Lassú vagyok, ezért sokszor van vita anyum és köztem. Mit csináljak, hogy ne legyek ilyen lassú?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban is ilyen voltam, kicsit lassú, avagy túl kényelmes, vagy minek hívjam az állapotomat. Ez felnőttkoromra is megmaradt. Pl ha 5-6 feladatot sorolnak fel nekem megcsinálnivalót munkán (mindegyik időigényes), akkor egyszerűen blokkolok, bezárkózom. Inkább nem csinálok semmit. Persze ezt munkán nem lehet, így valahogy ráveszem magam. De itthon is ez van. Több dolgot sorolnak fel, hogy meg kell csinálni, és kiakadok, újra jön a blokk. Mintha visszabújnék a kis csigaházamba. Anyum inkább olyan fáradhatatlan típus, mottója amit ma megtehetsz, csináld meg tegnap. Így lett nevelve ő is, szóval ezt otthonról hozott tulajdonság. De én nem vagyok ilyen. Szépen megcsinálok mindent magamtól is, de ha hajtanak, akkor hirtelen leáll az agyam, mitha ellenkezne a hajsza ellen. Anyummal e miatt összetűzések vannak néha, mert ő elvárja hogy azonnal csináljam amit mond, én pedig kényelmesebb típus vagyok.2012. aug. 29. 21:38
1/20 anonim válasza:
Hát nem tom :D Én is kb. ilyen vagyok mint te, csak én nem leblokkolok, hanem ideges leszek, és kiosztok mindenkit aki nem kezd el segíteni hamarjában :D
Munkahelyen jól bírom, de itthon nekem is összejönnek néha a dolgok :)
2/20 anonim válasza:
Hát miért nem mondod ezt el neki ilyen őszintén, mint ahogy ide leírtad? Szerintem ha ezt tudná, akkor nem hajtana. Vagy mutasd meg ezt az írásodat, ha nem tudod így megfogalmazni neki. Vagy beszéltetek már erről?
3/20 anonim válasza:
Nem vagy te lassú, csak megfontolt.
Az én stílusom is a tiedhez hasonló. Éppen ezért a mottóm:
"amit ma megtehetsz, halaszd holnapra, egy örökmozgó úgyis megcsinálja." :)
4/20 anonim válasza:
én is ilyen vagyok, de van egy taktikám:
hétvégén felkelés után egyből mikor az agyam még nem működik rendesen, gyorsan fölpattanok és minden gondolkodás nélkül pl összetakarítok
nagyon hamar megvan mert a tested reggel pörög mert sok az energiája
én ezt csinálom
5/20 anonim válasza:
Nevezhetjük akárminek, a probléma nem ez, hanem hogy az anyukája nem érti meg.
6/20 anonim válasza:
Ha megszokod a munkát,be fogsz gyorsulni,csak sokat kell csinálni.
7/20 A kérdező kommentje:
Hát, több éve dolgozom, és még mindig nem szoktam meg..
2012. aug. 29. 21:47
8/20 degesz válasza:
Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Ha a lassúságod/kényelmességed precízséggel is párosul, semmi gond. Én sem szeretem, ha összecsapnak a fejem fölött a tennivalók. Felírom, hogy mi az elvégzendő feladatom az elkövetkezendő napokra, aztán kihúzom a listáról, amikor megcsináltam.(ez nagyon jó érzés) Persze közben szaporodik is a lista, de igyekszem hétvégéig megcsinálni, hogy az csak a pihenésé legyen. Szerintem én is lassú vagyok, nem pörgök 1000-rel mint néhány kollégám, de ugyanazt az eredményt produkálom.
9/20 anonim válasza:
Nem hinném, h meg kellene változnod. Téged ez zavar vagy csak anyukád miatt szeretnél begyorsulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!