Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem tudom eldönteni...

Egyszerűen nem tudom eldönteni hogyan vegyem fel a leendő férjem nevét. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Persze nem azt várom el, hogy itt mondja majd meg valaki, de akárhányszor rá gondolok, hogy lassan esküvő dönteni kellene, egyszerűen nem tudok, gyomrom görcsbe rándul és hányingerem lesz.

Már csak ketten vannak versenyben. Páromnak különleges a vezetékneve, bár nem túlzottan, de nem is Tóth, Kovács, Juhász, Horváth stb. Én viszont Kovács vagyok, amit szeretnék teljesen elhagyni, így kettő verzió van még versenyben Forgács Istvánné, vagy Forgács Karina.

A legjobban nekem formailag a Forgács-Kovács Karina tetszene, de ez így nem hangzik túl jól.

Ti mit gondoltok?

2012. aug. 27. 08:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%
Ne legyél semmilyen -né.Egy idő után a Forgácsné ragadna rajtad.Munkahelyemen is mindenkin rajta ragadt a -né. Csak Kissné-nek meg Kovácsné-nak stb.hívják őket.Te nem Forgácsné vagy hanem Karina.
2012. aug. 27. 09:36
 12/19 ava87 ***** válasza:
50%

Én a Forgács Karinára voksolok. Én is így vettem fel a férjem nevét :) El is mondom, hogy miért. Szóval mondjuk Takácsné Szabó Piroska nem akartam lenni, mert egyszerűen nagyon nem tetszik nekem, hogy benne van az, hogy -né, erről nekem mindig az jut eszembe, hogy xy tartozéka. Takács Gézáné meg főleg nem akartam lenni, hiszen onnan hova tűnök én? Olyan, mintha már nem is lennék. Így lettem Takács Piroska, ami nekem nagyon tetszik :) Közös a családnevünk, viszont mégsincs benne a -né.

Mondjuk ha a férjem neve tényleg Takács vagy Kovács, vagy valami hasonló lenne, akkor lehet, hogy másképp döntöttem volna, mivel az én lánykori vezetéknevem jóval ritkább, de hát a fene se tudja, mindenesetre így jó, ahogy van :)

2012. aug. 27. 09:42
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
Forgács Karina. 21.századi érett, független fiatal nő vagy, ne legyél már Istvánné:D
2012. aug. 27. 09:44
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Forgácsné Kovács Karina lenne szerintem is a legszebb/legjobb (számomra). Viszont, ha tényleg nem akarod a sajátodat megtartani, akkor szerintem nem kérdés, hogy vedd fel a férjed vezetéknevét, tehát Forgács Karina. Nekem mondjuk hiányozna a saját nevem, ezért mondanám az általam írt 1. verziót.
2012. aug. 27. 10:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod megtartani a lánykori neved (én nem vettem fel a párom nevét), akkor a Forgács Karina a legrokonszenvesebb. Jól is hangzik így.
2012. aug. 27. 10:24
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ne mi döntsük el :) Szerintem mindegyik jól hangzik! Én úgy választottam ki a férjes nevemet, hogy egyik nap sokszor leírtam azokat a neveket, amelyek közül választani kellett.. Aztán másik nap odamentem a papírhoz, nem gondolkodva leírtam azt a nevet ami elsőnek eszembe jutott! Azóta sem bántam meg, persze nem a legrövidebb, és ez kicsit rossz de akkor is szeretem :)
2012. aug. 27. 13:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Forgács Karina! =)
2012. aug. 27. 16:47
 18/19 anonim ***** válasza:
21%
Legyél Karinka. Végül is Fehér Anettből Anettka lett. ☺
2012. aug. 27. 18:13
 19/19 anonim ***** válasza:
59%

Én "Forgács Karina" leszek :)

Ha forgács Istvánné lennék, úgy érezném magam, mintha a saját nagyanyám lennék. A saját vezetéknevem én sem szeretném megtartani semmilyen formában.

Szóval Forgács Karina

2012. aug. 27. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!