Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kezdenétek olyan nővel aki...

Ti kezdenétek olyan nővel aki most várja a gyereket, de az apuka elhagyta őt? Mi a véleményetek arról ha egy másik férfi nevelné a gyerekét?

Figyelt kérdés
.
2012. szept. 6. 08:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
nem szó sem lehet róla.más gyerekét nem akarnám nevelgetni
2012. szept. 6. 10:05
 22/31 anonim ***** válasza:
Az az apa aki a gyereket felneveli nem az aki megcsinalta. Ha mar a terhesseg alatt is ott van a ferfi egyutt szulnek aztan szeretik a babat akkor semmit nem fog erezni a pasi belole hogy biologiailag nem az ove a gyerek.Tobb tud kutatas is volt ebben a temaban gondolj arra a parokra ahol a ferfi meddo es sperma donort hasznaltak ott is apa az apa nem a donor ugye?A Kapcsolat resze az kicsit nehezebb ugye mert van egy volt ferj barat stb aki bekeverhet raadasul o a bio apa akinek joga van latni a gyereket es kotelessege fizetni ebbol gondok lehetnek.Ezen kivul ott van a no sziveben talan az erzes megis csak o az apa es lehet visszamenne hozza stb.Ha ezt tulelitek akkor semmi gond nem lesz nem erzed nem tied a gyerek.Sopk sikert es kitartast Szamomra egy ilyen ferfi nagyon szimpi aki terhes novel kapcsolatot kezd.
2012. szept. 6. 10:31
 23/31 anonim ***** válasza:

Természetesen nem olyan egyszerű a helyzet, mint egy gyermeket nem váró nővel, sok konfliktus forrása lehet. DE: mi a garancia arra, hogy találsz egy egyedülálló, gyermektelen nőt, és vele minden happy lesz? Gyakorlatilag semmi, sőt, ott is lennének konfliktusok, csak másfajták.

Ha igazán szeretsz valakit, akkor a körülményeivel együtt vagy képes elfogadni... gyerekkel, exszel, anyóssal, minden külső körülménnyel, és közösen kezelitek a kialakult helyzetet. Ezt dobta a gép, ezt kell megoldani. :) Mással más problémák lennének, lehet, sokkal nagyobbak! Igen sokan jöttek már ki jól hasonló szituációból. Valamivel jobb is a helyzet, mintha mondjuk egy nagyobb gyerekes nővel vetne össze a sors, olyannal, akinek a gyereke már kötődik a vér szerinti apjához, kialakult szokásai vannak. Itt első pillanattól lehetsz apja a gyermeknek... vannak előnyei, hátrányai, de ahogy írtam, ez egy kész szituáció, lehet kezelni ügyesen. Mert lehet.

2012. szept. 6. 10:56
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Azok a nők, akik tiszta erőből bömbölik, hogy az az apa, aki felneveli, nem aki megcsinálta, meg hogy ez a kapcsolat igenis működhet, nézzenek már magukba egy kicsit és életükben először és utoljára legyenek őszinték!

Fordított helyzetben mennyire szívesen vállalnák a "szeretett férfi" kedvéért, ha más nő gyerekét kellene az első hónapoktól fogva sajátként nevelni, etetni, ruházni, szeretgetni, mert az igazi anyuka mondjuk lelépett, börtönbe került, stb.? Hány nő lenne, aki ezt bevállalná a pasiért? Most nem azokról van szó, akik örökbe fogadnak, mert az egy közös döntés, amit a párjával együtt hoznak meg, hanem azokról, akik a férfivel együtt kapnának egy ilyen plusz apróságot. Na mennyien is lennének? De a férfitól ez elvárás, nem???!!!

2012. szept. 6. 12:27
 25/31 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó: senki nem mondta, hogy elvárás egy férfitól!

Azt is írta valaki, hogy nyilván nem ilyenről álmodott a férfi, de ha benne vagy egy szituációban, akkor egész más...

Tehát megismersz valakit, megszereted, és van ott egy kis "probléma", amiről el kell dönteni, hogy azzal együtt is kell, vagy nem...

Nő esetében ugyanez a helyzet. Az általad felvázolt szituáció nyilván senkinek sem az álma... de ha szerelmes vagyok egy férfiba, aki ilyen helyzetben van, akkor nem hiszem, hogy kérdés lenne, hogy gyerekkel is vállalom-e vagy sem...

