Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktad úgy érezni, h szeretné...

Szoktad úgy érezni, h szeretnél egy kicsit "bajban lenni"?

Figyelt kérdés
Elsősorban 18 év felettiektől kérdezem, akik külön élnek és akiknek a szüleik minden gondját-baját-óhaját megoldják, lesik. Nem szoktátok úgy érezni, h néha jó lenne, ha magatok tudnátok megoldani a problémákat? Gondolok olyasmire, h nincs mit enni, akkor anyuka addig faggat, amíg el nem mondod neki, aztán nem enged el kaja nélkül, stb.
2009. júl. 28. 16:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
Na, erre kíváncsi leszek, mert én végre pont nyugalmat szeretnék és elég volt a bajból, már idegileg ki vagyok merülve (orvosi szakvélemény szerint is).
2009. júl. 28. 16:44
 2/20 anonim ***** válasza:
88%

Én szoktam.

Talán beszéld meg szüleiddel, hogy szeretnél a saját lábadon állni, tanulni a hibáidból, élettapasztalatot szerezni, megnézni, hogy állod meg a helyed egyedül stb.

Ha nagy baj lesz, amit nem tudsz megoldani, úgyis hozzájuk jössz először.

Vagy egyszerűen ne mondd el neki, ha nincs mit enni:D

2009. júl. 28. 16:45
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Aki elmondja, hogy nincs mit enni, majdhogynem éhen hal, az kér. Ne szólj szám, nem fáj fejem.
2009. júl. 28. 16:51
 4/20 anonim ***** válasza:

Én nem szeretnék bajban lenni, de mostanában abban vagyok. :D

Igyekszem nem megmondani édesanyámnak, igyis sejtheti mert egy rakat kaját csomagol akárhányszor meglátogatom. :)

Jólesik a törődése, de kényelmetlenül érezném magam a odáig fajulna a dolog, hogy kénytelen lennék segitséget kérni.

Nem faggat tiszteletben tartjuk egymás életét, de ha kérném biztosan segiteni. :)

26L

2009. júl. 28. 16:53
 5/20 anonim ***** válasza:
5 éve élek külön a szüleimtől,de rendszeresen látogatom őket,tudom,hogy ha kérném mindenben segítenének.Így is tukmálnak kaját,ha hazamegyek.Anyu első mondata,hogy már megint fogytál.Pedig nem is igaz :) Csak ő lát rémeket.Igazából nem tudnak a gondjaimról,nem mesélem el,csak a jó híreket.Ha tényleg akkora bajban vagyok,amihez segítség kell,akkor elöbb tesómnak szólok és aztán nekik,mert tudom,hogy nekik is van bőven gondjuk.Igazából ez csak rajtad múlik,hogy mennyi betekintést engedsz az életedbe.Ha nem mesélsz,csak annyit mondasz minden rendben,akkor ne aggódj egyedül maradsz a gondjaiddal és neked is kell kijönni belőle.Azért néha jól esik,amikor már nagyon csapkodnak az ember feje felett a hullámok,ha valakire rábízhatja magát az ember és legalább a problémák felét rábízhatja.Amúgy teljesen megértelek :)
2009. júl. 28. 17:00
 6/20 anonim ***** válasza:
Igaza volt az egyik előttem szólónak.. Ha oda áll az ember a szülei elé, és közli hogy milyen bajai vannak, az a normális reakció, hogy segítenek. És ezt nyilván az is tudja, aki ilyen módon "segítséget kér", ugyanis ez annak minősül. Mit vársz, hogy elmondod mivel nem tudsz megbirkózni, Anyudék meg mossák kezeiket? Természetes reakció, hogy azonnal segítenek a gyermeküknek. Ha geyedül akarod megoldani, ne kérj burkoltan segítséget.
2009. júl. 28. 17:51
 7/20 anonim ***** válasza:

Nekem apám nem segít, csak bánt, anyut is, emiatt van már egészségügyi problémám.

1. voltam

2009. júl. 28. 18:02
 8/20 A kérdező kommentje:
Első: nem pont így értettem a kérdést.. Jobbulást!!
2009. júl. 28. 18:20
 9/20 A kérdező kommentje:

Harmadik: Egy példa: ettél? Igen. Eleget? Igen. Mit? Szilvásgombócot. Azzal nem lehet jóllakni, itt van még egy kis ... De nekem elég az. Dehogy, vidd el ezt a kis ...-t! Stb.

Vagy:

Láttam, esni kezd az eső, behoztam a ruhákat a kötélről! (Én is láttam, csak mire odaértem..)

Közel lakunk, egy telken, de külön háztartásban.

2009. júl. 28. 18:24
 10/20 A kérdező kommentje:

Többieknek is köszönöm a választ, ti jobban elcsíptétek a lényeget :) Viszont abban igazatok van, h nem fogalmaztam jól: nem a kérésre nem várok segtséget, hanem azt nem szeretem, ha megpróbálja kitalálni, h mire van szükségem, pl.: gondoltam, h nagyon fáradt leszel, mire hazaérsz, ezért átmentem és kivasaltam a ruhákat/megsétáltattam a kutyát! vagy: Behoztam a levelet a postaládából, h neked ne kelljen! (Én is ott jövök be :S) vagy: Sütöttem nektek sütit, biztos nincs otthon kaja! Stb.

Egész nap azon töri a fejét, h vajon nekünk mire lehet szükségünk. Természetesen a szülő részéről az a legjobb, amit tehet a gyerekéért, h hagyja egyedül boldogulni, de ha nagyobb baj van, vagy tényleg segítségre van szüksége, rá számíthat. Remélem, sikerült jobban megvilágítanom.. :)

2009. júl. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!