Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El kellene menni a temetésre?

El kellene menni a temetésre?

Figyelt kérdés
Meghalt egy középsulis osztálytársam(öngyilkos lett),fészbukon mondták szintén osztálytársak, és kérdezték h megyek e majd. És hogy illene pénzt adni a családjának, mert szegények és h nem tudják eltemettetni majd csak nehezen.De most miért kellene nekünk pénzt gyűjteni?Ezt nem értettem. Nem is álltunk közel egymáshoz soha nem beszéltem vele csak egy két szót, érettségi óta nem láttam már lassan 3 éve. ÉS adjak pénzt? Ez nem a mi dolgunk,h meg legyen a temetésre a pénz véleményem szerint, sajnálom őt, de ezt gondolom.Bunkó dolog lenne ha nem mennék a temetésre? És hát messze is lenne az az igazság. Mit gondoltok ? Ti elmennétek?
2012. szept. 2. 20:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha messze van, és nem volt jóbarát, én nem mennék. A családtagok és jóbarátok szoktak ilyenkor pénzt adni, ha baj van a temetéssel.
2012. szept. 2. 20:34
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
en a temetesre nem mennek mert utalok temetesre jarni. viszont penzt azt tuti adnek ha tudom h szukseguk van ra.
2012. szept. 2. 20:34
 3/13 anonim ***** válasza:
59%
Tegyél belátásod szerint. Ha nem érintett meg a halála nem kell elmenni.Ha én lennék a te helyedben én elmennék és igyekeznék segíteni a családjának, ugyanis most nekik nagyon nehéz lehet, ilyenkor még ismeretleneknek is szoktak gyűjteni, ha ilyen helyzetben vannak.
2012. szept. 2. 20:35
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
Az alapján,amit leírtál,nem hiszem,hogy menned kéne,de pénzt adni semmiképpen sem.
2012. szept. 2. 20:35
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Én úgy gondolom, hogy ha nem volt közelebbi kapcsolat köztetek nem kell elmenni a temetésre. A pénz pedig ebben az esetben karitatív dolog és nem kötelező.
2012. szept. 2. 20:36
 6/13 anonim ***** válasza:
35%
Én azért elmennék és ha szükségük van akkor pénzt is adj.
2012. szept. 2. 20:37
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Nekem általános iskolás osztálytársammal történt meg. Én elmentem pedig soha nem voltunk jóba. Nálunk ilyen pénzről nem is eset szó.
2012. szept. 2. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Én csak akkor mennék, ha jóban voltunk vagy valami.

A pénzgyűjtés még akár korrekt dolog is lehet, de az, hogy az egész osztály odaállít, nem tudom...

Szerintem ha hívnak, csak akkor menjetek. Nekem pl. apám temetésére a hülye osztályfőnököm oda akarta szervezni az egész osztályt. Úgy ordítottam vele, hogy ne tegye, mint az állat. Igaz, az azért kicsit más szitu.

2012. szept. 2. 20:57
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mennék el. Ha nem is voltatok jóban, illetve nem volt köztetek semmi barátibb viszony, akkor szerintem semmi közöd a temetéséhez. Nekünk anno azt akarták kötelezővé tenni, hogy az osztálytársam anyjának a temetésére menjünk el. Soha nem láttam a nőt, azt sem tudtam ki az, és a lányával se beszéltem soha, hiába voltunk osztálytársak. Nem is mentem el a temetésre, de emiatt behívatták a szüleimet, viszont amit a szüleimtől kaptak, azt nem tette ki az ablakba se az igazgató, se az osztályfőnököm, az biztos.
2012. szept. 2. 21:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#7.es vagyok

Nálunk az Anyuka meg is köszönte, hogy elmentünk.

2012. szept. 2. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!