édesanyám eldobott engem és intézetbe rakatott 200 kilométerrel odébb, én elszöktem onnan és még csak 15 vagyok, mit csináljak? Vissza nem akarok menni.
Kaptam privit tőled,
" Ugye, fogalmad sincs, mit is jelent az intézet."
Édesem! ÉN pontosan tudom mit jelent az intézet. A 2 kerültei gyermekotthonban nőttem fel.
Pontosan tudom milyen az élet az intézetben. Tudom, hogy vannak erőszakos barmok akik a kisebbeket, gyengébbeket terrorizálták. Én is kaptam párszor. De végül is ha túl komoly volt a helyzet jelentettük. Ilyenkor megszabadultunk a terrorizálóval. 8 évesen kerültem be (a szüleim meghaltak autóbalesetben) Egyszer nevelőszülőkhöz kerültem vidékre. De nekik nem gyerek kellett hanem napszámos. 12 évesen lány létemre a földeken kellett dolgoznom, és a kinti nyári konyhában aludtam a kutyákkal. Vissza szöktem az intézetbe. Később egy cigány család akart kivenni. Nem mentem. Nem vihettek. 18 évesen úgy léptem ki az intézet kapuján, hogy leérettségiztem, szakmát tanultam, és kaptam pár ezer forintot kezdőtőkének.
Nem volt leányálom, de annyira sem rossz mint ahogy sokan írják.. Szóval pontosan tudom milyen az élet egy intézetben..Nekem nem kel bemutatni. De azt is tudom, hogy sokan ha fenyegetőznek is nincs alapja. Ha mégis, jelenteni kell. ennyi.
Mivel megadtad az intézet nevét. Utána érdeklődöm, hogy van-e eltűnt személy ha igen akkor elmondhatom hogy miért nem mersz vissza menni. Ha gondolod akkor szólhatok én arról aki miatt félsz..
6-os vagyok!
Szóval valami nem stimmel. Az intézetből május elsején szökött, azóta 4 hónap telt el, most kérdezi, hogy mit csináljon.
Kérdeztem, azóta hol alszik, hol eszik, miből él, most honnét net-ezik, ezekre a kérdésekre válasz semmi!
Arra sincs válasz, mivel húzta ki a gyufát otthon, ami miatt a gyámügy végülis valóban intézetbe rakta, mert ugye olyan nincs, hogy a szülő gondol egyet, és csak egyszerűen azt mondja, ugyan vigyék már el tőlem 200 km-re.
Szerintem is kamu az egész!
Közel másfél órája, hogy valaki felajánlotta, felhívja az Ópusztaszeri intézményt, és segít rendezni a dolgokat, ...
azóta a kérdező egy szót sem szólt.
Vajon miért????
Ugyan! Kamu volt az egész, még az sem igaz, hogy valamikor Ópusztaszer közelében járt!
Valahogy véletlenül rátalált a net-en, kitalálta ezt a mesét. Most, hogy valaki konkrét lépéseket akart tenni az érdekében, akkor ettől kezdve a téma ejtve.
Volt egy intézetis barátnőm régen, aki nálam lakott egy hónapig, aztán egy ismerős visszavitte az intézetbe.
De ő többször is kiszökött, néha csak 1-2 napra, és legtöbbször magától vissza is ment, mert nem volt aki eltartsa. Én sem, tehát nem tudott túl sokáig nálam élni. Nem is tudom hány évesek voltunk akkor, talán mi is olyan 15-16 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!