Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy szerezhetnék magamnak...

Hogy szerezhetnék magamnak barátokat? L/16

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, kb. semmi önbizalmam, nincsenek barátaim és egyre rosszabbul érzem magam. Egy kis faluban lakom 3. éve, ahová sajnos nem sikerült beilleszkednem. Egész nap itthon vagyok, senki nem keres meg és én sem keresek senkit. Hogyan tudnék nyitni az emberek felé? Igazából sosem voltak barátaim, utoljára talán harmadikban volt "legjobb barátnőm". Nincsenek kapcsolataim más velem egykorúakkal, és ebből a faluból talán nem is szeretném, hogy legyenek kapcsolataim. Anyut sem nagyon érdekli, hogy mi van velem. Nincs senkim, akinek kiönthetném a lelkem, akivel eljárnék ide-oda, akiben bíznék. Hogy kezdeményezzek mások felé? Egyszerűen nem tudok megnyílni embereknek. Nincs hobbim, nem igazán vagyok érdekelt dolgok iránt, nem sportolok. Csak itthon ülök és várom a csodát: hogy valaki megkérdezze, hogy "Ráérsz?" vagy "Nincs kedved ide-oda elmenni?" vagy "Mit csinálsz hétvégén?".... Telefonon sem keres senki. Egy osztálytárs sem. És ha már itt tartok: az osztálytársaim amolyan éjszakai életet élők, ami tőlem elég távol áll. Nem űzőm ezt a fajta életvitelt, mert nem vonzanak az ilyen dolgok, másrészt ha pedig bemegyek a városba, akkor is a fél hetes busszal haza kell jönnöm. Változtatni akarok ezen. De nemtudom hogy. Most is sírok, mert nincs senki, akivel lehetnék, vagy aki meghallgatna. Az sem lenne baj, ha az ország másik végében lakna valaki, csak legyen a barátom. Barátokat akarok. Nem érdekelne a neme, a kora, a szexuális beállítottsága, anyagi helyzete, a kinézete, a haja, a szeme, csak értsen meg és kölcsönös legyen a bizalom kettőnk között. Még interneten is ismerkednék, de ha felmennék egy chat oldalra, akkor mégsem írhatnék úgy rá valakire, hogy "Szia! Lennél a barátom?" Az is probléma számomra, hogy nem tudok semmilyen témát "feldobni" (Miről beszélgessünk? Nemtudom.) Sokan nem értenek meg, nem értik, hogy az én koromban mért nem érdekel a buli, a cigi, a pia, a drog és társaik... Én nem vagyok ilyen és senki kedvéért sem leszek ilyen soha. Még egy esetleges barát kedvéért sem, mert ha valaki ezt várná el tőlem, akkor az nem lenne barát. Hogy tudnék megnyílni embereknek? Hol tudnék barátkozni? Neten hogy kezdeményezzek? Vagy ha valaki ugyan így érzi magát, én egy ilyen fajta barátságra is nyitott vagyok. Tudom, elég sok korombéli lány és fiú fel van ide regisztrálva és látogatja is az oldalt. Mint már mondtam, csak a belső tulajdonságok érdekelnek. Bocsánat a hosszú szövegért, nem akartam ennyit írni, de ahogy elkezdtem, csak jött magától és... De most így jobb, hogy kiírtam magamból. Kérlek segítsetek!
2009. júl. 27. 21:39
1 2
 11/17 anonim válasza:
89%

Velem is hasonló a helyzet, csak én 19 éves vagyok. Születésem óta egy kis faluban lakom, de nem barátkozom az itteniekkel. Egy barátnőm van innen, akit óvodás koromban ismertem meg. De vele sem beszélek mindennap. Engem sem vonzanak a bulik, az ivás és a drogok. Tulajdonképpen én is egy kicsit zárkózott vagyok. Gimnáziumban is olyanok társaságát kerestem, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én.

Egyébként meg szeptemberben lesz egy éve, hogy megismerkedtem valakivel egy chat-en. Közös az érdeklődési körünk, és azóta is beszélünk (e-mail) már szinte mindenről. Ráadásul nem is egyidősek vagyunk, ő 5 évvel fiatalabb nálam.

Sőt van egy oldal a neten, amit gyakran látogatok és jóban lettem a szerkesztőjével. Vele is mindenről tudok beszélni. Szóval nem lehetetlen ismerkedni.

Nekem is volt olyan érzésem sokszor, hogy soha nem lesznek barátaim. De valahogy egy idő után (volt, hogy több hónap is eltelt) megtaláltak a hozzám hasonlók, vagy éppen én kerestem őket.

Szóval ne add fel! Ha nincs a környezetedben olyan ember, aki szívesen barátkozna veled, akkor keresgélj a neten. Ezen az oldalon is sok kedves ember van, akik a problémádat olvasva rögtön segítségüket ajánlották.

Nekem is írhatsz nyugodtan. :)

Sok sikert!

2009. júl. 27. 23:39
 12/17 anonim válasza:
Ugyanez a baj velem is, magamra ismertem. Volt egy másik, hasonló tartalmú téma egy lánnyal, neki írtam privátot, tegnap óta e-mail-ezünk. Én ugyan városi vagyok, de nekem sincs senkim, jó lenne veled is e-mail-ezni. Írnál nekem privátot? Vagy ha akarod én is írhatnék neked. 20 éves fiú vagyok.
2009. júl. 28. 09:19
 13/17 anonim ***** válasza:
en is ugyanebben a helyzetben vagyok,egy kis faluban elek,nincsenek barataim,az onbizalmam nulla. talan irhatnal privit nekem is:D
2009. júl. 28. 14:07
 14/17 anonim ***** válasza:
ja es 15/L vagyok(utolso)
2009. júl. 28. 14:08
 15/17 anonim ***** válasza:
én is ebben a helyzetben vagyok
2010. máj. 2. 10:31
 16/17 anonim ***** válasza:

írd le privibe az msn cimedet. én szivesen meghallgatlak bármikor =))

17/L

2010. máj. 4. 15:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Na sikerült valakit találni, kedves kérdező?
2010. aug. 20. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!