Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkreteszi az egészségem a...

Tönkreteszi az egészségem a családom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Édesapám pár éve agyvérzést kapott, ráadásul öreg is, így erősen szenilis fázisában van. Édesanyám kb 15 éve idegösszeomlást kapott mert elvesztette 2 éven belül a húgom, a testvérét és az édesapját. Azóta is pszichiáterhez jár, és kezelteti magát a gyógyszerekkel.

Itt kezdődik a probléma. Ugyanis ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatása körülbelül olyan hatással van rá, mintha egyszerre részeg és ópium hatása alatt is lenne. Nagyrészt elmondható, hogy nyugodt, de ez csak látszólagos. Folyamatosan csapkodja a tárgyakat, dühkitörései vannak, majd azután természetellenes örömmámorai, amit végül egy sírógörcs zár le. Édesapámmal sokszor veszekszik, velem is. Általában az elméje szülte dolgok miatt, amik egyáltalán nem léteznek, csak a fejében, mert már csak a rosszat látja mindenben.

Barátnőmet sokszor kritizálja, szintén teljesen alaptalanul. Ez engem lelkileg és testileg tönkretesz. 5 éve nem tudok rendesen aludni, a stressztől a szám folyamatosan kiszárad. Mit tehetnék? Kérem segítsetek!

2012. aug. 29. 13:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hogy hány éves vagy, de szerintem költözz el.
2012. aug. 29. 13:24
 2/22 anonim ***** válasza:
mennyi idős vagy?
2012. aug. 29. 13:24
 3/22 A kérdező kommentje:

Azt hozzáteszem, hogy gyógyszerek nélkül sem jobb a helyzet, így az sem megoldás! Durvább gyógyszerezés sem jöhet szóba! Próbáltam már velük ezerszer megbeszélni, semmi hatással nem voltam rájuk.

Azt pedig kihagytam, hogy sokszor azon megy velük a vitám, hogy a TVből átvett, agybutító dolgokkal jönnek nekem. Ezzel sem tudok mit kezdeni. Mondtam már ezerszer nekik, hogy ez nem élet, ez teszi tönkre őket, ezért depressziósak, menjenek el kirándulni vagy legalább sétálni. Nem...csak a kifogással jönnek és ülnek itthon tovább a TV előtt, és teszik tönkre az életem, illetve a barátnőmét is közvetetten. Elköltözni nem tudok.

2012. aug. 29. 13:26
 4/22 A kérdező kommentje:
Elnézést, jogos, 22/f! Keresetem van, de abból élünk, így nincs lehetőségem elköltözésre.
2012. aug. 29. 13:28
 5/22 anonim ***** válasza:
Pedig muszáj költöznöd, nem írtad hány éves vagy, de az ilyen élet téged is tönkre fog tenni, előbb utóbb te is belehülyülsz, Ha fiatal vagy, pl közép iskolás mehetsz kollégiumba, ha dolgozol akkor albérlet vagy valami. De szerezhetnék valami elfoglaltságot anyudnak, ami mellett nincs ideje gondolkozni, kombinálni, és akkor talán kevesebb lesz a veszekedés. Valami állat vagy ilyesmi, amivel muszáj foglalkozni, és talán szeretné is, boldogabb lenne tőle.
2012. aug. 29. 13:31
 6/22 anonim ***** válasza:
A szüleidnek semmi pénze nincs? Így, főleg ha semerre nem tudsz lépni a párkapcsolatos is megromolhat. Nincs nyugdíjuk vagy valami? Esetleg ők is megpróbálkozhatnak valami egyszerűbb munkával, ha képesek rá, vagy igényelhettek valamilyen segélyt. Ezt nem tudom. De tényleg tönkre fog menni az életed, ha nem lépsz semerre.
2012. aug. 29. 13:34
 7/22 anonim ***** válasza:
Fogadd el, hogy ha a szüleid maguktól nem akarnak megváltozni, akkor te nem fogod tudni őket megváltoztatni. Ebbe bele kell törődni, sajnos. Költözz külön tőlük, kezd önálló életet!
2012. aug. 29. 13:35
 8/22 anonim ***** válasza:
Ja, az állat jónak hangzik. Egy kis kutyus sok szeretetet tud ám adni pl. Kitartás neked!
2012. aug. 29. 13:36
 9/22 A kérdező kommentje:

Van kutyánk, szereti is, de ha "olyanja" van akkor még vele is ordibál/felérúg, szintén teljesen ok nélkül. Ez sem megoldás sajnos. Viszont ha le van kötve valamivel, akkor tényleg nyugodtabb, sőt néha már normális is, de amint történik vele valami ami negatív, egyből visszaesik és minden kezdődik elölről. Az a baj, hogy volt már rá eset, hogy késsel jött felém, és éppen csak megállt....vagy kint ült az esőben és sírt. Megkérdeztem mi baja: "a sötét gondolataim, a sötét gondolataim, nem tudjátok ti".

Sajnos már megfordult a fejemben az is, hogy megbeszélem az orvosával a kényszergyógykezelést, mert közveszélyes, de nem tudom megtenni mert tudom, hogy ő sem szórakozásból lett ilyen. Sőt meg is értem, hogy ennyi tragédia után ilyen.

2012. aug. 29. 13:41
 10/22 A kérdező kommentje:

# 6/9: Semmiféle pénzünk sincs, sőt jelenleg mínuszban van a közös számlánk. Nyugdíjat csak édesapám kap, anyám nem érte még el a korhatárt, rokkant nyugdíjat nem adják meg neki. Segélyt már nem kapunk, bár gondolkoztam a közmunkán, de abból sem lehet házat venni, max albérletet, de az baromság.

Igazából arra várnék én ötleteket, hogy mit tehetnék édesanyámmal? Mivel tudnám az életkedvét visszahozni? Már felajánlottam azt is, hogy veszünk nekik számítógépet, ha már nem képesek itthonról elmenni, legalább ott lássanak világot....hátha...de "túl drága". Ami persze szintén csak kifogás.

Szóval sajnos igaza lehet 7/9nek, de az általa kínált megoldás nem működhet, mert én tartom el a szüleim, nem tudnak megélni nélkülem, rám vannak utalva, és egyébként sem lehetséges pénz nélkül. Viszont ha nem változtatok akkor tényleg belefogok halni ebbe. Azért köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 29. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!