Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti melyiket választanátok?

Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Megyeszékhelyen élünk. Ott járnak a gyerekek suliba, viszont jelenleg a várostól 20 km-re lakunk. Lenne itt egy nagyon szép, és tágas albérlet, udvarral, gyönyörűen felszerelve, mindenkinek külön szobával, és olcsón, de csak nyártól. A tulajt ismerem, nem járna a nyakamra, mert elköltözik messzire, meg amúgy sem az az idegesítő tulaj fajta, és hosszú távra gondolja. Kaukciót sem kell fizetni. Ez lenne az egyik lehetőség.A köztes időt talán észre sem vennénk, mert a gyerekeket lefoglalja az iskola, én is hamarosan kezdek dolgozni, a férjem is dolgozik.De még akkor is hosszú hónapok vannak nyárig, és mi van, ha a tulaj mégis meggondolja magát?

A másik lehetőség meg egy városi lakást kivenni, ami sokkal kisebb, mint a vidéki ház, kertről, udvarról szó sem lehet, max másfél szobáig gondolkodhatunk, és annyiba lenne, mint a ház rezsivel, és a kellő utazási bérletekkel együtt mindenkinek. Viszont helyben lenne, nem kellene annyit utazni minden nap, korábban felkelni a gyerekeknek a sulihoz.És amint összegyűlne a bérleti díjra és a kaukcióra való, már keresnénk is, költöznénk oda.

Ha kivárjuk a házat, illetve a nyarat bárhová is költözünk, akkor lesz egy kis félretett pénzünk, mert most nagyon olcsó helyen lakunk, ami viszont semmilyen más szempontból nem ideális, ezért is mennék mihamarabb. De ugye megint ott az a szempont, hogy egy kis "dugipénzért" talán megérné maradni, hiszen csak esténként esünk be oda, és akkor meg már olyan fáradtak vagyunk, hogy minden mindegy. És ez nyárig biztosan így lesz.

Ti melyiket választanátok? És miért?

2012. szept. 11. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Az elsőt,jobban hangzik.
2012. szept. 11. 12:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is az első a jobb így a leírtak alapján
2012. szept. 11. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Kaukciót ne fizess!! Maximum kaUciót....
2012. szept. 11. 13:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Alapból az elsőre hajlok én is, bár félek tőle, mi lesz, ha a tulaj mégis meggondolja magát, én meg már beleéltem magam. Bár akkor még mindig elmehetünk városi lakást nézni, a havi költségek ugyanannyira jönnének ki. A másik ami a városi lakás mellett szól, az a kicsit későbbi ébresztő a gyerekeknek. Meg persze az, hogy télen is ugyanúgy 20 km a 20 km. Még nem jártak ilyen messziről suliba, ahhoz még kicsik. De a tágas lakás, és az udvar, meg a kert....... nagyon csábító. De nem is akartunk mi vidéken maradni, szükségmegoldás volt, hogy ide jöttünk. Nem a vidékkel van gond, hanem ismét a napi bejárással. Bár a férjem vízvezeték-szerelő, és már kezdik hívni, ha munka van. Ez is lényeges dolog.
2012. szept. 11. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:

én is az elsőt választanám, szuper dolog, ha van egy kis kert...nekem sose okozott gondot, hogy korábban kellett kelnem és a téli 20 km se:) ez egy gyereknek nem lesz nagyobb gond ne aggódj...szerintem érdemes várni...szerintem mindennél jobb egy kis kertes ház...én most városban lakom a völegényemmel, de gyűlölöm...jobb szerettem otthon....bár lehet, hogy nem sokára odaköltözünk..még meglátjuk...szerintem az első!:) mindenképp jobb!

24L

2012. szept. 12. 08:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Szerintem is marad az első megoldás. De bárcsak ne kellene már várni.

2012. szept. 12. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!