"Gyereket kellene szülnöd hogy lekösd magad" Erre mit reagálnátok?
Baromság. Gyereket nem azért kell szülni, hogy legyen mivel lekötnöd magad.
Ilyenre elég egy kutya is. Ha megtudnám, hogy anyám azért szült, mert unatkozott itthon egyedül, elég szarul érezném magam.
Szerintem te ezt komolyabban vetted mint kellene, az illető valószínűleg nem gondolt bele ebbe a mondatba, nem volt mögöttes tartalom. tényleg kár felfújni.
23N
Szerintem az ilyen emberek viccesek, nem baj ha van a családban is belőle ( szinte mindenhol van), van kin röhögni.
Gyökér szöveg, gondolom akinek kicsúszott a száján az se normális. Ne foglalkozz vele.
Én megkérdezném, hogy számíthatok- e az ő anyagi támogatására. Ha már tényleg komolyan gondolja, hogy egy munkanélküli, egyedülálló nő gyereket vállaljon...
Nagyon könnyen ítélkeznek az emberek, ha nem az ő bőrükre megy a dolog.
(Nekem 2 gyerekem van, és az ismerősök, rokonok folyton azzal zaklatnak, hogy "na, mikor jön a harmadik?". Pedig világosan leszögeztem, hogy nem szülök még egyszer, pláne közel a 40- hez.)
Szóval, ez rendkívül idegesítő, jogos a felháborodásod.
ez a társadalom, a család , a élet-folytonosság, a fajfenntartás hangja:))) ott van minden rokoni összejövetelen, kimondva nyersen (mint itt pl.), vagy olyan finoman a levegőben, hogy tudja az ember lánya, hogy mennyire örülni fognak, ha végre bekötik a fejét, és jönnek a kisbabák:)
Gondolkodtam ezen én is, és arra jutottam, ez természetes.
A család, a rokonság azon van, hogy sokasodjon, gyarapodjon és ezt a tagjainak is folyamatosan üzeni :)))
Néha szavakkal, de szavak nélkül is, amikor születik egy új gyerek és körberajongják:) Ez ösztönző különben.
Akkor érezheti bántónak az ember lánya, ha amúgy vágyik erre, de valahogy nem jött még össze... mert egy ilyen megjegyzés nem árnyalt, nem elemezget, nem tapintatos...
csak a tényt közli, hogy bizony itt még nincsen családi kiteljesedés.
(remélem érthető voltam, mert igazából most öntöttem szavakba először ezt, amit mindig (amúgy tényleg szerető) rokonok közt éreztem csak igazán:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!