Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha az anyám teljese...

Mit tegyek ha az anyám teljesen kiborít?

Figyelt kérdés
Anyukám állandóan mindenért cseszeget és szerintem a második tinikorát éli, nagyon szeszélyes, változékony és kiszámíthatatlan a természete. Tegnap véletlenül összetörtem három tányérat erre ő elkezdett bőgni és kiabálni velem,hogy biztosan direkt csináltam. Hiába bizonygattam,hogy menynire sajnálom és nem direkt volt csak fáradt vagyok, mivel két nap alatt 16 órát utaztam, nem értette meg. Szerinte én direkt csináltam,hogy kiborítsam. Vannak pillanatai amikor ösze-vissza ugra-bugrál meg röhögcsél aztán pár órára rá meg mindenért morog. Elutaztam valahová , majd hazajöttem mire ő közölte ,hogy azt hitte tovább maradok, amikor teljesen egyértelműen megbeszéltük,hogy mikor jövök haza. Én ezen kiborultam, mert nem értem,hogy hogy lehet valaki ennyire értetlen és figyelmetlen. Akkor mondta volna azt,hogy ő nem akarta,hogy hazajöjjek és kész. Sokszor azt hiszi ,hogy azért csinálok dolgokat,hogy őt bosszantsam. Pl.: kimegyek inni, mire ő elkezd felmosni és rám mordul,hogy biztos direkt akkor jövök ki amikor ő felmos, mert biztos láttam,hogy ő elkezdett felmosni és fel akarom bosszantani. Van úgy,hogy elmegyünk vásárolni és ő már úgy indul,hogy BIZTOS össze fogunk veszni. Hát szerintem ha valaki már így indul el, akkor abból tutira semmi jó nem fog kisülni. Szerintem ő akar velem veszekedni. Én próbálok úgy viselkedni,hogy ne lehessen belémkötni de néha nálam is elszakad a cérna. Nem tudom meddig bírom még. Szerintem ez nem normális, vannak még fura dolgai, mindig azt hiszi,hogy mindenki róla beszél. Amikor megölelem vágja a pofákat és azt mondja,hogy ne ölelgessem de amikor meg kiborulok és bőgök,akkor észreveszi magát és odajön megvígasztalni, olyankor még felcsillan egy kis remény,hogy talán megint olyan lesz mint amilyen régen volt de hát nem. Úgy érzem napról nara rosszabb lesz. Orvoshoz nem hajlandó menni,mert szerinte neki nincs semmi baja, hanem mindenki ellene van és minden meg van rendezve körülötte,hogy őt bosszantsák. Mi a véleményetek erről? Mit tehetnék,hogy végre észrevegye én tényleg mellette állok és ne taszítson el magától? Nem tudom meddig bírom még idegekkel.
2009. júl. 25. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Édesanyád depressziós. Erre utalnak a hangulatváltozásai is. Nem klimaxol? Pedig komolyabban kellene vennie ezeket a tüneteket, mert rossz vége lehet. Jó időszakában beszélgess vele erről, hátha felfogja, hogy baj van...
2009. júl. 25. 18:25
 2/8 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok anyámmal kapcsolatban,szerintem ez a változókornak tudható be,remélem "kinövi",nem volt sosem ilyen,mostanában kis apró hülyeségeken összebalhézunk,van mikor mogorva velem,de pár óra múlva meg már kedveskedik,de hát mit mondjak erre,neki mindent eltűrök mert Ő az Édesanyám.
2009. júl. 25. 18:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Klimax semmiképp sem lehet, miven még fiatal ,40 alatti. Szerintem is depressziról lehet szó sajnos a kapcsolata megromlott a férjével (nevelőapámmal) és valami régi 20 évvel ezelőtti szerelmét hiányolja... szörnyű... és tönkretesz ezzel engem is , sajnos nekem is voltak depressziós időszakaim de hála a jó égnek én elég érett és erős vagyok ahhoz,hogy ezen túljussak saját erőmből.
2009. júl. 25. 18:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Már próbáltam erről beszélni vele de nem érti meg ,ragaszkodik a saját gondolataihoz....
2009. júl. 25. 18:29
 5/8 A kérdező kommentje:
És az a legrosszabb,hogy én nagyon szeretem de azt hiszi ellene vagyok és ez nagyon nagyon fáj.
2009. júl. 25. 18:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Pedig ezen csak orvos tud segíteni! Attól , hogy még nincs 40 éves igaz, hogy nagyon ritkán, de lehet klímaxos. A valószínű azonban a depresszió.

Tudom, hogy nehéz, de valahogy vidd el orvoshoz akár úgy , hogy megkéred téged kísérjen el.

2009. júl. 25. 19:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Mániás depresszióval kapcsolatban olvastam hasonló leírást ezen a fórumon.
2009. júl. 26. 19:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Én megkérdezném, sértő szándék nélkül, miért tartja magát ilyen fontosnak. Úgy értem, miért akarna az egész világ erőlködni, hogy őt bosszantsa.
2009. júl. 26. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!