Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktad úgy érezni, h szeretné...

Szoktad úgy érezni, h szeretnél egy kicsit "bajban lenni"?

Figyelt kérdés
Elsősorban 18 év felettiektől kérdezem, akik külön élnek és akiknek a szüleik minden gondját-baját-óhaját megoldják, lesik. Nem szoktátok úgy érezni, h néha jó lenne, ha magatok tudnátok megoldani a problémákat? Gondolok olyasmire, h nincs mit enni, akkor anyuka addig faggat, amíg el nem mondod neki, aztán nem enged el kaja nélkül, stb.
2009. júl. 28. 16:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

Itt nem az a gázos hogy a szulők gondoskodni akarnak, hiszen ez a dolguk, hanem az hogy te mindenröl beszámolsz nekik és nem akarsz a saját lábadra állni!!

Szépen kezdjed el elengedni a papa nadrágját meg a mama szoknyáját és kezd el élni a saját életedet!

Hidd el jobb fokozatosan átállni mint valamiylen hirtelen esemény miatt egyik percröl a másikra kényszerböl!!

2009. júl. 28. 18:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Olvasd el légyszi az előző kommentemet! Amúgy ők faggatnak ki szó szerint mindenről, de ez egy másik kérdés, ne keverjük bele.
2009. júl. 28. 18:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Figyelj.. Amit Anyud csinál normális. De ahogy olvaslak, Te gyakorlatilag majdhogynem még mindig egy háztartásban élsz Vele. Persze, hogy nem lehetsz teljesen önálló, nem is elszel soha... Nem várhatod el egy Édesanyától, hogy úgy viselkedjen Veled, mintha egy idegen szomszéd lennél. Normális amit művel, csak ha messzebb élnél, nem tudna a felébe se "beavatkozni". Nem anyuddal van a gond hanem azzal, hogy szinte el sem költöztél.
2009. júl. 28. 18:37
 14/20 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted? Hidd el, ki nem állhatom ezt a helyzetet, jobb szeretnék messzebb lakni, csak sajnos nincs rá lehetőségem.
2009. júl. 28. 18:43
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát úgy értem, ahogy mondom.:) Azzal, hogy még mindig ott vagy, közvetlen mellette, egy telken ahogy mondtad, tehát semmi sem választ el, Ő meg ki-be járkálhat Nálad, olyan, mintha csak egy másik szobába költöztél volna, nem másik házba. Egyáltalán miért van kulcsa a postaládádhoz? Miért van kulcsa hozzátok? Bár azt még megértem, hogy utóbbi pótkulcs, de ott lett elrontva a dolog, hogy miért lett egyáltalán mindennapi használatba helyezve? Ez szabályosan olyan, mintha még otthon élnél, és Ő a Te szobádba járkálna ki-be... Az is bosszantó tud lenni, persze. Csak hát az természetesebb állapot. Ha már pl félórányira élnél, nem járkálna át leszedni a ruhákat, kivasalni, kivenni a postád. Hozzáteszem akkor sem, ha nem adsz Neki kulcsot, és engeded meg Neki, hogy ezeket megtegye. Tehát én (főként) a szituációt látom hibásnak, nem kifejezetten Édesanyád viselkedését. Ezt Ti alakítottátok így ki. Így értem.
2009. júl. 28. 22:46
 16/20 A kérdező kommentje:
Igazad van, elsősorban szerintem is a szituáció hibás :( A kulcshoz ő ragaszkodott, vérig sértődne, ha elvenném. Ő egy ilyen túl-ragaszkodó típus, ebben az esetben pláne hibás döntés volt ideköltözni :( :(
2009. júl. 29. 16:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Igaza van az elöttem szólónak,nagyon nem jó,hogy ilyen közel laktok!Pláne,ha férjhez mész és gyereked lesz,akkor lesz "áldásos" az anyós a szomszédban.Ezt még most muszáj lenne leülnöd velük és megbeszélni,hogy ez így nem mehet.Tudom,hogy jót akar,persze,senki nem akarja látni,hogy a gyereke szenved,nincs mit enni,hullafáradtan ér haza,nem volt ideje takarítani stb stb. DE! Ez a te életed,muszáj neked kialakítani a napi ritmust,amibe ezeknek is bele kell férni,ha nem jött össze a vasalás azon a héten,akkor nem lesz megcsinálva.Ha tényleg komolyan gonban leszel,akkor megkéred,hogy abban az egy dologban és egyszer segítsen,de ne önhatalmúlag,hanem csak akkor és abban,amire kérted.Ezt muszáj megértenie.Le kell ülni vele/velük apukáddal is és meg kell velük beszélni,nem ingerülten vagy bántólag,hanem őszintén,hogy szeretnéd egyedül intézni a dolgaidat,mindent!Egyedül élsz,ennek az a következménye,hogy az otthoni dolgok is megvárnak,de ennek te örülsz,mert felnött önálló ember vagy és ha szükséged lesz a segítségükre akkor szólni fogsz.Ha ezt nem értik meg és még ezek után sem változik a helyzet,akkor költözz messzebbre.Nem látok bele az anyagi helyzetedbe,de ha eladod,amiben most élsz talán tudsz belőle másikat venni,nem a nagyság számít,hanem a távolság.Mindenesetre én elöbb beszélnk velük,aztán jöhet a B terv,ha nem változik a helyzet.
2009. júl. 30. 16:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Istenem,a 10 körmömmel kaparnám ki az édesanyámat,csak élne még. Eszembe nem jutott volna soha egy ilyen kérdés....bár értem,mire gondolsz. No komment..
2009. júl. 30. 20:59
 19/20 anonim ***** válasza:
Részvétem az anyukád miatt! A kérdező is szereti az édesanyját,itt csak arról van szó,hogy meg kell tanulni "jól" együtt élni.De természetesen hatalmas tragédia lenne,ha elveszítené,ahogy mindenkinek,nekem is.De amig élünk,ő is én is,addig legyenek azok szép percek és ne idegeskedés.
2009. júl. 31. 02:03
 20/20 A kérdező kommentje:
Így van, szó sincs arról, h nem szeretném!
2009. júl. 31. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!