Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám mesekutatóként tart...

Az anyám mesekutatóként tart előadásokat. De még életében nem mesélt soha. Képmutatás a köbön?

Figyelt kérdés

Volt ő már minden. Évekig agykontrollozott, aztán reikizett, aztán kineziológiázott, aztán volt asztrológus, meg illat-gyógyász meg még sok egyéb, amire már rég nem is emlékszem.

Most éppen mesekutató.

Az eddigi hóbortjai nem izgattak különösen, mert nem érdekeltek. Bár mindig mindenbe engem is bele akart vonni, de el tudtam hárítani magamtól.

De ez a mesekutatósdi most más. Ez hihetetlenül irritál. Leginkább azért, mert rajtam kívül senki nem tudja olyan pontosan, hogy ő még életében nem mondott egy mesét sem. Sem meg nem nézett, de lehet, hogy még meg sem hallgatott...

Az még rendben van, hogy gyerekkorunkban nem mesélt. Régen volt, azóta akár meg is bánhatta, hogy ezt kihagyta. Csakhogy itt van a kisfiam. Az ő egy szem kisunokája. Még a karjába sem vette soha, a játszótérre el nem vitte, egy percre nem ült le vele játszani, nem hogy mesét mesélni!!!!!

De látom a laptopján, hogy több gigabájtnyi tárhelyet foglalnak el a netről legyűjtött anyagok, amik a mesékről szólnak (nem mesék, hanem mese elméletek). A valódi mesekutatók arcképei külön fotóalbumokba vannak rendezve (nem a gépen, hanem tényleg csinált róluk egy fotóalbumot). Jelzem az unokájáról készült képet (amiket én adtam neki, ki sem teszi. Ezt viszont jól látható helyen tárolja.

Eljárt előadásokra, szemináriumokra utazott másik megyébe. Felvette az előadások hanganyagát, sokszorosította és azt hallgatta naphosszat (nem meséket, hanem meseelméletet).

Most már ott tart, hogy önmagát is kinevezte mesekutatónak és előadást tart a mese hatalmáról és fontosságáról idegen embereknek, még rádiónak is nyilatkozott.

(Ennél a pontnál jeleznem kell, hogy anyukám nem azonos azokkal a mesekutatókkal, akik már régóta szerepelnek pl. Boldizsár Ildikóval)

Nem mentem el az előadására. Pedig nagyon szívesen elmentem volna, kiálltam volna én is a pódiumra és elmondtam volna mindenkinek, hogy úgy hallgassák őt, hogy minden amit elmond csak elmélet, a gyakorlatban köze sincs egy meséhez sem.

Nagyon meg tudom érteni Spock fiát. Az apja könyve alapján generációk nevelték a gyermekeiket. Közben csak ő tudta, hogy milyen nevelést is kapott (öngyilkos lett).

Meg Milne (a Micimackó írójának) a fiát, aki úgy utálta az apját, elmondta, hogy gyerekkorában sosem volt neki fontos, mindent elvett tőle.

Én is így érzem. Dühös vagyok rá nagyon. (Lehet, hogy úgy tűnik túlreagálom, de ez most tényleg mindennek a teteje). Ehhez egyszerűen nincs joga. Menjen gyártson horoszkópot! Tanítson parázson járást! Ingázzon! vagy amit csak akar...

De ne meséljen arról, hogy egy gyerek életében mennyire elengedhetetlen a mese!!! Ehhez neki egyszerűen nincs semmi joga.

Kb. így érezhetnek a gazember politikusok gyermekei, felesége, akiknek kifelé családi idillt kell prezentálniuk.

Nem tudom mi a kérdésem. Nincs kérdésem. Csak ki akartam ordítani magamból.

2012. aug. 27. 16:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Amikor bele akart vonni valamibe, az is azért volt, hogy kifelé mutogathassa, hogy milyen jó anya.

Egyszer elmentem és én is elvégeztem a Reiki I-et. A második nap végén emlékszem ahogyan teátrálisan átölelt. 16 éve volt már, de még mindig rossz rá visszagondolni. (soha se előtte, se utána nem emlékszem ölelésre tőle).

Folyton unokázna?? Én már annak is örülnék ha az 5 év alatt akár csak egyszer is megfogta volna a fiam kezét, ha egyszer is sétált volna vele, vagy csak főzött volna egy levest neki...

De nem baj, nem lehet mindenki jó anya, vagy jó nagymama. Nem ez bánt önmagában. Ezt már megszoktam. De az nagyon is bánt, hogy miközben nem az, annak tünteti fel magát és hogy folyton a szeretetről beszél és a gyermekkor csodájáról, a gyermeki lélek nagyságáról meg hasonlók. Hogy a szülők el ne mulasszák, hogy meséljenek a gyerekeiknek. Amikor ő volt az, aki tönkretette a gyerekkorunkat. Ő az, aki miatt a gyerekemnek nincsen valójában nagymamája.

Annyi mindent csinálhat. De ezt az egyet ne tegye!

2012. aug. 27. 17:22
 12/21 anonim ***** válasza:
34%
... egyre jobban belelovalod magad, kérdező... tönkretette a gyerekkorodat, azzal, hogy nem mesélt neked? Ugye most csak hülyéskedsz?
2012. aug. 27. 17:27
 13/21 A kérdező kommentje:

10-es megtettem már többször is. Amikor ült a gép mellett és non-stop már sokadik órája csak töltögette le a netről a cikkeket, majd azokat igazítgatta, átírta, pakolta....odamentem és mondtam neki, hogy ahelyett hogy a gépen ezzel foglalkozik, nem mesélne valamit a fiamnak?

A válasz egy nagyon durva NEM volt.

