Hogyan küzdjem le az emberektől való félelmemet?
Ez lehet hogy csak átmeneti szorongás.
Én az általánosban a középpontban voltam. Aztán a felső iskolába nem találtam a hangot az ottani társaimmal.
Mire véget ért a suli teljesen kiközösítettem magam csak 1-2 barátnőm lett. Azóta jó pár év eltelt és újra kinyíltam szívesen ismerkedek beszélgetek. HA begubózol nem biztos hogy benned van a hiba lehet hogy néhány ember ezt váltja ki belőled. Próbálj arra gondolni hogy 15 emberből biztos lesz kettő három aki szívesen barátkozik majd veled. És még egy fontos dolog. Az új iskolába próbáld kipuhatolni a számodra szimpatikus emberek érdeklődési körét. Ha egyezik a tieddel nagyon könnyű témát találnotok.
A túlsúlyod minek köszönhető?
Úgy értem betegség következtében híztál el vagy azért mert egészségtelenül táplálkozol, sokat eszel és nem mozogsz semmit?
Mert ha az utóbbi akkor az a szerencsés ember vagy, akinek meg van a VÁLTOZTATÁS lehetősége. Az emberektől való félelmed valószínű a túlsúlyod miatt van. Ha teljes és boldog életet szeretnél akkor változtasd meg az életed! Kezdj el diétázni, mozogni és ahogy a kilók mennek, úgy jönnek majd a jó dolgok az életedbe.
Ha valamilyen betegség következtében híztál így meg, akkor persze más a helyzet. El kell fogadnod saját magad, és elérned hogy mások is így fogadjanak el amilyen vagy. Vannak nagyon jó emberek akik megértik ezeket a dolgokat, személyükben igaz barátra lelhetsz. Esetleg menj olyan helyre, ismerkedj olyanokkal, akik hozzád hasonlónak túlsúlyosak. Ha van lelki társad, akivel egy cipőben jártok, akkor könnyebb lehet az élet, jobban el tudod fogadni magad, a helyzetet.
Bár írod hogy "imádtam suliba járni, az egyik legnépszerűbb lány voltam a suliban, mindenki a barátom volt, gond nélkül ismerkedtem", nem tudom mi változott akkor... Ne félj az új emberektől, új helyzetektől, hisz ebben az iskolában, amiről írsz sokan elfogadtak. Bunkó emberek akik megjegyzéseket tesznek a külsődre, pedig mindig, mindenhol lesznek. Sajnos...
Pszichológus. Én pár éve pánikbeteg lettem, nem mertem kimenni az utcára, rettegtem, ha a boltig kellett is csak elmennem, a buszra pedig egyenesen nem mertem felszállni, mert halálfélelmem volt rajta.
Nem bírtam tovább, pszichológushoz fordultam, folyamatosan járok kb 1,5 éve, és rengeteget fejlődtem. Már egyetemre járok, simán mentem vizsgázni, meg pl műtétre is, amire régen tuti nem mentem volna el.
Lépj, dolgozz magaddal, és meglátod jobban leszel, mint valaha voltál ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!