Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem tudok dönteni!...

Egyszerűen nem tudok dönteni! (? )

Figyelt kérdés
Elegge bonyolult csaladban elek,13 eves lany vagyok..Mamam most vasarnap reggel hunyt el,es nagyon szerettem,ot a legjobban azegesz csaladbol..Most akire tamaszkodhatok,az alkoholista edesanyam,es a szinten alkoholista nagybattyam,es a masik nagybattyamra,aki alkoholista volt,de miota edesanyja meghalt,TALAN eszhez tert.. Anyukammal elek egy alberletben,szoktas szerint ha tud,akkor egyfolytaban iszik,apukammal elvaltak..Naponta 6x megesuszik az eletemre(!!!) hogy nem iszik tobbet..a francokat nem.. Azon gondolkoztam,hogy most hetfo-kedd-szerda(valamelyik napon ) jon apukam,és lehet el mondom neki az egeszet,es hozza koltozok.. Csak mivel 13 évesen en "vigyazok" anyukamra,nem tudom,ha oda koltöznek..Lehet par nap mulva,az a hir jonne,hogy megolte magat stb.. De ha itt maradok(ketlem,hogy leszokik az ivasrol) akkor az en gyerekkoromat cseszhetem. Fogalmam sincs hogyan dontsek..Milyen szempontokra figyeljek a lagjobban.. Vélemény?

2012. aug. 15. 14:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem mondj el mindent apukádnak, és jó ötlet, hogy hozzá költözz, ha ő sem ellenzi. Anyukád felnőtt ember, maga kell hogy feleljen magáért, és nincs joga ahhoz, hogy tönkretegye az életedet, márpedig most azt teszi. Ne aggódj, nem fogja megölni magát, és költözz el onnan, hogy megadd az esélyt magadnak arra, hogy egyszer majd teljes értékű, és normális felnőtt válhasson belőled.
2012. aug. 15. 14:24
 2/11 intrepid ***** válasza:
Anyukád nem fogja megölni magát, mert ott lent nem adnak piát. Milyen szinten alkoholista? Iszogat, de nem bolond tőle, vagy egészen a másik vége, esik, - kel? Beszélj apukáddal, ha van hely náluk, menj oda. De, neked kell döntened.
2012. aug. 15. 14:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Apukamnak elegge jo az anyagi helyzete,felesegevel laknak egy nagy hazban..anyukam pedig azon a szinten van,hogy ha iszik 92%-ban esik-kel.. (koszonom a gyors valaszokat)
2012. aug. 15. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:

Valahogy össze kéne beszélni a normális és nem alkoholista családtagokkal, hogy anyukádat adjátok be egy elvonóra.

De én a költözés mellett szavazok.

Esetleg meg lehetne azt csinálni, hogy elmondod apukádnak, és odaköltözöl hozzá. Gondolom, ennek anyukád nem igazán örülne. És ha felhozza, hogy költözz vissza hozzá, akkor mond meg neki, hogy addig nem mész, amíg nem megy elvonóra.

Remélem sikerült megoldanotok.

2012. aug. 15. 14:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy onkent be e menne el vonora,de ott attol felek,hogy Csabi pialasi tippeket kapna a tobbitol
2012. aug. 15. 14:49
 6/11 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz ez a döntés.Szerintem az lenne a legjobb,ha elmondanád apukádnak,és kitalálnátok közösen valamit.Lehet segítene anyukádnak leszokni anyukádnak stb.Anyukádat meg meg kéne találni egy józan pillanatában,és leülni vele beszélni komolyan,segíteni neki,és nem engedni inni.
2012. aug. 15. 15:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni de valoszínű nem te döntesz most.

Váláskor a bíróság anyukádat választotta mint akinél élsz és apukád csak látogathat. Vagyis apukád is vélhetően megmondja hogy most nem mehetsz vele.

Sajnos a magyar bíróság eléggé anyapárti! Vagyis az anyukád lehet akármilyen alkoholista és az apád akármilyen rendes, akkor is anyukádnak adja a felügyeleti jogot...

De ha valóban így érzel akkor mondd el apukádnak és ő megprobálhat tenni ez ellen.

Ha apukád a bírósághoz fordul azt kérve hogy nála lakhass akkor vélhetően megkérdez majd téged is a bíró hogy kinél szeretnél élni és most már lesz lényegi beleszólásod! De tényleg alaposan gondold végig hogy hol szeretnél élni!

Szóval szólj apukádnak de egy ideig még biztos anyukáddal kell élned! Ha apukád elvinne magához csak úgy, hogy ott éljél akkor azzal törvényt sértene és bajba kerülne! Jobb a törvényes utat végigjárni...

2012. aug. 15. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:

Timpli innen!!!!!!Most!!!!Amíg teheted!!!!

Játszhatod Teréz anyut, de rá fogsz menni teljesen.Mire nagy leszel, most még nem is tudod mennyi sérülést szedsz össze ezekkel míg felnősz.Nagyon együtt érzek veled.Szép dolog, hogy nem csak magadat mentenéd, de talán épp ez kell hogy észhez térjen.Nézd, így is lelki terrorban tart, hiszen félsz ha elhagyod, tesz magával valamit.Sosem lesz jobb, pláne ha a környezet adott ahhoz hogy ezt az életmódot folytassa....

2012. aug. 15. 18:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat,de most alig tudok irni a remegestol.. Ma anyukam szinten full reszeg volt,de lefekudt.. Nagybattyamhoz atmentem megbeszelni a mamam temeteset stb.. az is hihetetlenul draga lesz,pedig hamvasztas,es anyagi keretek is nagyon rosszul allnak.. Miutan megbeszeltuk(battyam se volt full jozan,pedig o iszik TALAN a legkevesebbet )atmentunk anyut megnezni,hogy van..Mondta battyam,hogy a borat hozzam ki a parnaja alol,mondtam,hogy hozza ki o,mert engem lever akkor.. meghallotta anya,gudta volna el,nagybattyam bement,el vette tole,anyukam rugdosta battyamat,battyam "vedte magat", valahogyan lefejelte anyukam a kandallot,es szepen betort a feje,omlott belole a ver,en a remegestol makd osszeestem,nem tudtam hol vagyok,mert a vertol elajulok altalaban.. mento alvitte anyukamat,feljelentette nagybattyam,nala van a penz temetesre stb,o az ugyintezo.. haragszok ra is,de nem lenne jo ha lecsuknak,mert akkor temetessel nem tudom mi lesz.. tuti,hogy megyek apukamhoz !! Nagybattyam nem hivta mentot,hanem a masik,aki EGYALTALAN nem iszik.. most nala alszok,mert egyben a keresztapukam is.. 13 evesen havonta 2x ezt kell
2012. aug. 15. 18:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Ezt kell atelnem,es "kirohognek" ha azt mondom,hogy mar NEM BIROM!!
2012. aug. 15. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!