Nagyon szeretnek haztartasbeli lenni, de ferjem szerint csak unnam magam, es nem igazan akarna. Ti mit gondoltok rola?
Igaz jo allasom van jo fizetessel, de az egesz eletunk egy rohanas, mindent csak septiben rendezek, a cegem olyan irnayba valtozik, amit nem hiszem h hosszu tavon szeretnek csinalni. Jobban mondva nem a munkanak szeretnek elni. Van egy kislanyunk, de mire isibe megy szeretnem en kiserni isibe, szeretnem en elhozni, szeretnek en vele tanulni, es egy ilyen munka mellett ami 110%os embert kivan lehetetlen megtenni.
Ki az kozuletek aki haztartasbeli lett es nem banta meg? Olyan is erdekelne aki megbanta. Indokot is irjatok ha lehet. Koszi
Két évig maga volt a menyország. Csak a gyereknek élni, gyerekprogramokat csinálni, otthon mindent rendben tartani, finomakat főzni, soha sehova nem rohanni.
De két év után elkezdtem magam rosszul érezni. Négy év után már saját magamtól kaptam sikítófrászt. Ezután újra mentem dolgozni és hihetetlenül jó érzés újra felnőttnek lenni.
A férjed miért ellenzi?
Én 1 évet voltam itthon, miután a kicsi is óvodás lett. Az elején jó volt, de később már unatkoztam. Elmentem nyelviskolába, tornázni, de nem volt elég. Így inkább kerestem 6 órás munkát és van takarítónőnk. A ház rendben, a gyerekekért tudok menni időben és van időm és energiám rájuk este.
Ami még érv szokott lenni, az a "meleg vacsora". Ez is megvan, együtt készítjük el, közben a gyerekek elmesélik a napjukat. Szerintem többet ér, mint hogy bevonulnak a szobájukba.
Annak is utána kell nézni, hogy mennyit kell fizetni tb-re és nyugdíjra, mert az sem kevés.
Huuu, koszonom a sok sok valaszt. Kicsit felre lett ertve a kerdes, bocsi a fogalmazasert de nem akartam hosszu kerdest irni. A ferjem nem kotelez h dolgozzak. A kislanyunk most volt 3 eves, majd februarban megy oviba. Kulfoldon lakunk, a foldteke masik felen, ezert nalunk az ev (ovi, isi) februarban indul, es dec fejezodik be. Itt nincs 3 eves gyes/gyed dolog, csak 1 ev szulesi szabit adnak ami fizetetlen, igy 1 eves kora ota visszajottem dolgozni. Amikor visszajottem eleinte elveztem, ujra felnottek kozt lenni, ujra szocializalodni, visszacsoppeni a regi kerekvagasba. De most mar a 2ik eve nyomom gyekoc mellett es nem szeretem. Sajnos a szakmam nem reszmunkaidos es a szakmamban nem is hirdetnek reszmunkaidos allast, igy 6 orasat vagy par naposat nem tudnek talalni. Ha meg alacsonyabb munkara adom be a jelentkezesem arra meg tulkepzett lennek es ugy sem vennenek fel. Amig nem volt a kislanyunk eveztem h a munkam porgos, h mindig van mit csinalni, soha nem untakozom, neha otthonrol dolgozom, utazom stb stb, de megvaltoztam es nyugalomra vagyom. Nekem nem hianyzik h porogjek. Lehet h oregszem. Nekem egy kiegyensulyozott elet sokkla tobbet jelentene.
Ferjem fel, h megbannam, fel h anyagiakkal h birnank. Ugyanis o egy kereso csaladban nott fel 4 en tesok, es sokszor alap dolgokra nem volt penzuk. Masreszt o draga keruletben szeretne lakni, amit hitelen fizetve, egy fizubol is meg lehetne tenni, csak szukosebben koltekeznenk. Nekem nincs igenyem magyar viszonylatban gazdagreten levo csoda palotara, emeletes hazra 400nm-el. En el vagyok a 180nm-es-ben is, egy atlagos keruletben. Csendes, zold ovezeti es nekem ez a lenyeg. Lehet h annyira neves iskolak nincsenek a kozelben, csak atlagosak, ill kicsivel atlag felettiek, de en is atlagos suliba jartam megis egyetemet vegeztem. Szerintem nem ettol fugg. De itt sajnos ugy velik h penz, gazdagsag = jo gyerek, mert azt hiszik h ha elhalmozzak a gyereket mindenfelevel, akkor az a gyerek jobban fog szeretni. Nem gyozom neki magyarazni, h a tisztelet, a neveltetes, a viselkedes nem a penz mennyisegetol fugg, hiszen szegenysegben is lehet tisztelettudo normalis gyerekeket nevelni. En is szegeny csaladbol szarmazom, megis egyetemet vegeztem, megis lett vki belolem, igenyes vagyok a kulsomre, es tisztelem anyut meg apum, h mindent megtettek ertem. Ehhez nem kell tobb millaval rendelkeznem. De sajnos az itteni beidegzodes mas, ha vki csak atlagos keruletben lakik akkor 'low class' meg ilyenekkel illetik. Igen vannak borzalmas gyerekek, de azok vannak mindenhol. A szulei is azt hiszik, h a kislanyunkat elarasszak mindenfele bowli muanyag jatekokkal szulinap, karacsony, husvet, h evvel tiszteletet es szeretet kierdemlik. Holott kislanyunk nem tekinti a ferjem szuleit igazi nagyszuloknek. Veszi az adast h jon nagymami meg nagypapi, de igazan evvel nala be is fejezodott. Mig en anyum jatszik vele, anyu van vele 4 napot, mig dolgozom, igy kotodese van hozza, pedig nem halmozza el mindenfele ajendokokkal. Mig a ferjem szulei ha jonnek is hozzank leulnek, meg sosem oleltek meg, meg sosem jatszottak vele, persze a gyerekben az van kapok egy csomo dolgot, de nem is tudom h kik ok.
Gondolkodtam sajat vallalkozason, ill megvenni egy kesz mukodo kisebb ceget. Ezen agyalok mar egy eve, talan felek meglepni nem tudom.... Szeretnek meg egy babot, es egy eve dolgozunk a kisteso projecten de meg nem jott ossze, otthon maradni egy evet, es beinditani egy ceget... lehet h ez lesz. ezert is erdekelnenek velemenyek h ki az aki megbanta es ki az aki nem es indokok...
Kedves elso te milyen szgepes vallalkozast inditottal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!