Ki fizesse a nővérem főiskolai tanulmányait?
Ha jól tanul, átkerül majd államira.
De én butaságnak tartom, ha valaki fizetősre megy. Szinte már 2-es érettségivel is felveszik az embert valahova.
Csak akkor érdemes szerintem fizetni érte, ha 1000%-ig biztos vagy benne, hogy azt akarod csinálni. De akkor meg miért nem tanult jobban az illető érettségire...
Csak azért mondom, mert tőlünk is sokan elmentek, kibuktak végül fizetősről, vagyis több százezer ft-ot kidobtak az ablakon.
Esetleg még azt csinálhatja, hogy halaszt egy évet, és azalatt megkeresi a tandíjra valót.
24/fiu
Azt tudnám javasolni, hogy a nővéred vegyen fel diákhitelt. Anyukád és a nővéred közösen menjen el egy diákhitel tanácsadó központba, ahol meg tudnák beszélni, hogy mekkora diákhitelt vegyen fel a nővéred.
Ezt havonta utalánák a nővérednek, ebből fizetni tudná a tanulmányait, és talán az albérletet is.
Habár albérletre lehetne valamilyen más megoldás, és akkor ott is lehetne spórolni.
Másik fontos dolog, hogy nővéred, csak akkor kezdje el a felsőoktatást, ha tutira befejezi a tanulmányait tanterv szerint.
Mert ha elkezdi a sulit, akkor menni fog a diákhitel, és ezt majd vissza kell fizetni, de még rosszabb, ha a suli se menne ugy ahogyan kell.
Jól tanuljon, lediplomál, kap munkát, és kezdheti visszafizetni a diákhitelt.
Ezt tudom javasolni, ha lenne még kérdésed, akkor kérdezz, majd visszanézek még a kérdésedhez, és legközelebb LAPTOP néven fogok beköszönni.
Igazából az is a baj, h nővérem nem túl céltudatos, mondhatni anyu és én többet foglalkozunk a dologgal - ezért nem is töri magát össze munkaügyben. Halasztani már nem kellene neki, mert már így is elpazarolt 1 évet és minél többet nem tanul, annál nehezebb elkezdeni újra. Diákhitelt néztük, de annak ha jól tudom, elég magas most a kamata, 12% talán. Amúgy nem volt annyira rossz az átlaga, 3 körüli.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!