Mit csináljak, ha nem tudnak ellátni anyagilag a szüleim? L/17
17 éves vagyok, édesanyám már korábban meghalt. Nagymamám nevel(ő is a gyámom) valamint van egy édesapám, akivel nem vagyok túl jó viszonyban. Valamennyire persze támogagat anyagilag(gyerektartás, idén jártam külön órára is, havi 8000 Ft zsebpénz), de egyre jobban azt veszem észre, hogy nem tudunk megélni.
Nagymamám pedig azt szajkózza, hogy ott tartunk, hogy egyáltalán nem tudunk félretetenni pénzt, baj esetére. Nem tudom már megmondani, hogy mikor kaptam utoljára ruhát, cipőt(egy nyári cipőm van, az is rossz), mindent én fizetek magamnak.
8000 Ft zsebpénzből nehezen tudok kijönni, hiszen elmegy arra, hogy feltöltsem a telefonomat, vagy vegyek magamnak egy kis fagyit, netalántán sampont, dezodort-mert az ilyesmit is én fizetem.
Nyáron mentem volna dolgozni, de nem találtam munkát. Nálatok mi a helyzet? És mit gondoltok az enyémről?
Mellékesen megjegyezném, hogy lehet, hogy furcsán hangzik de nem szeretnek a szüleim. Sokszor mondták már, hogy jobb lett volna, ha meg sem születem és édesanyám halálával is engem okolnak.(rákos volt)
Rossz viszonyban vagyok velük(főleg apukámmal)nem mesélek az életemről, a barátaimról stb.
A családi kapcsolatodhoz nem tudok hozzá szólni így ismeretlenűl.Az biztos,hogy anyukád haláláról nem te tehetsz.Nem beszéltél velük arról,hogy úgy érzed nem szeretnek és ez miért van?
A 8000 ft szerintem nem kevés.Dezodor,sampon nem fogy el 1 hónap alatt.Tescoba most 500 ft-ért lehet kapni felsőket,vagy teszveszen,expressen is tudsz olcsón esetleg ingyen ruhához jutni.
22:03 - Sampon attól függ, milyen haja van valakinek, nekem pl. hosszú a hajam, és egy hónap alatt elfogy egy flakon sampon (nem a nagyon nagy flakonost veszem, mert a bőröm miatt nem használhatok akármilyent, és amit használhatok, abból nincs nagy), apámnak meg olyan zsíros típus a haja, hogy minden nap kell mosnia, szóval a sampon elfogyhat egy hónap alatt, ha valakinek olyan haja van. :-)
Kérdező, ha esetleg találsz munkát a közeledben, diákszövetkezet keretén belül, az lenne neked a legjobb. Diákmunka szokott azért lenni, sőt, én most pont azért nem mehetek végső kétségbeesésemben se a TESCO-ba se a McDonald's-ba, mert nincs hely, főleg a nyári diákmunkások miatt. Majd talán ősszel...
8ezer MINDENRE tényleg nem sok, de amivel tudsz, azzal próbálj spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!