Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőnek van joga nem...

A szülőnek van joga nem leengedni az utcára egy 15éves gyereket fényes nappal?

Figyelt kérdés
2012. aug. 29. 15:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

van joga, főleg ha bünti van vmi miatt.

engem 13 évesen már simán elengedtek bringázni, sétálni, fagyizni a barátnőimmel. persze csak nappal, és a környékre.

24l

2012. aug. 30. 17:07
 22/26 A kérdező kommentje:
engem 8 évesen is elengedtek "bringázni fagyizni sétálgatini"..............:D
2012. aug. 31. 01:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit takar a nem leengedni. Ez a rend náluk és soha sehova nem mehetett még egyedül? Mert az beteges szülőre utal jogtól függetlenül. A szülő köteles a gyerekéről gondoskodni, tehát mindent, ami árt neki, nem áll jogában megtenni. Pl. ha az orvosi javaslat, hogy a gyerek sokat menjen levegőre, mert pl. vérszegény és ehhez képest szobafogságban van, akkor kifejezetten nincs joga otthon tartani. De ha mindig lóghat erre-arra, és most csak kikötötték neki, hogy pénteken 4-5-ig otthon ülj egy bizonyos céllal, akkor megint más a helyzet.
2012. szept. 2. 21:22
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Joga van nem leengedni. 18 éves koráig simán.
2012. szept. 3. 01:59
 25/26 anonim ***** válasza:
Engem is elengedtek már 7 évesen. Suliba is a barátnőimmel jártam, délutánonként meg együtt játszottunk a környező utcába.
2012. szept. 3. 02:14
 26/26 anonim ***** válasza:

"nem engem nem engednek le hanem a spanomat...csak kiváncsi voltam h van e a szülöknek joga nem leengedni a gyerekét..:D"

Igen, joga van azt mondani, hogy nem mehet le. Büntetésben volt, vagy mást kellett csinálnia?

Kicsit el van tévedve a mai fiatalság. Jó, hogy sokan tisztában vannak a jogokkal, de nem ártana tisztában lenni a kötelességekkel is. Az pedig, hogy "jogaitok vannak", nem jelenti azt, hogy azt csináltok amit csak akartok, és ha egy 15 éves gyerek úgy dönt, hogy elmegy, akkor fogja magát és lelép.

2012. szept. 3. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!