A lányom Pécsett kezdi meg az egyetemei tanulmányait? Kell aggódnom?
Az elmúlt hónapok történése miatt eléggé féltem őt.
Tényleg ennyire megromlott a közbiztonság?
Ő úgy gondolja,hogy ha az alapvető dolgokat (nem mászkál éjszaka egyedül,kerüli az olyan környékeket,taxival megy stb) nem lehet baj. NEktek mi a véleményetek?
Ahogy a mondás tartja: "Nem a világ lett rosszabb, hanem a hírközlés jobb".
A törökös példát egyszer én is kipróbáltam (45 kg-os nő vagyok, nem ellenfél) a "nyóckerben" csapatba verődött cigányokkal. Fiatal suhancok voltak. Szinte pontosan ugyanez történt, mivel határozottan és tisztelettel közelítettem feléjük, meglepődtek és ugyanígy reagáltak. Még két udvarias bókot is kaptam és az elköszönés úgy hangzott, hogy "szép napot a kisasszonynak". Tudnak ők is kedvesek lenni, ha más is tisztelettel közelít feléjük.
huh, hát én fiatal koromban csináltam pár őrültséget, és lehet, h engem is az mentett meg, h semmi rosszat nem feltételeztem a másikról, érezhette, hogy nem félek, bízok magamban, és az ösztöneimben.
le leszek hurrogva, de mondom az eseteket: neten megismert pasi, első randi, úgy beszéltük meg, h lakásán lesz, nála alszom, pezsgőzünk. tényleg csak alvás meg csókolózás volt, nagyon úriemberként viselkedett, és egy marha intelligens fickó volt.
másik: állok éjszaka a buszmegállóban, várom a járatot. megáll mellettem valami nagy drága kocsival egy fiatal srác, kérdezi, h merre? mondtam hol lakom, kb 10 perces út, neki sem volt kerülő, elvitt. kicsit beszélgettünk, aztán elbúcsúztunk. még csak meg sem próbált lesmárolni, vagy rossz dolgot tenni.
nem kell félni, és tényleg nem kéne híradót nézni. nekem még tv sincs a lakásomban, és nyugodtabb vagyok, mintha lenne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!