Igaza van a férjemnek, amíg itthon vagyok a gyerekkel nincs jogom beleszólni a döntésekbe?
Vettem egy digitális mérleget a konyhába (3300 ft), erre összeveszett velem hogy ezt miért nem beszéltem meg vele mert hogy most ő tart el minket, meg kéne kérdeznem.
Én maximális gyed-et kapok, ő 300 felett keres nettóban.
Igaza van? Nálatok hogy működik ez az időszak ilyen téren?
> hogy most ő tart el minket,
Az ilyen férfinak a k*anyját. Van néhány ismeőrsöm, akihez így áll az embere, hát egy pokol az életük.
Nálunk is én vagyok a főkereső (35/FF), de ami az asszonynak kell, és van rá keret, vegye meg. A nagy kiadásokat természetesen megbeszéljük.
Nézegettem már a mérlegeket, ez most le volt értékelve, megvettem. Nem gondoltam, hogy fel kéne hívnom a bolt közepén.
Persze ha valami több tízezres dolgot veszek azt megbeszéljük.
Mostanában feszült a munka miatt, de próbálom támogatni. Hétvégén ha lesz egy kis nyugi rákérdezek, remélem nem gondolta komolyan.
Ez ilyen tipikus "úristen holnap már nem eszünk" roham.
Lehet nyomasztja valami anyagi probléma, vagy nem lehet hogy leépítések vannak a munkahelyén?
Amikor rájön az ember hogy lehet hogy holnap már nem lesz miből megélni, hajlamos megkergülni.
Én borzasztóan hisztériás voltam amíg nem volt munkám, hiába keresgéltem hónapokig.
A párom jól keres, de azt el is tudja szórni két nap alatt.
Volt hogy hónap végén már a kamra aljában maradt dolgokból kellett kaját kreálnom, hát idegbeteg voltam.
Minden hónap elején szinte kitéptem a pénzt a kezéből és osztogattam az utolsó fillérig, pedig nem vagyok egy garasoskodó típus.
Akkor is kiabáltam vele, ha már egy szelet csokit be mert tenni a kosárba.
Hál' Istennek azóta helyreálltak a dolgok, de legalább megtanult spórolni a párom :))
Dehogy lenne igaza a férjednek.
Ilyenkor szokta javasolni az adott illetőnek, hogy próbálja csak ki milyen is az otthoni láblógatás.
Nincs igaza! Az egy dolog, hogy ő munkahelyen dolgozik, de te sem vakarózol, hanem a közös gyermeketeket neveled, akit együtt vállaltatok! Ráadásul kapod a GYED-et is! Érdekesen áll a dologhoz!
Én sokkal nagyobb tétel miatt felhívtam a férjem, és annyit mondott: nehogymár megkérdezd! Ha úgy érzed szükség van rá, vedd meg!
Soha fel sem merült, hogy bármikor is engedélyt kéne kérnem, vagy el kéne számolnom, hogy mire költök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!