Mit csináljak? Már tényleg nem bírom.
2 gyerekünk van, egy 3 hónapos és egy 2 éves. A kicsi mindig sír majdnem egész éjszaka, a nagy néha felkel úgyhogy lehetetlen aludni. Nem is tudom mikor aludtunk utoljára normálisan. Gyakran elbújok és alszok 10-20 percet a munkahelyemen de már félek, hogy lebukok de így meg nem tudok normálisan dolgozni. A feleségemmel is sokat veszekszünk de próbálunk normálisak lenni. Egyre türelmetlenebb és idegbajosabb vagyok, túl sokat kiabálok és minden idegesít. Nem tudom a feleségem hogy bírja még, a nagyobb mostmár bölcsibe jár és néha passzoljuk de nem sokkal jobb. Mit csináljak?
29/F
Én is ilyen voltam, apu állva aludt a munkahelyén :D
Kitartás!
Nem lehet valami baj az emésztésével? Nálunk a bátyám ugyanezt csinálta, először én is, majd nálam kiderült, hogy laktózintoleranciám volt, és a hasam nem bírta. Valószínűleg a bátyámnál is, a családban többször előfordult. A húgom meg vígan elvolt, vele sosem volt probléma.
Ha már esetleg vizsgálták valami hasonlóra, akkor nem szóltam.
1. A kisbabát vizsgáltassátok meg, hogy miért sir, mert ennek valami oka van. Vagy éhes, hagy fáj hasa, szorulásos, stb. Ha szoptat a feleséged, akkor mérje meg, hogy eleget-e eszik-e, ha tápszeres, akkor sok esetben másik tápszer segithet, ehhez az orvos/védönö segitséget tud nyújtani. EZ NAGYON FONTOS!!!!
2. Amikor a nagyobb bölcsödében van, a feleséged (is) aludjon nap közben is, ha a kicsi elaludt, mert különben nem fogja birni sokáig.
3. Te - hacsak megoldható, aludj másik szobában, ahol nem vagy kevésbé hallod a gyereksirást, mert a munkahelyeden alvásért könnyen nirúgnak, esetleg balesetet okozol a fáradság miatt - és azzal senki sincs kisegitve. Vagy esetleg néha aludj egy-egy délutánt a szüleidnél, haveroknál, stb.
4. A feleségeddel ne veszekedjetek, mert azzal csak tönkreteszitek a házasságotokat és ennek ellenére nem lesz jobb a helyzet. Állj mellette, mert neki legalább ennyire nehéz, csak ö egész nap ott van a babával, tehát egész nap hallja, hogy szendev a kicsi - és idegileg még jobban megviseli.
5. Esetleg kérjetek meg nagyszülöt vagy megbizható valakit, aki néhány órára átvállalja a kicsit is, és ti meg közben aludjatok valamennyit. (Esetleg hétvégén valaki legyen ott nálatok a gyerekekkel, amig ti pihentek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!