Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Anyu nem fogja...

Mit tegyek? Anyu nem fogja fel hogy felnöttem. Mi tegyek? Segitség

Figyelt kérdés
Nálunk az a helyzet hogy imádom az anyukámat,de tényleg ,nagyon nagyon sok mindenben segitett nekem életemben pedig még csak 22 vagyok.A legutobbi nagy segitsége és összes közül ez volt a legnagyobb hogy mivel épitkezünk a férjemmel kellett felvennünk hitelt,de csak ugy adtak ha van plusz fedezet.És ö adta a házát fedezetnek...szoval ha nem fizetünk viszik.Ezt nagyon köszönöm is neki mert tényleg oltári nagy dolog...csak az a gond hogy egyfolytában az anyagi dolgainkal van elfoglalva...ha négy honap után veszek magamnak egy 2000 forintos fellsöt már cseszeget hogy mért vettem...már két éve megdolgozok a saját pénzemért...bár anyuéknál lakuknk és nem kell fizetnünk semmit és ez is nagyon rendes dolog...de már nagyon nagyon zavar hogy mindenbe beleszolnak mennyit költök...pedig egyátalán nem sokat...és ma már betelt a pohár komolyan honapok ota mást sem hallok ha veszek üditöt azért is szolnak már nem birom...és ma szová tettem...rendesen kedvesen emgprobáltam a elmagyarázni neki hogy ennyire nem kéne...mert megértem és köszönöm de ez már sok...de természetesen nem értette meg és megsértödött.Külön család vagyunk a külön pénzünkel,elvileg mi döntjük el mire költjük...oké hogy jot akar de ez igy sok..mikor megkérdeztem hogy ha elköltözünk akor is oda fog e járni és lesi a kasszát hogy állunk vagy mi lesz,az mondta még az is elképzelhetö...én értem emrt a párommal az elsö két éveben semmit nem sporoltunk össze,értem hogy aggodik..de szerintem tulzásba viszi.Kérle kirjatok véleményt hogy én fogom fel rosszul vagy ö dramatizálja tul az eészet?mi tegyek?
2009. júl. 30. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Amíg az anyukádnál laktok, nem fizettek a rezsibe és nem tudtok félretenni szerintem teljesen jogos tőle, hogy utánakérdezzen, mire megy el a pénzetek. Egyszerűen aggódik értetek, fél, hogy ha elköltöztök, leveszi a kezét rólatok nem fogtok tudni talpon maradni, ha így sem megy.

Nem dramatizálja túl, inkább nektek kellene azon gondolkodni, hogy hova tűnik a Te és a párod fizuja.

2009. júl. 30. 10:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod "Külön család vagyunk a külön pénzünkel" mégis INGYEN laktok a szüleidnél és az ő házuk a fedezet a hiteletekre! Akkor ez se nem külön család, se nem külön pénz! Ha te ezt bevállaltad hogy anyukád ott áll a hátad mögött minden ügyben, akkor igenis el kell viselned szó nélkül hogy beleszól bizonyos dolgokba. Én is 22 vagyok, én még tanulok. A saját bátyám példájából láttam, hogy a szüleimtől nem szabad semmit sem elfogadni. Amikor elköltözött tesóm, anyám nagyon sokmindent odaadott neki, pénzt is, bútorok, ágyneműk, székek, asztal, tévé, mindent. Hát fel is hánytorgatta már vagy csak 100ezerszer. És tesómnak ezt el kell fogadni mert ő vállalta be. Én ha ledipizek és elköltözök itthonról inkább alszok a földön egy üres albérletben hónapokig, minthogy 5 forintot is elfogadjak anyámtól. Mert akkor a magam életét élhetem!

Szóval összességében hiába lázadsz, ha kell a segítsége anyukádnak, akkor kelljen a rigolyái is.

