Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez ma már ennyire divat, vagy...

Ez ma már ennyire divat, vagy csak én vagyok túl régimódi?

Figyelt kérdés
Anyósom az a férjem örökségét kiosztva, eszébe ötlött, hogy ugyan egy papír, de jó lenne írni egy szerződést arról, a férjem mennyi összeget kapott, s mennyi megy az új házba. A párom ezt meg teljesen mint egy átlagos beszélgetés során megjegyezte nekem, mintha arról beszélnénk mi lenne holnap az ebéd. Engem teljesen lesújtott. Persze szültem neki 2 kisgyereket, közös a fizetés, a hitelek, a házra is közös lenne a hitel, ő meg hagyná, hogy anyukája ezt megírattassa, ha netán külön megyünk. Hát ezek után, én már most külön mennék. Nem kell erre várni. Szerintem ez nem a jó házasság alapja. De hogy értessem ezt meg vele. Vagy egyáltalán hogy fordult ez meg a fejében. Nekem is lesz örökségem, akkor arról én is csináltassak majd annak idején papírt!
2012. aug. 25. 19:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy tudom, az örökség egyébként se válik a házasfelek közös vagyonává.
2012. aug. 26. 20:34
 12/13 anonim ***** válasza:
57%

De igen ha pl örököl egy házat és eladják abból vesznek egy másik házat akkor már közös.

A tulajdon helyébe lép a közös eladással.

2012. aug. 26. 20:53
 13/13 anonim ***** válasza:
29%

Házasságunk alatt vettünk egy házat, az én szüleim segítségével, és az évek alatt általam és a rokonok által öszzeadogatot pénzből (anyukám szerint én voltam a legskótabb gyerek, akit valaha látott. Ha kaptam fagyira pénzt, azt is elraktam. Anyukám meg nézett, mikor hoztam elő az ötezrest, hogy tegye a számlára. Volt hogy ő kért tőlem pénzt. Még megvan a füzet amiben leírtam, hogy mikor kitől mennyit kaptam. Tíz év alatt szép összeg lett.)

Nem gondolom úgy, hogy ezzel aláástam a családi egységet, a közös kasszát. Itt nem egy-két számláról van szó. Százezres, milliós összegről.

2012. aug. 27. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!