Családon belüli erőszak megoldása a sok gyerek? Léteznek ilyen idióták?
Felháborító.
Fiatal nő vagyok,eszem ágában nincs 30 előtt szülni.
Mégis miből?
Párom verjen el akkor mert betöltöttem a 25-öt és még nincs 3 gyerekünk?
Ezt hogy képzelik?
Vélemény?
"Bocs, hogy offolok, de a különórák és kütyükbe mi tartozik? Nálunk nincsenek különórák.(a környéken) 2 gyerekes anyuka"
Nincs gyerekem,de nem volt rég amikor én még gimis,öcsém kisiskolás volt.
Nekem nyelvtanár heti 2x2500 (20.000), külön matek emeltszintűre heti 2500 (10.000).Műszaki egyetemre komolyabb szgép nélkül nem mehettem,laptop kellett koliba.És akkor még nem irtam egy tizenéves lány átlagos szükségleteiről,ruha,kaja,1-1 hétvégi kimozdulás.
Öcsémnek szintén nyelvtanár, edzésre is jár.És nő mint a gomba,rögtön kinövi a ruháit,cipőit.
És ezen felül, ha a gyerek szeretne vmi hobbit, és mi ezt támogatjuk:
-tánctanár (oda ha fellépnek az nagy költség)
-sport (ha versenyekre járnak, megint rengetek)
Sőt, én azt mondom, h ha bármi pluszt akarunk a gyereknek adni, az nagy kiadással jár. 4 gyereknél nem 20 forintról van szó. És mindezt miből fizessük? Elvégre 47.000ből meg lehet élni!
"Azért a 90 ezer nekem is sokan tűnik egy gyerekre, nekem van 2, és alig 100ból élünk 4-en, és nem éhezünk, nem járunk szakadtban, vannak a gyereknek játékai, könyvei is, de lehet, én csinálom rosszul"
Nem tudom te hol és hogy élsz,de nekünk kettőnknek 30 az albi,nyáron is 30 a rezsi,télen több,kajára csak szűken lenne elég a 40 ezer,hogy kettőnkre elég legyen a 100.
És még nem öltöztem,nem vettem se egy tisztitószert,semmit.Nem hogy szórakozás,akármi.
100ból max éhezve.
(Nagyszüleim falun 120ból nem jönnek ki ketten,úgy hogy kaja öregnek kevés kell,se cigi,semmi,télen a fűtés annyi hogy nem elég rá a nyári megtakaritás)
bejelentést megkapod t.almeide.
Akkor hogy 2 gyerek nem kerül szerinted semmibe,azért kell mindkét szülőnek heti 6 nap 2 melóban is güriznie?
Ellentmondassz magadnak...
> azért kell mindkét szülőnek heti 6 nap 2 melóban is güriznie?
Láss már tovább az orrodnál :) Szeretnénk ablakot cseréltetni, melléképületet építeni, cserépkályhát rakatni stb. stb.
Egy nőnek semmi oka nincs magyarázkodni, hogy miért nem akar szülni gyereket. A saját egyéni döntése. Ha nem a pénz hiánya miatt nem akar, akkor sem kell mondania semmit.
A parlamenti nyilatkozatok sajnos jól tükrözik, hogy M. o. macho ország, tehát burjánzik a hímsovinizmus. Amíg ennyi ilyen betegen gondolkodó embert ültetünk a parlamentbe, addig ez a jéghegy csúcsa lesz. Ezek a f@rkak sosem tekintették a nőket egyenrangú parnernek, de ezen kívül tájékozatlanok is, mivel a gyerekvállalási kedv nem a "hagyományos családmodell" (értsd: apu dolgozik, du. leteszi a munkát, anyu 24 órás készenlétben van a gyerek mellett és otthon kiszolgálja a férfit)
domináns országokban, hanem a valódi egyenlőséget támogató, valódi munkamegosztás előtérbe helyező országokban van.
Szégyenletes, hogy itthon ilyen kifejezések, amik a cikkben szerepelnek tanult, felvilágosult felnőtt emberek szájából egy országgyűlésben elhamgozhatnak.
# 28
Szerintem gyerekvállalásról volt szó, nem két, gyakorlatilag felnőtt srác eltartásáról :) Nem biztos, hogy az a helyes, ha 20 év távlatában gondolkodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!