Látni sem bírom a nagymamámat. Hogyan juthatnék túl ezen?
Mikor kicsi voltam, a szüleim rengeteget dolgoztak. A papám akkoriban halt meg, így minden energiáját felém fordította, úgy jutott túl a gyászon. Én lettem a kedvenc unoka.
Közel van a kilencvennek, és haldoklik. Több problémája is van: vesebaj, rák. De úgy néz ki, a végelgyengülés végez vele. Alig bír enni, a szervezete már az izmait is feldolgozta. Erőtlen, sokat alszik. Az a tipikus kerekded, sütisütős nagymama volt, most pedig úgy néz ki, mint ha egy zsidó haláltáborból jött volna. Mint egy lenejlonozott csontváz a biológia szertárban.
Anyukám ápolja, én csak beugró vagyok.
Viszont ilyenek után általában kiborulok. Ingerült vagyok a férjemmel, a lányunkkal, de nem csinálok otthon semmit. Folyton a sírás kerülget.
Utolsó !
Nem azért nem akarja látni, mert unja, vagy utálja, vagy mert nincs kedve törődni vele, hanem azért, mert nem bírja látni. Lelkileg megviseli, hogy így néz ki, fáj neki, hogy már nem az az életerős asszony aki volt.
Lehet, hogy nem tudod magadról, ezért elmondom. Hihetetlenül szerencsés vagy! Nem csak a nagymamád miatt, hanem magad miatt!
Szeretnék ilyen érzelemvilágot magamnak, ilyen érzékenységet, ami neked van. Ahogy olvastam az indítódat, megpityeregtem és magamat hozzád képest üresnek érzem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!