Egyszerűen nem tudom eldönteni hogyan vegyem fel a leendő férjem nevét. Mit gondoltok?
Persze nem azt várom el, hogy itt mondja majd meg valaki, de akárhányszor rá gondolok, hogy lassan esküvő dönteni kellene, egyszerűen nem tudok, gyomrom görcsbe rándul és hányingerem lesz.
Már csak ketten vannak versenyben. Páromnak különleges a vezetékneve, bár nem túlzottan, de nem is Tóth, Kovács, Juhász, Horváth stb. Én viszont Kovács vagyok, amit szeretnék teljesen elhagyni, így kettő verzió van még versenyben Forgács Istvánné, vagy Forgács Karina.
A legjobban nekem formailag a Forgács-Kovács Karina tetszene, de ez így nem hangzik túl jól.
Ti mit gondoltok?
Én a Forgács Karinára voksolok. Én is így vettem fel a férjem nevét :) El is mondom, hogy miért. Szóval mondjuk Takácsné Szabó Piroska nem akartam lenni, mert egyszerűen nagyon nem tetszik nekem, hogy benne van az, hogy -né, erről nekem mindig az jut eszembe, hogy xy tartozéka. Takács Gézáné meg főleg nem akartam lenni, hiszen onnan hova tűnök én? Olyan, mintha már nem is lennék. Így lettem Takács Piroska, ami nekem nagyon tetszik :) Közös a családnevünk, viszont mégsincs benne a -né.
Mondjuk ha a férjem neve tényleg Takács vagy Kovács, vagy valami hasonló lenne, akkor lehet, hogy másképp döntöttem volna, mivel az én lánykori vezetéknevem jóval ritkább, de hát a fene se tudja, mindenesetre így jó, ahogy van :)
Én "Forgács Karina" leszek :)
Ha forgács Istvánné lennék, úgy érezném magam, mintha a saját nagyanyám lennék. A saját vezetéknevem én sem szeretném megtartani semmilyen formában.
Szóval Forgács Karina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!