2009. júl. 30. 10:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogos, én is azt tenném amit anyukád. Külön kasszán vagytok, semmit nem kell fizetnetek rezsit és nem tudtok semmit felmutatni. Jó mondjuk az üdítő vásárlás kifogásolása azért túlzás, de az érthető, hogy aggódik, egyszerűen félti a fedelet a fejük fölött, ami manapság nem csoda. Amíg ott vagytok nektek kell alkalmazkodni, próbáljatok meg félretenni, mert gondolom majd a házba bútor is kell..... Amikor épitkeztünk, bizony egy darab ruhát nem vettem. Ha nagyon idegesít, akkor menjetek el albérletbe és akkor majd külön család lehettek külön jövedelemmel és érezni fogjátok a különbséget.
2009. júl. 30. 10:43
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, ha ezt mondom, de ha az Ő háza a fedezet és Ő egy "aggódós" típus, akkor most van is miért aggódnia! No nem azért, mert Ti nem lennétek rendes, dolgos emberek a pároddal, csak manapság nem lehet messzire előre tervezni. Bármi közbe jöhet, betegség, munkahelyi leépítés stb. Ehhez képest anyukád vállalása nagyon nagy és nagyon hosszú távú.

Amit leírtál, abból nekem nem az derült ki, hogy anyukád nem kezel Téged felnőttként, sokkal inkább az, hogy szorongást vált ki belőle ez a helyzet. Nem bízik sem önmagában, sem abban, hogy Ti majd megbirkóztok az esetleg felmerülő gondokkal. (Igen, ha nagyon szigorúan veszem, ez is az elengedés része, ha tudna Rád teljesen felnőttként tekinteni, akkor ez is a benne lenne. Ebben igazad van.)

Azt lenne jó látnod, hogy ez nem ellened van, hanem az anyukád egy lelki problémája csapódik le Rajtad. Biztosan lehetne enyhíteni az Ő szorongásos tüneteit is, ez azonban az Ő dolga, nem a Tied. Szerintem is megengedhetsz magadnak olykor egy-egy új ruhát, vagy épp egy nyaralást, hosszú hétvégét, ez természetes, ha belefér a költségekbe. Talán megnyugtatná valamennyire anyukádat, ha egy papíron kimutatnád, hogy pénzügyileg rendben vagytok, és látná, hogy mennyi az a keret, amiből gazdálkodhatsz. Hátha akkor elhiszi, hogy ez még belefér. (Ez az Ő állapotától függ. Vannak, akik szinte kényszeres spórolók, igazából nem költenek magukra semmit, ennek egyik gyakori oka a biztonságérzet hiánya, a másik lehetőség, hogy úgy érzik, Ők ezt nem érdemlik meg valamiért. Én nem ismerem anyukádat, Te biztosan látod, mi lehet ott?)

A konfrontációt kerülném, ha lehet. Ha megalázónak tartod ezt a helyzetet, vagy úgy érzed, semmi köze Neki a Ti anyagi helyzetetekhez (ami tényszerűen nem is igaz, hiszen áttételesen van köze hozzá), akkor az viszont már a Te problémád, amin Neked kell dolgoznod magadban. Miért érzed ezt? Miért érzed magad rosszul ettől? Nagynak akarod érezni magad, és így kicsi vagy? Erre van egy jó megoldás: Merd magad kicsinek érezni! ;o)

Ui.: Ha tudok még segíteni, írj nyugodtan privátban!

