Igaza van a férjemnek, amíg itthon vagyok a gyerekkel nincs jogom beleszólni a döntésekbe?
Vettem egy digitális mérleget a konyhába (3300 ft), erre összeveszett velem hogy ezt miért nem beszéltem meg vele mert hogy most ő tart el minket, meg kéne kérdeznem.
Én maximális gyed-et kapok, ő 300 felett keres nettóban.
Igaza van? Nálatok hogy működik ez az időszak ilyen téren?
Ugyanúgy mint előtte.
Közös a számlánk,előtte és most is csak a nagyobb kiadásokat beszéljük meg. (pl új kütyük,lakásba felszerelés,gyereknek drágább játékok,ilyesmi)
Ilyenen én kiakadnék.
Nehogymár egy 3ezer forintos mérleget ne vehessek meg,főképp hogy ő is eszi azt a kaját amit a mérleg segitségével főztem...
te jó ég, azt hiszi, a gyedet azért kapod, mert lábat lógázol? Eltart? Tévedésben van. Kb. mi is így álltunk, csak én már gyesen vagyok, de még mindig nem kell engedélyt kérnem, bár szólni szoktam, hogy ezt vagy azt veszem. Nincs eltartás, bár igazából az van, a férjem a mi pénzünket emlegeti, nem az övét, pedig 10*es a különbség.
Ne hagyd, hogy alá-fölé rendeltség legyen a pénz miatt, mert később durvulhat a helyzet emiatt.
Esetleg megkérdezhetnéd, hogy akkor mi lenne, ha dolgoznál, szerinte megérné-e a bölcsi, bébiszitter, a sok ruha bölcsibe, munkahelyre, ebédpénz, csoportpénz, bölcsidíj, mert te egy csomó pénzt megspórolsz azzal, hogy otthon vagy. Nem beszélve arról, hogy nálunk ötezer alatt egy betegséget sem úsztunk meg...
Szerintem nem konkrétan a mérleg lehetett a baj, ilyesmiken nem szokás összeveszni, főleg akkor nem ha anyagi jólétben éltek - legalábbis ennyi pénzből manapság megélni szerintem az.
Nekünk a bevételünk a férjed fizujának a kb. bő felét ha eléri de ennek ellenére eszébe sem jutna a férjemnek rám szólni ha mérleget vennék, elvégre egy háziasszonynak szüksége van ilyesmikre.
Nálunk együtt beszéljük meg mit kell venni.
Én vagyok itthon a gyerekkel, logikus, hogy jobban tudom mi kell itthonra és mire van szükségünk a mindennapok során.
Ti is beszéljétek meg mert kis dolognak tűnik de fontos lehet, nem kizárt, hogy valami más is van a háttérben és ezért lett ingerült. Kommunikáció! Sokszor többet ér mindennél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!