A rossz szülők tudják magukról hogy rossz szülők? Vagy direkt csinálják? Vagy miért jó nekik hogy rosszul nevelnek?
Az emberek többnyire jónak szeretnék látni magukat, ezért meg is indokolják, akár fals érvekkel alátámasztják, hogy ők miért jók.
Szerintem a rossz szülők nagy része talál rá magyarázatot, hogy ő önhibáján kívül rossz, vagy nem is rossz egyáltalán.
A szülőséget is tanulni kell néha. Fel kell ismerni a problémákat, és a gyereknek megfelelő megoldást kell megtalálni. Van egy 4 és egy 1,5 éves gyermekem. Sok problémára még most sem tudom a megoldást. Nincs rá egy etalon, mert minden ember más. Most, ha valakinek van egy nyugodt, magában ellévő csemetéje, akkor az jó szülő? pedig lehet egész nap töredékét sem foglalkozik a gyerekével, mint én, akinek virgoncabb, elevenebb gyermekeket adott a sors. Ugyanez vonatkozik a kamaszokra is. vannak nyugodtak, otthonülők, és vannak nehezebb esetek. Az utóbbiak szüleinek keményebb feladatot kell teljesíteniük.
Egyébként nem tudom,pontosan mire gondoltál, amiről én itt írtam az csak egy homokszemcse a sivatagban. Nehéz egy embert megfelelően felkészíteni az életre. Nem könnyű jó szülőnek lenni. Én sem tudom, hogyan kell, de, ha a gyermeked számodra a legfontosabb, akkor már jó úton jársz.
Szerintem a szüleim tudják hogy rossz szűlők(voltak)
Szokták is mondani,hogy elrontották a nevelésem.
Általában pont azok a szülők gondolkodnak el azon, hogy vajon jó szülők-e, akik azok is.
Ha valaki rossz szülő, az többnyire az érdektelenségből fakad. Abból, hogy nem is szándékszik jól csinálni a dolgokat, éppen csak pottyantott egy gyerkőcöt. Akiben már a szándék megvan, az már nem lehet egyértelműen, és "mindenhonnan nézve" rossz szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!