Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Egyszerűen nem...

Mit tegyek? Egyszerűen nem akarja megérteni.

Figyelt kérdés

Férjemmel elválunk, most lesz a tárgyalás (az első) de már egy éve nem lakunk együtt. Normálisan válunk, nincs csatározás, gyerekeket hozza viszi ahogy tudja és van rá ideje. Rendes Ő is, én sem akadályozom semmiben a gyerekek fontosak.

A gondom az APÓSOM. mÁR AKKOR SEM SZERETTEM AMIKOR HÁZASOK VOLTUNK DE JÖTT MINDEN HÉTEN LÁTOGATNI AZ UNOKÁIT (MOST 1,5 ÉS 4 ÉVESEK A GYEREKEK). Sok volt a vita kettőnk közt, elég vaskalapos és rettentő akarnok. Mindig mindent leszól.

Most hogy külön élünk ritkítani kezdtem a látogatásait több okból is. Neki ez nem tetszik ragaszkodik a heti egy délutánhoz nálunk. Mondtam neki hogy intézze el a fiával, hetente ha elviszi látogassa meg Őket ott ahol lakik a jelenlegi barátnőjével. EGyedül két gyerekkel intézem a saját családomat, meg a mindennapi életet, épp elég nem plusz még az apósom is.

Nem érti meg, fenyeget, hogy Ő ezt nem tűri el, satöbbi. Azt mondta nem érdekli ha majd dolgozom akkor is jön heti 1x és neki senki se tiltsa meg. Én viszont nem vagyok rá kíváncsi, van elég bajom, nem még vele is foglalkozni. Mellegles megjegyzem a saját fia sem találkozik vele csak nagyon ritkán, mert nem jönnek ki egymással. Míg itthon lakott minden látogatását ugy kellett intéznem, hogy jaj csak össze ne fussanak.

Én ezt már ne bírom cérnával. És nem és nem és nem érti meg.

Mit tegyek?

2012. szept. 3. 11:57
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
3%
Miért lenne a férjed otthonában jobb a légkör, ha egyszer szinte szóba sem állnak egymással?
2012. szept. 3. 12:59
 32/42 A kérdező kommentje:

Azért szóba állnak, csak nem annyira jönnek ki egymással. De azét mégiscsak az Ő fia.

Ott van a sógornőm is.

Szerintem mégis csak jobb mint az én társaságom.

2012. szept. 3. 13:02
 33/42 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nem vagy köteles beengedni. Miért mi van ha bezárod az ajtót, nem nyitod ki, vagy otthon sem vagytok? Vagy a barátaid vannak nálad? És mit mond erre a volt férj? És mit mond az öreg arra, hogy papa jövő héten ne jöjjön mert nem érünk rá? Meg mi az a szöveg, hogy ha majd dolgozol ő akkor is jön és nem akar kifogást? Bazz, fenyegesd be te is, hogy ha zaklat kérsz távolságtartást.

Egyébként meg nem feltétlenül rossz egy nagyszülő, jól jöhet még ha randizni akarsz majd, vagy valahova menni.

2012. szept. 3. 13:22
 34/42 A kérdező kommentje:

Azt mondja, hogy nem érti hogyhogy ennyi dolgom van, és nem hiszi el.

És mi az hogy nincs időm? Miért mit csinálok? Miért nem dobok félre mindent ha jön? Nem kell ennyire barátkozni senkivel! Ne mutassam be mennyi időbe kerül egy óvodakezdés!!

A férjem konfliktuskerülő, Ő ezzel oldja meg. Kértem két hete beszéljen apukájával, próbálják megoldani együtt az unokázást. Nem érdekli ez az egész igazán. Ő csak rácsapja az apjára is telefont:"Apuka nem érdekel"

Régen is így volt amikor együtt éltünk.

Gyanítom nem beszélt vele...vagy ha igen nem ért semmit.

A randizást köszönöm kihagyom egy jó darabig, előbb szeretnék dolgozni visszamenni, és megoldani a gyerekeket. Egymagam. Mert a mai világban csak magára számíthat az ember.

De ha már erről van szó, szerinted ha a jövőben lesz egy párom, akkor hogy veszi ki magát hogy egy héten 1x jön az exférjem apósa?

Nem szeretném az apósom ilyen dolgokba belevonni, megkérni (randizás).

Mint írtam nem felhőtlen a viszony, többször veszekedtünk már és nem szeretem túlzottan.

Hát nem tudom neki ennél világosabban elmagyarázni, remélem egyszer csak megérti.

2012. szept. 3. 13:39
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Meg kellene érteni már mindenkinek, neked is kérdező, hogy ha valakinek nem tartozunk magyarázattal, akkor NEM KELL MAGYARÁZKODNI. Annyit kell mondani, hogy NEM. És semmilyen további kérdésre nem válaszolni. Ne hagyd magad hülye kérdésekkel feltartóztatni. Semmire ne válaszolj, érted? Egy pszichológustól hallottam ezt a módszert. Ha számonkér nem reagálsz. A férjed csinálta jól. Ha az öreg hív, megmondod, hogy jövő hét kedden jöhet öttől hétig. Bármilyen további pofázást lezársz a ne haragudjon nagypapa nem érek rá val és leteszed. Az ajtót más időpontban nem nyitod ki. Ennyi. Ezen mi a nehéz?
2012. szept. 3. 13:50
 36/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadom!
2012. szept. 3. 13:52
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Én maximálisan megértem a kérdezőt, nekem a válófélben lévő férjem találta ki, hogy majd akkor ő jön minden nap látogatni a gyerekét - miközben nekem új párom van, szeretnék új életet kezdeni - nélküle! Nem véletlenül válunk!

Az otthonomba, a családi életembe nem vagyok köteles beengedni valakit, akit én nem akarok. Persze a láthatás jogát nem kívánom elvenni, de oldja meg úgy, hogy ne váljon az én életem részesésévé, ne nekem kelljen hozzá alkalmazkodni!

Ez igaz a kérdező esetére is: mindenkinek joga van eldönteni, hogy kit hív meg az otthonába, hívatlanul menni meg egyszerűen bunkóság! Nagypapa oldja meg, hogy anyuka zavarása nélkül tudjon unokázni!

2012. szept. 3. 13:57
 38/42 anonim ***** válasza:
6%

Ha minden kötél szakad, és a Nagyapa hajthatatlan: Nem lehetne, hogy átvinnéd a piciket hozzá heti 1-2 órára? Közben megoldhatnál egy bevásárlást, fodrászt, orvost, postát, stb.

A papának is jó lenne, meg neked sem kellene a kötelezőkön kívül bájologni vele.

2012. szept. 3. 15:50
 39/42 A kérdező kommentje:
És a saját fia miért nem tudja ugyanezt megtenni?
2012. szept. 3. 18:10
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj Kérdező! Úgysem tudsz mindenkit meggyőzni az igazadról, de minden jogod megvan ahhoz, hogy ne foglalkozz az öreggel. Nagyon jól írta az a válaszoló, aki szerint nem kell magyarázkodnod. Fogd meg most a telefont, hívd fel, és mondd meg neki, hogy többet ne menjen hozzád, mert nem fogadod. Semmi többet nem kell mondanod. És megteheted, ez a lényeg.
2012. szept. 3. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!