A helyzet a következő. A szüleim 3 gyereket neveltek. Ketten már elköltöztünk és külön életet élünk de az öcsém még mindig ott lakik(23 éves). Ez nem is lenne olyan nagy baj de összejött egy csajjal akit öcsém kérésére odafogadtak. (23éves). Nem dolgozik,nem tanul,nem is akar, még a munkaügyi központon sem regisztráltatja magát,mert... nem tudom,miért. Ráadásul most odakönyörögték a szüleimhez a leány anyját is mert "összeveszett a pasijával" és nincs hova mennie. Szüleim nagyon egyszerű,túl jó szívű,igazi "paraszt emberek". Könnyen manipulálhatók és átverhetők. :( Nincsen szívük kirakni őket az utcára,de albérletbe pedig nem hajlandóak menni,de dolgozni sem,a leány anyja sem csak esznek,isznak,cigiznek otthon de még egy levest sem főznek szüleimnek mire hazaérnek a munkából,de ha kirakják őket akkor az utcán kötnek ki és azt nem akarják szüleim sem. :(. Ráadásul a csaj telebeszélte öcsém fejét,most mindenáron gyereket akarnak. kb. Havonta viszik a csajt korházba,mert folyamatosan terhes lesz és nem vár még egy hónapot sem. Mindenféle gyulladásra meg méhen kivüli terhességre kapott gyógyszer szedése mellett akar terhes lenni. Attol félek,hogy oda fog szülni a szüleimnek egy beteg gyereket is vagy neki lesz baja és akkor őt is vagy/meg a gyereket is szüleim gndozhatják pedig még az ő ruháját is szüleim veszik. Anyu mondta nekik,hogy fejezzék ezt be ( sok mindenki mondta) de nem lehet hatni rájuk. Ezt nem lehet bírni épp ésszel. most fogják anyut műteni másodszor agydaganatra,nem tud bírni velük majd betegen. Öcsém annyira ragaszkodik ehhez a csajhoz hogy minden pénzét neki adja,a szüleimnek lassan már ő is alig segít. Én beszéden kívűl mit tehetek? Nem az én nevemen van a ház hanem szüleimén. Ti mit tennétek?
Én a szüleid helyében határidőt adnék a tesódnak, hogy költözzön albérletbe és vigye magával a barátnőjét és annak az anyját.
A szeretetnek is van határa, ha a szüleid egészsége és lelki békéje a tét. Az öcséd már nem kiskorú, vállalja a felelősséget önmagáért és a hozzá tartozókért, ha azok erre nem képesek. Így teljes mértékben áttette a felelősséget a szüleidre, akiket alaposan ki is használnak.
Szerintem a külön költözés/költöztetés az egyedüli megoldás, itt a szülőknek a sarkukra kell állni, mert csak egyre rosszabb lesz a helyzet.
2012. szept. 7. 10:54
2/14 anonim válasza:
Megvonni a pézt.Ott lakhatnak de az öcséd lássa el őket anyagilag.Ruhától kezdve a cigiig mindent a tesód finanszirozzon.
2012. szept. 7. 10:56
3/14 anonim válasza:
Megrángatnám az öcsém, hogy ezt hogy gondolja, nem szép szóval csinálnám.Az agydaganat nem vicc--és még emelett dolgozik is.Úristen, minden tisteletem az övé.Ez a mindennapos viszony viszont ronthat az állapotán.Nem kérdés hogy menniük kell, kit érdekel, hogy az utcára mennek, ha egyszer őket magukat sem érdekli.Gyűlölöm az ilyen semmirekellő kullancsokat akik kiszívják a jóindulatú emberek vérét.Konfrontálódj te velük, és ne mondják h nincs közöd hozzá, mert az édesanyád nyugalmáról van szó.Mehet az öcséd is velük, ha nem fogja fel, hoyg édesanyád állapota nem vicc.Szerelmes meg lesz még, miért kell tönkretennie más és a saját életét is.Miből óhajtanának felnevelni egy gyereket, ha magukról sem tudnak gondoskodni.Cigire tellik, ez szép.800ft egy doboz.Szép, nagyon szép.Nem kell kegyelmet gyakorolni afelett aki ilyen veletek, és menj oda, és ordíts velük ha kell, hogy pakoljanak.Ha a szüleid mentalitásukból adódóan nem akarják ezt felvállani lépd meg te, mert ahhoz hogy az anyukád hogy él, neked is közöd van.
2012. szept. 7. 11:07
4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Kiváncsi voltam kívülállók véleményére is. Én is így gondolom. Mondtam már nekik többször,hogy menjenek külön,öcsém erre aztmondta,hogy ő nem fogja eltartani őket erre jól összevesztünk. Nem baj,tényleg nem fogom hagyni...és báttyám sem. Köszi a válaszokat.
2012. szept. 7. 11:13
5/14 anonim válasza:
báttyádal fogj össze és tegyétek ki őket!!ne hagyd hogy kihasználják a beteg anyukádat!
2012. szept. 7. 11:28
6/14 anonim válasza:
Jaaa,hogy nem fogja őket eltartani??!! Hát szép..de oda vinni oda tudta őket..anyukád helyében kiraknám őket,és nem érdekelne,hogy az utcára mennek.Öcsédet meg nagyon gyorsan helyre kell tenni.
2012. szept. 7. 11:32
7/14 anonim válasza:
Hát ha az én anyukámról lenne szó, aki ráadásul még beteg is, akkor ott vér folyna. Nem érdekelne mások véleménye, én kib.sznám őket az utcára, zárat cserélnék.
Ne hagyd, hogy ezt tegyék, ha más nem, akkor te intézkedj.
2012. szept. 7. 11:35
8/14 anonim válasza:
Ez szörnyű.. hogy képzeli ezt a lány és az anyja? Kiábrándító milyen emberek vannak, az ember a kisujját nyújtja és a karja kell! Szerintem mindenképp szólj a tesódnak, hogy fogjatok össze az öcséd ellen! Ha kell, drasztikusan!!!! Ezt szép szóval nem tudjátok már helyrehozni!
Ajánlom a kiköltöztetést, zárcserét! És egyébként a szüleid nem mondanak nekik semmit?
2012. szept. 7. 11:51
9/14 A kérdező kommentje:
De persze,hogy mondanak de ők nem drasztikusan, csak kérik őket... mondják nekik,hogy ez nem lesz jó így...ezt így kéne,azt így kéne... nem mehet ez így tovább... de valahogy mindig megsajnáltatják magukat. Ebben nagyon profik ám. Legutóbb aztmondta a csaj,hogy azért nem veszik fel dolgozni sehova ,mert nincsenek személyes iratai mert külföldön elvesztek. (ja,persze,tudjátok milyen fiatal lányoktól veszik el a személyes irataikat külföldön...). akkor anyu elment vele megcsonáltatni őket,mostmeg állítólag beteg a csaj,azért nem veszik fel.
2012. szept. 7. 12:07
10/14 anonim válasza:
"...Nincsen szívük kirakni őket az utcára..." Először meg kell győznöd a szülőket, hogy a lehető legrosszabbat teszik csupán szeretetből, jóságból. Pont ahhoz segítik hozzá, hogy elcsessze az egész életét. Menjen külön velük, hamar megunja majd azt az életet. Ha már beleegyeztek, akkor viszont bátyáddal már léphettek. Tudod, nehogy anyukád állapota meg a lelkiismeret furdalás miatt romoljon tovább, mert kitette a saját gyerekét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!