Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » összeköltözés 18-19évesen?

összeköltözés 18-19évesen?

Figyelt kérdés

az a nagy helyzet,hogy jövőre érettségizem.utána pestre megyek tanulni(18év7hónaposan:) ),ha minden jól alakul.a párom meg pestre jönne dolgozni,bérelne lakást.ugyan az volt mindkettőnk első gondolata,hogy mi lenne,ha akkor együtt laknánk,így nem kell kollégiumban laknom,és együtt is lehetnénk,utazi se kéne--több kérdés is felmerült bennem ezek után.itthonról ugyan kapnék pénzt egy keveset,(gondolom bérletre meg ami fedezi a kajám)de suli mellett milyen munkát tudnék végezni hogy kicsit besegítsek a páromnak,hogy meg is tudjunk élni?

valamint fog menni a tanulás igy,hogy együtt vagyunk?van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?bármi tapasztalat,javaslat,tipp van,kérlek osszátok meg velem:)

2009. júl. 29. 19:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
azt kifelejtettem,hogy majd4éve vagyunk együtt
2009. júl. 29. 19:59
 2/13 anonim ***** válasza:
4%

Akkor sem!

Hülyeség!

2009. júl. 29. 20:42
 3/13 anonim ***** válasza:
89%

Azért kíváncsi lennék, miért hülyeség az előző szerint. Minimum indokolná meg, ha már nem tud normálisan véleményt nyilvánítani. Amúgy biztos sokan le fognak beszélni róla, ezt jelzem előre, de neked kell érezni, hogy készen állsz-e rá vagy sem.

Most leszek másodéves, tavaly óta együtt lakunk. Nekem egyelőre a szüleim fizették a bérlet meg a rezsi rám eső részét. Nyáron dolgoztam, hogy ne kelljen mindent nekik fizetni. Második félévtől kaptam ösztöndíjat, ez majdnem fedezte a bérleti díjat. Suli mellett korrepetáltam. Én főztem majdnem minden nap. És tudtam tanulni is. Ha olyan szakra jársz dolgozhatsz, lehetsz például árufeltöltő vagy pénztáros.

Októberben töltöm be a húszat, a párom pedig 22 lesz. Mi hárman lakunk kétszobás albérletben, így még kevesebbet kel fizetnünk. Ajánlom ezt nektek is.

2009. júl. 29. 20:46
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is 18 évesen, fősulikor költöztem albérletbe a barátommal, de rajtunk kivül még ketten voltak. következő éven már csak ketten voltunk. ez csak egy albérlet, nem végleges, bármikor elmehetsz másikba, ha szétmentek. az én párom is dolgozott, én tanultam, és örültünk ha láttuk egymást, ugyhogy amiatt ne aggodj, h nem fogsz tanulni:) munkát neten keress, vannak ilyen kis hostessmelók, nem kell sokszor menni és van amék nagyon jol megfizet! sok sikert!
2009. júl. 29. 20:47
 5/13 A kérdező kommentje:
első válaszoló,ha esetleg visszanézel kicsit bővebben is kifejthetnéd kedves véleményed.többieknek nagyon köszi:)nagyon szeretjük egymást,a párom mondta hogy boldog lenne ha együtt lakhatnánk,4év alatt meg megismertem azért nagyjából:)köszi a munka tippeket,ha oda kerülök mindenképp szét fogok nézni.igazából jó megoldás ha többen mennénk,meg olcsóbb is,de igazából ez pont kettőnkről szólna.nemtudom,hogy a szüleim mennyire fognak anyagilag támogatni,de a koli is bele kerülne elég sok pénzbe,bár csak 50km re van a suli,szóval épp itthon is lakhatnék,de nem akarok minden reggel 2órát utazgatni..és ti hogy jöttök ki a pénzből?kajára pl?és a rezsitek mennyi?minden nagyon érdekel:)főzni énis főznék,szívesen teszem:)
2009. júl. 29. 21:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

