Miért nem lehet ezt megérteni?
Anyósom felhivott,hogy lassan itt a karácsony és akkor igy meg úgy lesz minden: Évekig azt csináltuk a férjemmel,hogy karácsony 3 napját ámokfutásban tölöttük . A szüleink 150km - illetve 180km re laknak tölünk. elmentünk eddig mindig a 3 napra vagy az én szüleimnél ,vagy náluk aludtunk ,de csak rohannás volt az egész mert a nagyikat a testvéreket is végig kellett járni .Amikor már a harmadik helyen voltunk ,és a kajára már rá se tudtunk nézni akkor mi voltunk a rosszak. Most 5 hónapos a kislányunk és itthon már megbeszéltük ,ha jön a karácsony téma mi itthon maradunk ,nem rángatjuk a gyereket autóbol ki- be . Elmondtam anyámnak is már ő megértette: Mondtam ,hogy jöjjön mindenki hozzánk mármint a szüleink.Anyósom erre következöt mondta a család szent és sértetlen ,és majd amikor ők nem lesznek akkor gondoljak arra,hogy milyen kevés időt tudott miattam az unokájával tölteni : Meg ők tél van hideg van nem autóznak ennyit .A férjem menjen el egyedül.
rendesen kiverte a biztositékot nálam :!!! Felhívtam a férjem és elmeséltem neki : Erre ő felhívta az anyját ,hogy jöjjenek el : majd jól összevesztek .anyós vissza hivott ,hogy reméli majd én rám is szarik a gyerekem az ünnepek alatt ha nagy lesz .. Aztán lerakta a telefont : Most após próbál gyözködni ,hogy menjünk. Én biztos ,hogy nem megyek..
Ugyanez a szitu, csak nálunk karácsonykor 4 hónapos volt a baba. Mi sajnos hagytuk magunk meggyőzni, hatalmas hiba volt.
Idén nincs kérdés: maradunk, akinek hiányzunk jön.
Legyél határozott, a gyereknek kell még a nyugalom ennyi idősen.
Az, hogy a férjed melletted áll nagyon jó, nálunk én már nem is beszélek erről anyósommal mert az én szavam nem ér neki semmit. Bár nálunk anyukám is eléggé kiakadt, de már megenyhült :-)
Anyósom apósom ők nyugdijasok. A szüleim még aktiv dolgozok ,de ők jönnek ,söt vesznek ki szabit 22,23 án ,hogy segitsenek készülödni nekem. Nem kértem tölük tényként közelték.
anyósom és aposom még nem öreg mert nyugdijas . Ők ahoz nyugdij csoporthoz tartoznak akiknek 45 év korukban pénzért ezt elrendezték. 16 éve otthon vannak.
Ugyan, egyszerűen ne foglalkozz velük. Most megy a lélekbemászás hátha meggondolod magad.
Az a kijelentése meg miszerint "reméli majd rád is szarik a gyereked az ünnepek alatt ha nagy lesz", valami felháborító, ugyanis nyilvánvalóan kivehető belőle hogy eddig is csak a fiát óhajtotta látni.
Nem miattad, a baba miatt van kiakadva, hanem hogy a fiacskája nem megy le mert véletlenül a saját családjával töltené a karácsonyt.
Na, ezek után még én nem szólnék hozzájuk nemhogy még idegeskedjek hogy megsértődtek!
Egyébként se foglalkozz velük, anyósnak ideje megtanulni hogy ha bekötötték a fiacskája fejét, onnantól a saját családja az elsődleges, ők a másodikok (jó esetben).
lassan itt a Karácsony.. hát, tényleg lassan...
Addig még egy világvége is lesz, stb.
-egy 8 hónapos kisbabával ne kelljen ennyit autózni - ez új igény, tavaly még nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!