Mit tegyek? Anyu nem fogja fel hogy felnöttem. Mi tegyek? Segitség
Amíg az anyukádnál laktok, nem fizettek a rezsibe és nem tudtok félretenni szerintem teljesen jogos tőle, hogy utánakérdezzen, mire megy el a pénzetek. Egyszerűen aggódik értetek, fél, hogy ha elköltöztök, leveszi a kezét rólatok nem fogtok tudni talpon maradni, ha így sem megy.
Nem dramatizálja túl, inkább nektek kellene azon gondolkodni, hogy hova tűnik a Te és a párod fizuja.
Azt írod "Külön család vagyunk a külön pénzünkel" mégis INGYEN laktok a szüleidnél és az ő házuk a fedezet a hiteletekre! Akkor ez se nem külön család, se nem külön pénz! Ha te ezt bevállaltad hogy anyukád ott áll a hátad mögött minden ügyben, akkor igenis el kell viselned szó nélkül hogy beleszól bizonyos dolgokba. Én is 22 vagyok, én még tanulok. A saját bátyám példájából láttam, hogy a szüleimtől nem szabad semmit sem elfogadni. Amikor elköltözött tesóm, anyám nagyon sokmindent odaadott neki, pénzt is, bútorok, ágyneműk, székek, asztal, tévé, mindent. Hát fel is hánytorgatta már vagy csak 100ezerszer. És tesómnak ezt el kell fogadni mert ő vállalta be. Én ha ledipizek és elköltözök itthonról inkább alszok a földön egy üres albérletben hónapokig, minthogy 5 forintot is elfogadjak anyámtól. Mert akkor a magam életét élhetem!
Szóval összességében hiába lázadsz, ha kell a segítsége anyukádnak, akkor kelljen a rigolyái is.
Ne haragudj, ha ezt mondom, de ha az Ő háza a fedezet és Ő egy "aggódós" típus, akkor most van is miért aggódnia! No nem azért, mert Ti nem lennétek rendes, dolgos emberek a pároddal, csak manapság nem lehet messzire előre tervezni. Bármi közbe jöhet, betegség, munkahelyi leépítés stb. Ehhez képest anyukád vállalása nagyon nagy és nagyon hosszú távú.
Amit leírtál, abból nekem nem az derült ki, hogy anyukád nem kezel Téged felnőttként, sokkal inkább az, hogy szorongást vált ki belőle ez a helyzet. Nem bízik sem önmagában, sem abban, hogy Ti majd megbirkóztok az esetleg felmerülő gondokkal. (Igen, ha nagyon szigorúan veszem, ez is az elengedés része, ha tudna Rád teljesen felnőttként tekinteni, akkor ez is a benne lenne. Ebben igazad van.)
Azt lenne jó látnod, hogy ez nem ellened van, hanem az anyukád egy lelki problémája csapódik le Rajtad. Biztosan lehetne enyhíteni az Ő szorongásos tüneteit is, ez azonban az Ő dolga, nem a Tied. Szerintem is megengedhetsz magadnak olykor egy-egy új ruhát, vagy épp egy nyaralást, hosszú hétvégét, ez természetes, ha belefér a költségekbe. Talán megnyugtatná valamennyire anyukádat, ha egy papíron kimutatnád, hogy pénzügyileg rendben vagytok, és látná, hogy mennyi az a keret, amiből gazdálkodhatsz. Hátha akkor elhiszi, hogy ez még belefér. (Ez az Ő állapotától függ. Vannak, akik szinte kényszeres spórolók, igazából nem költenek magukra semmit, ennek egyik gyakori oka a biztonságérzet hiánya, a másik lehetőség, hogy úgy érzik, Ők ezt nem érdemlik meg valamiért. Én nem ismerem anyukádat, Te biztosan látod, mi lehet ott?)
A konfrontációt kerülném, ha lehet. Ha megalázónak tartod ezt a helyzetet, vagy úgy érzed, semmi köze Neki a Ti anyagi helyzetetekhez (ami tényszerűen nem is igaz, hiszen áttételesen van köze hozzá), akkor az viszont már a Te problémád, amin Neked kell dolgoznod magadban. Miért érzed ezt? Miért érzed magad rosszul ettől? Nagynak akarod érezni magad, és így kicsi vagy? Erre van egy jó megoldás: Merd magad kicsinek érezni! ;o)
Ui.: Ha tudok még segíteni, írj nyugodtan privátban!
Szia!
Szerintem - amellett, hogy többékevésbé jogosan csinálja - ilyen apróságok miatt ne akadj ki ha egyszer "leült egy rulettasztalhoz a házával"... :) Örülj, hogy segített, és próbáld meg tudatalatt kicsit befolyásolni, mondogasd neki, hogy láttál egy nagyonjó felsőt a boltban, de inkább nem vetted meg mert tudod, hogy mire kell a pénz, hidd el ezektől meg fog nyugodni ls nemfogja annyira erőltetni a kikérdezést :) Remélem segítettem.
Még mindig nem értem, akkor hova megy el a pénzetek (szerintem anyud se érti).
Dolgoztok ketten, anyu fizeti a rezsit, kaját, tehát nektek max az új ház törlesztője marad. Ami biztos nem teszi ki a teljes dupla fizut, mert akkor nem vettétek volna fel a hitelt (gondolom gondoltatok arra, hogy majd miből éltek az új házban). Tehát anyud valszeg azt fájlalja, hogy nem teszitek félre valamilyen oknál fogva azt a pénzt, amit külön októbertől majd rezsire, kajára stb. költenétek a fizutokból, és ami ugye most nálatok marad, mert anyukád ezeket fizeti.
végülis nem tolta alánk mert 20 évig fizetem... tény hogy segitett anyagilag de azt mindig vissza is adtunk ...te nagyon nem érted amiröl irtam
A többieknek köszönöm .igazán hasznos volt és igazatok van...és utálom is ezt a helyzetet.azt meg hogy probáljam meg mondani hogy milyen jo felssöt láttam de nem vettem meg már megcsináltam ,nem egysze nem kétszer és tényleg volt példa rá...11ezer volt a felsö,nagyon jol nézet ki de nem adtam volna ki rá ennyit akkor sem ha nem épitkeznéék vagy nem kéne sporolni..de elkezdtem mondani a storis és be se fejeztem belevágott és mondta pont vesszö nélkül..köszönöm a véalszokat
de félre tesszük...eleinte nem tettük félre de akkor még nem voltunk házasok nem terveztünk házat semi ...csak simán voltunk..de az elmult kb másfél évben teszünk félre rendesen
és lesz mibüöl berendezni a házat meg megélni mert van félre tett pénzünk...az elsö két év volt 0 másfél éve sporolunk mikor eldöntöttük hogy esküvö meg ház onnantol sporolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!