Miért nem íratja ki nekem anya a gyógyszereimet?
Nekem nincs időm se elmenni és várni órákat, mindig rengetegen vannak délután.
Hiába kérem meg, nem íratja fel nekem a gyógyszereimet, úgyhogy már pár napja nem is szedem a vérnyomáscsökkentőmet, mert nincs időm elmenni orvoshoz.
Neki annyiból állna, hogy beül a kocsiba, betelefonál, kiadják a receptet és ennyi. Nekem meg buszozni, várni órákat...
Sőt, még ő is felírhatná, de ezt sem teszi meg (rendelőbe dolgozik)..
Miért ilyen? És csodálkozik, hogy tegnap sem tanultam, mert nőgyógyászhoz kellett mennem fertőzéssel, amire mindig ugyanazt kapom, de hát nem tudom kiváltani csak úgy, mert vényköteles... És persze, hogy nem írta fel nekem ő...
Felülsz a buszra a bioszkönyveddel és tanulsz út közben. Ugyanezt teszed a rendelőben való várakozásod alatt is. Megoldható, csak akarni kell.
Másrészt szépen megbeszélheted az anyukáddal, hogy az neked milyen nagy segítség lenne, ha kiváltaná neked a gyógyszeredet. Nem követelni kell, hanem megkérni.
És lehet, hogy most azt hiszed, hogy jaj, de nehéz neked, csak neked kell tanulnod meg ilyenek, de hidd el, kisnyuszifül ez ahhoz, amennyit majd egy orvosin tanulnod kell. Ott sem szalajthatod anyucit, hogy tegyen mindent a feneked alá.
azért murphy hogy a nagyon okos válaszadók elkezdik a kérdezőt oltogatni, meg hogy üljön már fel a buszra és menjen el, pedig ha belegondolunk ennyit valóban megtehetne az anyja...
Kérdező, próbálj meg leülni anyukáddal, és magyarázd el neki részletesen és érthetően, hogy a gyógyszerre szükséged van, neki semmiből sem áll megoldani, neked meg nagyon nehézkes. Ennyit tegyen már meg a gyerekéért, vagy akkor adjon épkézláb értelmes választ, hogy miért nem hajlandó.
Egyszer ezt a kérdést már kiírtad, de pont ezzel a szöveggel. Azóta nem oldódott meg?
Egyszerűen kérdezd meg hogy miért nem íratja fel. Ha rendelőben dolgozik elég furcsa hogy ennyit nem tesz meg. Kössetek valami kompromisszumot... ha felíratja egyszer elmosogatsz vagy ilyesmi.
"Egyszer ezt a kérdést már kiírtad, de pont ezzel a szöveggel. Azóta nem oldódott meg? "
Akkor jól emlékeztem, és nem csak déja vu-m volt xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!