én 17 múltam, a párom 20 volt, mikor összeköltözünk. én még középsulis voltam, ő már egyetemista. eleinte a szüleimmel éltünk, később csak anyummal, míg le nem érettségiztem. sosem terveztük, így alakult. szüleim elváltak, így segítség volt anyumnak, nekem hogy ő itt van. mióta énis pestre kerültem már külön élünk, ugyan nem albérletben, hanem saját lakásunk van(ill szüleimé). ő dolgozik suli mellett, részben abból élünk, ill támogatnak a szüleim. nekem mindig ment a tanulás, az volt az első. az orvosira készültem, szóval nem hanyagolhattam, most meg már oda is járok, szóval szintén nem lehet nem tanulni. csak eleinte újdonság az egész, később megszokod, hogy sokat vagytok együtt, így a tanulásra fordított idő nem fog hiányozni. mi vizsgaidőszakban totál elszeparálódunk, külön szobában tanulunk, így csak a könyvek vannak, nem megy el az idő beszélgetésre. aztán vizsgák utáni szünetben mindent bepótolunk. nekem nem kell dolgozni, nem is érnék rá, de sok ismerősöm tanít gyerekeket suli mellett, pesten jól lehet vele keresni.

szóval eleinte féltem tőle, de az együtt élés az életem, el sem tudom képzelni nélküle. nekünk valahogy kialakult így egy rendszer, megszoktam. mindkettőnknek jó, mert megteremtettük egymásnak a feltételeket ahhoz, hogy tanulni tudjunk, szóval hogy mindent úgy csinálhassunk, ahogy akarunk.

más csoporttársam is él a párjával, ők is nagyon jól megvannak.

én úgy voltam vele, hogy jelenleg ez így nagyon jó mindkettőnknek, aztán hogy mi lesz majd x év múlva az most nem érdekel. ha szeretnétek vágjatok bele, nem vagytok egyedül. én drukkolok.

2009. júl. 29. 22:00
 7/13 A kérdező kommentje:

kedves utolsónak:köszi szépen:)gyakran van nálunk a párom,gyakran segít itthon is sok dologban.az én szüleim is elváltak,kicsit hasonlítunk:)sok sikert a céljaidhoz,és remélem x év múlva is ilyen szépen fogtok éldegélni:)jó dolog h.megy a tanulás.te szoktál neki főzőcskézni?:)

én mindenképp szeretnék belevágni,csak még azt nem tudom h.anyukámnak hogy fogom elmondani hogy a kicsi lánya elköltözik.:)(van még1tesóm,ő fiú).. de majdcsak lesz valahogy:)

2009. júl. 29. 22:19
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

utolsó vagyok. szoktam főzni, persze. egyrészt szeretek, nem is csinálom rosszul és jóval olcsóbb, mint az éttermek, na meg finomabb is. de olyan is van, hogy ő főz nekem. meg persze a mosás, takarítás. egy háztartásban ez is benne van, de meg lehet osztani ésszerűen a dolgokat.

szerintem nyugodtan beszéld meg anyukáddal, mondd el neki az érveket, biztosan nem fog ellenkezni. én anyum teljesen megbízik a páromban, tehát nem volt gond, de ha segít akkor a párod is beszéljen anyukáddal, hogy tudja, teljesen nyugodt lehet felőled. sok sikert!

2009. júl. 30. 11:48
 9/13 anonim ***** válasza:
70%

Szia!Én is 18 voltam,mikor összeköltöztünk!Főzök,mosok,takarítok és még itt van egyenlőre anyukám pénzügyileg,mert még csak a párom dolgozik!

A tanulásról annyit,hogy én lusta voltam mindig és ezért közepes tanuló!Mikor a párommal összeköltöztünk(az ő családja miatt)akkor érettségiztem...kitűnőre!Sokat segített a tanulásban és volt idő együtt lenni+ a házimunkára is!A boldogság rendkívül erőssé tesz!!!!

2009. júl. 31. 23:34
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi a választ:)hát elvileg nálunk is igy lesz.a párom fog dolgozni,engem meg támogat addig anyukám mig nem dolgozok.ha tud..reméljük:)csak ugye az ember mostanság nem igazán jön ki abból a pénzből amit kap..de csak fog még javulni a dolog.igen a boldogság nagyon erőssé tesz,énis mindig lusta voltam,meg ilyen4es tanuló,most hogy egyre többet voltunk együtt a mostani tanév alatt,4.5volt az átlagom,tehát azért javítottam:)pedig anya hogy féltett hogy majd nem fogok tanulni.énis szivesen főznék,takaritanék,rendesen ahogy azt kell.remélem összejön a dolog.de mindenképp bíztató hogy itt irtátok hogy már többeteknek jól sült el a dolog,szerintem majd belevágunkk ahogy leérettségiztem:)
2009. aug. 1. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!