2009. júl. 30. 10:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Tejjesen egyet értek...és sajnálom is hogy nem tudom elfogafni,de nem gondoltm hogy ez igy alakulhat hogy ennyire bele fog szolni...oktoberben költözünk és én azt hittem ha elköltözök akkor már nem lesz ez mert nem lát bele mindenbe...természetesen nem fogok vásárolni mert nagyon ritkán szoktam...de ez azért annyira nem jo hogy nincs egy épkézláb dolog amit meg tudok csinálni mert ha venni akarok valamit vagy éppen hozzá kell nyulnom a pénzhez már gyomoridegem van mikor szol bele..de azért idegesit mert ha meglátja hogy veszek valamit akkor orákig azt hajtogatja,mert ha elmondja egyszer hogy hülyeség majd meglátjátok akkor ok..de orákig halgatni..és sajnos én is hallom hogy mert hogy semmire se mentünk volna nélküle meg mindin ilyxen ami igaz is...de nem gonsoltam volna amikor elfogadtam a degitséget hogy ezt életem végéig halgatom...pedig tényleg sokat köszönhetek de tudom anélkül is ha nem hallom minden nap...tejjesen megértem..de talán sok amit csinál..másokat sem zaklat az annya ha már elköltözik nem ?mert ameddig ott lakok persze.Amugy mi fizetni akartunk itthonra de mindig azt mondta hogy ameddig ugy áll anyagilag addig nem kell...és még is viszahallom.Ha innentöl kezdve inkább letennék nekie minden honapban az vajon segite?bár szerintem nem ezzel van gondja,csakm égis felhozza..de félek hogy akkor meg megsértödne...pedig tényleg egy szavába kerülne és adnánk a haza de akárhányszor kértük visszautasitotta.nem tom mit tegyek...vajon tényleg ennyire beleszol ha elköltözünk?
2009. júl. 30. 10:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem - amellett, hogy többékevésbé jogosan csinálja - ilyen apróságok miatt ne akadj ki ha egyszer "leült egy rulettasztalhoz a házával"... :) Örülj, hogy segített, és próbáld meg tudatalatt kicsit befolyásolni, mondogasd neki, hogy láttál egy nagyonjó felsőt a boltban, de inkább nem vetted meg mert tudod, hogy mire kell a pénz, hidd el ezektől meg fog nyugodni ls nemfogja annyira erőltetni a kikérdezést :) Remélem segítettem.

2009. júl. 30. 10:51
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Inkább örülnél, hogy 22 évesen aládtoltak egy házat! Az meg a legkevesebb, hogy csendben maradsz, persze eddig segített a házban, adott pénzt amikor kellett de egy nyamvadt pulóverre adott véleménye az már sok. Na persze.
2009. júl. 30. 10:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem értem, akkor hova megy el a pénzetek (szerintem anyud se érti).

Dolgoztok ketten, anyu fizeti a rezsit, kaját, tehát nektek max az új ház törlesztője marad. Ami biztos nem teszi ki a teljes dupla fizut, mert akkor nem vettétek volna fel a hitelt (gondolom gondoltatok arra, hogy majd miből éltek az új házban). Tehát anyud valszeg azt fájlalja, hogy nem teszitek félre valamilyen oknál fogva azt a pénzt, amit külön októbertől majd rezsire, kajára stb. költenétek a fizutokból, és ami ugye most nálatok marad, mert anyukád ezeket fizeti.

2009. júl. 30. 10:58
 9/13 A kérdező kommentje:

végülis nem tolta alánk mert 20 évig fizetem... tény hogy segitett anyagilag de azt mindig vissza is adtunk ...te nagyon nem érted amiröl irtam

A többieknek köszönöm .igazán hasznos volt és igazatok van...és utálom is ezt a helyzetet.azt meg hogy probáljam meg mondani hogy milyen jo felssöt láttam de nem vettem meg már megcsináltam ,nem egysze nem kétszer és tényleg volt példa rá...11ezer volt a felsö,nagyon jol nézet ki de nem adtam volna ki rá ennyit akkor sem ha nem épitkeznéék vagy nem kéne sporolni..de elkezdtem mondani a storis és be se fejeztem belevágott és mondta pont vesszö nélkül..köszönöm a véalszokat

2009. júl. 30. 11:03
 10/13 A kérdező kommentje:

de félre tesszük...eleinte nem tettük félre de akkor még nem voltunk házasok nem terveztünk házat semi ...csak simán voltunk..de az elmult kb másfél évben teszünk félre rendesen

és lesz mibüöl berendezni a házat meg megélni mert van félre tett pénzünk...az elsö két év volt 0 másfél éve sporolunk mikor eldöntöttük hogy esküvö meg ház onnantol sporolunk.

2009. júl. 30. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!