Nem érti meg, hogy nem szeretek itt élni. Mit tehetnék még?
én is utálom pestet,de kompromiszumot kötöttünk: dél-pest,kertváros. mint ha nem is pest lenne-18.kerület. ettől függetlenül 10 percen belüól van minden ami kell,munkahely sincs messze. a házunk szép,a környék csendes,ovi-suli szuper. ha nyüzsögni akarunk megyünk,ha nem akkor itthon megvan a nyugalom.
amúgy csak most tudtad meg h nem akar elmenni? mert ha nem akkor nincs jogod ágálni,hisz 4 éve tudod ezt.
Vedd a nyakadba a környék kistelepüléseit módszeresen, először a legkényelmesebb közlekedési lehetőségekkel rendelkezőkben nézz szét, hol, milyen, általatok is megfizethető lakást lehet találni.
Keress fel belőlük többet, legyel választási lehetőség:
Utána szólj párodnak, itt vannak, nézze meg ő is, ez még semmire nem kötelezi. Ha hajlandó végigjárni veled, és hajlandóságot mutat arra, hogy kiköltözzön veled, akkor oké. Ha még erre sem hajlandó, akkor lépj egyedül, tudomásul kell venni, hogy vele ennyi volt, és nem több.
te tudnál máshol dolgozni? vagy ingáznál? van tapasztalatod arról,milyen-anyagilag-az ingázás? és h milyen fárasztó? a benzin, a bérlet,és az idő!! ha neki ingázni kéne,gondolj bele,napi 2x 1-2 óra ezzel telne. és neked is.
mi pestiek vagyunk dél pestről 13.kerület 40 perc kocsival,még az is fárasztó. és később ha gyerekek lesznek? tényleg jó lenne,ha nap 2 órát azért nem lenne veletek apa,mert ingázik? hosszú távon gondolkodj!
amit te akarnál-h ő marad te meg mész-az meg nem működhet egy házasságban.
döntsd el mi a fontosabb. ha az h hol laksz,akkor bontsd fel az eljegyzést,költözz el és keress egy helybélit
Szerintem ma már az emberek nem sokat foglalkoznak azzal, hogy ingázni kell.
Van ismerősöm, aki a megyeszékhelyre naponta oda vissza összesen 120 km-t buszozik, mert ott kapott munkahelyet. Városunkban a telephelye a cégnek megszűnt, őneki felajánlották, hogy bent a központban adnak neki munkát, ha felvállalja, hogy naponta buszozik. Vagy mehet munkanélkülire.
Az sem mindegy, ha valaki olyan helyen lakik, ahol másnapra nem tudja magát kipihenni. Nekem pl. egy alkalommal csak 2 éjszakát kellett volna Pesten aludnom, egy perc nem sok, annyit sem tudtam. Másnap olyan voltam, mint a kótyagos tyúk, megértem a kérdezőt, ha menekülni szeretne.
Aki megszokta, hogy Pesten él, annak nem nehéz ott élni, aki nem szokta meg, annak nehéz.
Kérdező, ülj le szépen beszélni a pároddal, hogy akkor ki mit szeretne. Ez tipikusan egy olyan kérdés, ahol mindkettőtöknek igaza van és egyikőtök igazsága sem feljebbvaló a másiknál. Lehet érvelni pesti és vidéki élet mellett egyaránt, de a lényeg szerintem nem ez, hanem az, hogy együtt tudtok-e erről dönteni úgy, hogy egymás igényeit figyelembe veszitek, tehát pl. kompromisszumképesek vagytok-e, tudtok-e találni köztes megoldást, vagy valamelyikőtök fel tudja-e adni a saját elképzeléseit duzzogás és sértődés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!