Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkreteszi az egészségem a...

Tönkreteszi az egészségem a családom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Édesapám pár éve agyvérzést kapott, ráadásul öreg is, így erősen szenilis fázisában van. Édesanyám kb 15 éve idegösszeomlást kapott mert elvesztette 2 éven belül a húgom, a testvérét és az édesapját. Azóta is pszichiáterhez jár, és kezelteti magát a gyógyszerekkel.

Itt kezdődik a probléma. Ugyanis ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatása körülbelül olyan hatással van rá, mintha egyszerre részeg és ópium hatása alatt is lenne. Nagyrészt elmondható, hogy nyugodt, de ez csak látszólagos. Folyamatosan csapkodja a tárgyakat, dühkitörései vannak, majd azután természetellenes örömmámorai, amit végül egy sírógörcs zár le. Édesapámmal sokszor veszekszik, velem is. Általában az elméje szülte dolgok miatt, amik egyáltalán nem léteznek, csak a fejében, mert már csak a rosszat látja mindenben.

Barátnőmet sokszor kritizálja, szintén teljesen alaptalanul. Ez engem lelkileg és testileg tönkretesz. 5 éve nem tudok rendesen aludni, a stressztől a szám folyamatosan kiszárad. Mit tehetnék? Kérem segítsetek!

2012. aug. 29. 13:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
És szerinted azzal ártanál neki, ha meggyógyítanák? Vagy legalább javítanának az állapotán? Ha te is tönkremész, akkor valóban a szakadék szélére kerülnek. Irány a doki, ha nem engedik, hogy segíts rajtuk, akkor pedig nincs más, mint irány az egyenes!
2012. aug. 29. 13:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Most látom, te a csodában bízol. Ez a helyzet javulni nem fog, romlani viszont egész biztosan. Nem titkolóznod kellene, hanem segítséget kérni.
2012. aug. 29. 13:53
 13/22 A kérdező kommentje:
"Ott bent" sajnos köze nincs a gyógyításnak ahhoz amit csinálnak. Szimplán telepumpálják őket nyugtatókkal, és annyi volt a munka mára. Egyedül csak azért jutott eszembe, mert édesapám állapotán is sokat ront ez a helyzet, édesanyámmal pedig már a sokadik pszichiáter sem tud változtatni, sőt csak rosszabbodott az évek során. Mindenesetre tudtam kérni időpontot a mostani orvosához, hátha.
2012. aug. 29. 13:57
 14/22 anonim ***** válasza:

Hát ezek szerint én vagyok az egyedüli aki valami másra sarkallna. Gondolj bele abba, hogy édesanyád milyen traumán ment át. Tuti én is megzavarodnék ha a gyermekek, testvérem és az édesapámat is elveszítem. Ráadásul majdnem egyszerre.

Mint írtad a gyógyszerek sincsenek jó hatással rá. Gondolom, ha abba is hagyja, akkor is van némi idő, amíg kiürül a szervezetéből és némileg kitisztul.

Tudom és értem, hogy téged is felőröl a dolog, de próbálj meg sok szeretettel higgadtsággal nyugalommal segíteni rajtuk. Keressetek másik orvost. Próbáld szakápoló segítségét kérni, aki segít nekik. Ne fordulj el tőlük te is.

Tuti nem lesz könnyű, de talán van humánusabb megoldás is,mint elengedni a kezüket.