Hogy más az ő hatására jobb szülővé válik esetleg? Na ezt el sem tudom képzelni.

Nem láttam, hogy megvilágosodtak volna az eddigi tanítványai/követői. Pedig járatott már parázson másokat. Gyógyított már tucatnyi módszerrel (egy gyógyult betegre sem emlékszem)...csinált regressziós hipnózist, meg még biztos eszembe jut néhány őrülete, ha gondolkozok...

Én egyébként felnőttként megkeresztelkedtem és egy sima református gyülekezetbe járok. Szerinte ezzel az ördög bélyegét vettem fel, mert a vallás az a legrosszabb dolog a világon és az én lelkem még sokáig fogja a karmikus adósságait törleszteni.

Bezzeg ő és az ő útjai mind a fényességhez vezetnek...

Na mindegy. Vártam volna valamilyen megértést. Mert őt úgy önmagában nehéz megemésztenem. De ha azt hiszem, hogy már nem tud zavarni, akkor is bebizonyítja, hogy tud.

2012. aug. 27. 17:33
 14/21 A kérdező kommentje:

12-es

Dehogy azzal, hogy nem mesélt. Magasról teszek a mesére.

Azzal, hogy otthon mindig állt a bál, hogy mindig csak cirkusz és veszekedés volt. Hogy 15 év alatt 13x költöztünk, mert ő soha sehol nem volt elégedett, meg mindig minden szomszéddal összeveszett és utána már sehol nem volt maradásunk...

Meg a különböző lelki terrorjai miatt.

Meg amiatt, mert szerinte miattam hagyta el az apám (mert én nem voltam jó kislány). Meg a testvérem miattam beteg (az én rossz karmámat vette át és helyettem szenved) etc...

Tényleg jól belelovalltam magam. Most nagyon úgy érzem, hogy itt lenne az ideje végérvényesen megszabadulni tőle. Elegem van belőle és mindenhazugságából, mindenből amit képvisel.

Nem akarok több hazugságot!

2012. aug. 27. 17:39
 15/21 A kérdező kommentje:

3-asnak

Először átsiklottam felette, mert tényleg nem izgat annyira, de ha már a hazugságoknál tartunk, inkább visszatérek rá és megvédem magam.

Írd be a google-ba, hogy "Spock fia öngyilkos lett" és 63.911 találatot fogsz kapni!

2012. aug. 27. 17:46
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem nekem címezted ugyan, de kíváncsi lettem, és beütöttem a google-ba.

A következő találatot kaptam:

"Az viszont téves állítás, hogy a fia öngyilkos lett. Spock unokája, Peter követett el öngyilkosságot 1983-ban, huszonkét éves korában. Leugrott a bostoni gyerekmúzeum tetejéről, aminek az igazgatója éppen az apja volt. Peter skizofrén volt."

Kérdező, lehet, hogy anyukáddal gondok vannak, de te is elég furcsán reagálsz itt válaszokra...

2012. aug. 27. 17:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"folyton a szeretetről beszél és a gyermekkor csodájáról, a gyermeki lélek nagyságáról meg hasonlók. Hogy a szülők el ne mulasszák, hogy meséljenek a gyerekeiknek. Amikor ő volt az, aki tönkretette a gyerekkorunkat. Ő az, aki miatt a gyerekemnek nincsen valójában nagymamája. "

Lehet rájött hogy elb..szta a gyerekkorod és nem akarja hogy mások is elkövessék ezt a hibát...

Azt mondja, hogy a szülők meséljenek (ő már nagymama nem mesél)

Amúgy meg ne foglalkozz vele had ossza az észt ismeretleneknek!!!!

Te pedig foglalkozz a gyerekeddel, hogy neki jó gyerekkora legyen!!!

2012. aug. 27. 18:15
 18/21 anonim ***** válasza:
53%

"Lehet rájött hogy elb..szta a gyerekkorod és nem akarja hogy mások is elkövessék ezt a hibát... "

Akkor érdemben mutatná ki, hogy megbánta és keresné a társaságát, ne másoknak mutassa, ő milyen frankó anyuka, nagymama! Én megértem a kérdezőt. Ott járatnám le, ahol tudom és szóba sem állnék vele. :S

2012. aug. 27. 18:46
 19/21 anonim ***** válasza:
10%
Az bizony. És még egy csomó nem szép jelzőt rá lehetne aggatni, mind elférne rajta.
2012. aug. 27. 19:14
 20/21 anonim ***** válasza:
76%

Nézd én nem tudom hány éves vagy, de gondolom nem 18 ha már neked is van gyereked. Leírásod alapján anyukád egyfajta elvarázsolt művészlélekszerű valaki, aki nem a hagyományos módon éli meg az életét, azaz nem a család és a gyerekek körül forog az élete mint a legtöbb embernek. Neked ez valószínűleg nagyon rossz volt gyerekkorodban, de mint felnőtt már rájöhetnél, hogy minden ember más és anyukádat is olyannak kell elfogadnod amilyen. Valószínűleg neki is vannak törések az életében, amiatt lett olyan amilyen. Akárhogy is, szerintem próbáld feldolgozni azt, hogy anyukád nem olyan hagyományos értelemben vett anyuka típus és fogadd el őt ilyennek. Sok olyan ember van akinek az anyja alkoholista, vagy egyáltalán nem is foglalkozik a gyerekeivel, szerintem ők szívesen cserélnének egy reikizős agykontrollos anyukára!

A mesekutatásról meg csak annyit, hogy szerintem az nem a mesélésről szól, hanem hogy a mesékben milyen ősi szimbólumok, történetek rejlenek, honnan erednek stb.

2012. aug. 27. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!