2012. szept. 6. 12:30
 26/31 anonim ***** válasza:

Szerintem sokkal szerencsésebb az új hapsi helyzete mintha durcás, elutasító kiskamaszokkal kellene szembenéznie.

Még ha el is mondják a gyereknek hogy nem ő az igazi apja, ha nincs gubanc a családi életben a gyerek ugyanúgy az apjának fogja tekinteni, mert ebben a tudatban nőtt fel.

Az meg hogy kinek a farkából jött a gyerek, szerintem másodlagos.

Jó eséllyel kevesebb ideig kell az anyuka hormonrohamait elviselnie az új "áldozatnak", azon kívül nem sok különbség lenne. :)

Ha mégis, akkor megint nem volt jó a választás.

2012. szept. 6. 12:31
 27/31 anonim ***** válasza:
61%
Mi ezzel a probléma? Annó, két hónapos volt a nejem, mikor megismertem. Épp váló félbe volt. Én így elfogadtam. Akkor átbeszéltük. Az eltelt 30 év alatt semmi probléma nem volt belőle.
2012. szept. 6. 14:45
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez becsülendő.

De azt sosem fogom megérteni, ha már eleve sz@r egy kapcsolat és utálják egymás pofáját, akkor minek dugnak, hogyan esik egy nő teherbe és hogyan lesz abból két hónap múlva válás. Nem tudom elhinni, hogy mikor összeszexelték a gyereket akkor minden happy volt és hirtelen beadták a válókeresetet. Rengeteg ilyen van, valahogy egy csomó nő rejtélyesen a válás/szakítás előtt döglődő kapcsolatban esik teherbe. Most rosszindulat nélkül mondom, hogy nekem ez egyszerűen furcsa és érthetetlen.

2012. szept. 6. 15:01
 29/31 A kérdező kommentje:

ma 15:01

Igen ez nekem is fura és egyben érthetetlen hogy van 2 ember akik vszínű már évek óta együtt vannak,de minum 2 éve hogy ha gyerek csinálásra adják a fejüket.Viszont egyet nem értek,ha probléma volt akko már vszinű gyerek csinálás elött is lehetett vagy már közben..egyáltalán azt a fas.zit nem tudom megérteni aki csak így lelép.Bár az okát nem lehet tudni nyílván,mert kitudja hogy valójában miért lépett le és a lényeg nem is ez.Hanem én olyan nőnek csinálok gyereket akivel tudom hogy hosszú távra tervezek és ő az igazi nekem..

2012. szept. 6. 15:21
 30/31 ava87 ***** válasza:

Megesik, hogy a terhesség alatt romlik el annyira a kapcsolat, hogy már menthetetlen. Nem ismerjük mindenki életét, nem tudhatjuk, mik az okok. Találkoztam már olyannal, ahol az apuka is meg az anyuka is akarta a babát, aztán amikor összejött, a férfi bepánikolt és lelépett.

Nálunk más szituáció volt, valószínűleg az akkori fiatal koromat és a rossz ítélőképességemet hibáztathatom érte, hogy már terhes voltam a fiammal, amikor az apja kezdte kimutatni a foga fehérjét (addig azért hellyel közzel normális volt, de persze visszatekintve előbb is rájöhettem volna, hogy milyen, de utólag könnyű okosnak lenni). Én mondtam azt, hogy ennek itt és most legyen vége, nem voltam én elhagyott, bajba jutott nő. Bevállaltam, hogy egyedül leszek, amikor a kisbabám megérkezik, nem fogtam fel tragikusan. Azóta eltelt öt év, idő közben férjhez is mentem, de én sosem arra mentem rá, hogy na most gyorsan kell nekem valaki, aki eltart, sőt, igazából nem is keresgéltem. Éltem az életem, úgy voltam vele, ha eljön az idő, majd úgyis találkozom azzal, akivel találkoznom kell. Így is lett :) Mondjuk nálunk annyiból jóval könnyebb a helyzet, hogy nincs képben egy exférj, de ha jelen is lenne, nekem már semmit nem jelentene.

És én valóban úgy gondolom, hogy az apaság nem a biológián múlik, hanem azon, hogy ki van jelen a gyerek életében, ki az, aki neveli, szereti, tanítja, foglalkozik vele.

2012. szept. 6. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!