Ez ma már ennyire divat, vagy csak én vagyok túl régimódi?
Szerintem nincs ezzel baj. Sokszor van később vita / pereskedés stb. az öröklésből.
Olyan ez, mint a végrendelet, jobb felkészülni a legrosszabbra.
Bár megértem az érzéseidet, de a mai világban nagyon is érthető az anyós lépése is. Nincs miért felháborodni. Ha az anyós úgy gondolja hogy az öröksége csak a fiáé legyen,akkor te is ragaszkodj ahhoz,hogy a te örökséged csakis a tied lesz. Így nincs vita.
A mai világban kész csoda ha egy házaspár együtt öregszenek meg,és sosem válnak el. Így semmi kivetnivaló nincs abban,hogy sokan bebiztosítják magukat.
Az az o oroksege, o rendelkezik felette, az az o penze, o donti el, hogy neked jut e, mennyi. Teljesen korrekt, hogy annak ellenere, hogy kozos kasszan van a hazaspar/elettarsak, s megis szamon tartjak, ki mennyit ad bele. Nem azert, hogy villogjanak vele, vagy egymas orra ala dorgoljek, hogy" en 5 forinttal tobbet adtam az autoba", meg hasonlok, hanem, hogy ha netalantan megse mukodne a hazassag, akkor szet tudjak osztani a penzt. Ez mind a ket felnek jo.
Mi ugyan nem irunk papirt, de mar beszeltunk hasonlorol, hogy ha kulon mennenk, hogy osztanank a penzt. Azt hiszem vagyunk olyan korrektek egymas fele, hogy el tudjuk igazsagosan osztani a penzt. Nalunk is szoba jott mar, hogy majd irunk papirt. Most nalunk nekem adja ki a reszemet majd apukam az oroksegbol, hogy tudjunk venni hazat. Nekem annyival tobb reszem lesz a hazban, ezt nem en, hanem parom mondja es ragaszkodik hozza, holott en azt mondtam, hogy amit aputol kapok, az 50%-ban az ove is.
És ezzel mi bajod, elég rosszul áll a helyzet ha te ezért elválnál.
"Nekem is lesz örökségem, akkor arról én is csináltassak majd annak idején papírt!"
Igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!