Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lassú vagyok, ezért sokszor...

Lassú vagyok, ezért sokszor van vita anyum és köztem. Mit csináljak, hogy ne legyek ilyen lassú?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban is ilyen voltam, kicsit lassú, avagy túl kényelmes, vagy minek hívjam az állapotomat. Ez felnőttkoromra is megmaradt. Pl ha 5-6 feladatot sorolnak fel nekem megcsinálnivalót munkán (mindegyik időigényes), akkor egyszerűen blokkolok, bezárkózom. Inkább nem csinálok semmit. Persze ezt munkán nem lehet, így valahogy ráveszem magam. De itthon is ez van. Több dolgot sorolnak fel, hogy meg kell csinálni, és kiakadok, újra jön a blokk. Mintha visszabújnék a kis csigaházamba. Anyum inkább olyan fáradhatatlan típus, mottója amit ma megtehetsz, csináld meg tegnap. Így lett nevelve ő is, szóval ezt otthonról hozott tulajdonság. De én nem vagyok ilyen. Szépen megcsinálok mindent magamtól is, de ha hajtanak, akkor hirtelen leáll az agyam, mitha ellenkezne a hajsza ellen. Anyummal e miatt összetűzések vannak néha, mert ő elvárja hogy azonnal csináljam amit mond, én pedig kényelmesebb típus vagyok.
2012. aug. 29. 21:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ha a lassúság alkati adottság, nem pedig szándékos tunyaság; vagy ha nem depresszió okozza, akkor semmit sem kell tenned, azon kívül, hogy édesanyádnak egyszer elmondod, hogy egy jó anya ELFOGADJA a gyerekét, olyannak, amilyen. Nem kritizál, nem cseszeget, nem puszkál - ha te lassú vagy, akkor lassú vagy. Pont.

Bizonyára a lassúság mellett van egy csomó, ehhez kötődő tulajdonságod is: pl. valószínűleg nagyon alapos ember vagy. Ez az életben sokszor nagyon is kifizetődő. :)

2012. aug. 29. 22:08
 12/20 anonim válasza:
Gyerekkorodból maradt vissza, pszichés "betegség" - olyan, mint a kisebbségi komplexus, amit a kistesók éreznek, amikor a szülők dorgálják őket, hogy "semmit nem tudnak megcsinálni, bezzeg a bátyjuk..." Lassabb voltál, mkivel megeshet, erre volt anyád reakciója, hogy lelassúzott. Miért gondolnád, h lassú vagy? Nincs olyan, h lassú... Minden tök relatív. Tuti, Nálad is van lassabb... Szégyellheti magát anyukád, ha a nyomás miatt lettél blokkos. Erre majd írathatsz gyógyszert, ha máshogy nem tudod kiverni a fejedből. Lehet, hogy lassabban csinálsz dolgokat, mint az átlag. Sztem ne görcsölj rá semire, és kerüld azokat a helyzeteket, amikor parancsolnak Neked. Pláne azok, akik ismernek. Próbáld ki, hogy ha valaki, akinek fingja nincs róla, h "lassú vagy", amikor mond vmit, szól-e, hogy anyám, de sokat vártunk rád... Ha nem, akkor nem vagy lassú. Vagyis annyira nem, hogy azt szóvá kelljen tenni... Inkább túlnyugodt légy, mint állandóan feszült. Ne légy ideges, azért, mert nem rohansz a szívrohamba, mint az emberek 60%-a :D:D Jó vagy, ahogy vagy :-)
2012. aug. 29. 22:28
 13/20 A kérdező kommentje:
A lassú jelzőt magam adtam magamnak. Mert talán ez ír le legjobban. De az igaz, hogy megfontoltan, és precízen igyekszem véghezvinni a dolgokat, akár sajétjaimat, akér rám bízottakat. Alapos vagyok. Mondtak már olyat egy munkahelyemen, hogy ugyan lassabban dolgozom mint egy adott munkatársnőm, de ugyanannyit meg is csinálok mint ő. Meg volt aki "irigyelt" a lazaságom miatt. Nem tudom, végülis lehet nem is olyan rossz ilyennek lenni, csak az a baj, ha egy aktív emberrel kerülök össze. Mert ő mindent tegnapra csinál, én viszont szépen a magam tempójában. Anyukámmal egyébkét teljesen rendben vagyunk, csak ha ebben az egyben nem lennénk ennyire mások. Mostanában lazább, mint régebben volt.
2012. aug. 29. 22:45
 14/20 A kérdező kommentje:
Bocsi a gépelési hibákért, késő van már. És köszönöm a válaszokat, azt hiszem érdemes volt kiírni a kérdést :)
2012. aug. 29. 22:48
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Lusta vagy ha aki megcsinálja helyeted nem mozitod a segged.
2012. aug. 30. 00:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is csak szépen, nyugodtan. Amit ma megtehetsz, az megvár honap is. Mindent csak a magad módján. Ha, kiordítoták a lelküket melóhelyen, akkor sem változtattam. Harminc év vezetés alatt, egyetlen kis balesetem sem volt. Ha nem az én tempómba dolgoztam volna, talán egy pár halott, pár tíz milla kár. Melyik a jobb?
2012. aug. 30. 00:19
 17/20 harleynagyi ***** válasza:
a van ha tul sokk feledatot add ki az anyukad szamodra ird fel Oket es a Te sajat tempodal vegezd el , Nem vagy lassu , nem vagy lusta , csak van olyan aki lassaban vegzi el a dolgokat . Ha be gyorsuls tobb idod marad , de ha be osztod napokra mikor mit csinalsz ugy is marad idod a pihenesre is .....
2012. aug. 30. 05:53
 18/20 A kérdező kommentje:
00:22, mivel nem ismersz és úgy ítélkeztél felettem, gondolom magadból indultál ki :)
2012. aug. 30. 07:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Vagyis 00:02
2012. aug. 30. 07:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyébként meg édesanyád hozzáállása se teljesen normális, ez a "csináld meg tegnapra". Miért mi lesz ha nem lesz kész? Biztos csak jót akar neked a maga módján, de egyáltalán nem biztos, h az a jó amit ő mond. Ne is törődj vele.
2012. aug. 30. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!