2012. aug. 29. 13:57
 15/22 A kérdező kommentje:
Így telnek a mindennapjaink már 15 éve, gyakorlatilag így nőttem fel, mégis mi történhetne ami véget vett ennek? Csakis csoda. Persze még ezt a lehetőséget megpróbálom, ha kell az ő kárán is, mert sajnos így csak az lesz az eredménye, hogy az én gyerekemnek is egy szociopata lesz az egyik szülője...és én leszek az. Igazad van, köszönöm.
2012. aug. 29. 14:00
 16/22 anonim ***** válasza:
Teljesen megértem a vívódásodat, de a saját életedet akkor sem áldozhatod fel, mert az áldozatod pont semmit nem ér. Lesz még egy tönkrement élet. Ha pedig anyud ennyire rossz periódusokat él meg -mint a késes dolog- akkor még a benyugtatózás is jobb, mint várni, hogy egy nap mi történik majd. Akkor a dokija kiállít egy papírt, hogy rokkant, kap valamennyi pénzt, meg lehet, hogy kaptok egy gondozót, aki mondjuk heti kétszer rájuk néz. Érdeklődj mindenképp, szorítok neked!
2012. aug. 29. 14:01
 17/22 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó. Sajnos neked is igazad van...szóval még sem könnyítitek meg a dolgom, mint azt előzőleg gondoltam. Viszont te/ti még nem tudtok sok dologról, amiről én igen. Pl. hogy gyerekkorom óta lenéznek mert más elvek szerint élek mint ők, hogy nem szeretnék valakinek az alkalmazottja lenni, hogy nem szeretnék ebben a társadalomban élni, ami feléli az egyetlen közös anyját, a Földet. :) Tudod így nagyon nehéz. Hogy a munkám, a tehetségem, a gondolataim semmibe sem veszik, mert azt nem hallották a TVből. Persze ha haza hozok 100-200 ezret, az nagyon jó. Valljuk be. Rossz szüleim ők, én legalábbis így érzem. Mégis szerettem volna humánus maradni velük szemben. Sőt, szeretnék is.

Ohh ti, mint a két angyal, jó és rossz. :) Talán akkor az aranyközépút. Megpróbálok velük még figyelmesebb, nyugodtabb, megértőbb lenni és beszélek az orvosával is, hogy mit tehetnénk. Az nagyon jó lenne ha járna valaki hozzájuk beszélgetni, mert nem sok barátjuk van, talán az is a baj. Nagyon köszönöm a segítségetek.

2012. aug. 29. 14:09
 18/22 anonim ***** válasza:

Életkedv?

Viccelsz? Ez BETEGSÉG, nem egyszerűen rosszkedve van. Olvass utána, mi történik a testben, amikor ilyen típusú betegségről van szó, meg fogod érteni, hogy nincs mese. Ha a pszichiáter nem tudott 15 alatt segíteni, mi sem tudunk és te sem tudsz.

A gyógyszerekről és a rohamokról: IGEN, szüksége van a gyógyszerekre, LEHET, hogy pont ezekre (nem biztos!), de az biztos, hogy valami nem stimmel. Ha jól lenne beállítva a gyógyszer, tegyük fel, hogy rendesen szedi is, nem összevissza, akkor ilyen szélsőséges kitörésekre nem kerülhetne sor.

Ideje lenne ennek utánajárni, esetleg orvost váltani, és nem kifogásokat keresni.

2012. aug. 29. 14:09
 19/22 anonim ***** válasza:
Azért az idegösszeomlás nem egyenlő a skizofréniával vagy más pszichiátriai betegséggel. Arról van itt szó, hogy az édesanya nemhogy nem tud, nem is akar változtatni a dolgokon. FELADTA AZ ÉLETET! És a 3 haláleset nem mentség erre, mert további emberi életeket (fia, férje, barátnő) tesz tönkre. Erőt kéne vennie magán, kizökkennie abból a ködös állapotból, amiben él. De, ha 15 év alatt nem vett erőt magán, akkor eztán se fog.
2012. aug. 29. 14:16
 20/22 anonim ***** válasza:
Első körben orvos, vagy rokkantosítják, vagy nem. Utána: önkormányzat, érdeklődj, milyen szociális segélyre lennének jogosultak. Van gáz- meg áramdíj-hozzájárulás (biztos nem ez a neve), sőt, vannak idős emberek, akik ingyen kapnak ebédet. Ha mindennek utána jártál, akkor költségvetést kell készíteni, fenn tudják-e ennyiből tartani a lakásukat. Ha nem, kisebbe kell költözniük, vagy szociális bérlakásba. Te meg elmész albérletbe a barátnőddel, de sűrűn beugrasz hozzájuk látogatóba. Ugyanis így nem lehet élni, neked viszont jogod van egy emberi élethez.
2012. aug. 29. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!