Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőanya kötelezheti-e, hogy...

Szülőanya kötelezheti-e, hogy gyermeke eltarsa, biroság segitségével?

Figyelt kérdés

Két testvérem van, most kaptuk a hírt hogy anyánk a birosághoz akar fordilni hogy minket arra kötelezzen hogy eltartsuk őt. Nekem már családom van, köteles vagyok számára otthont illetve pézt biztositani?? Egyáltalán létezik ilyen eltartási kérelem??

Légyszi segitsetek...

Előre is köszönöm.

2012. aug. 25. 13:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

"4. nem érdemtelen

amúgy szerintem a "meglopott, hazudott stb...." simán kimeríti az érdemtelenséget "

Pont tegnap volt egy ilyen kérdés és ott valaki bemásolta a jogszabályt. Abban az volt, hogy semmiképpen nem lehet érdemtelenségre hívatkozni.

2012. aug. 25. 13:51
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Én 3 éve tanultam a családjogot, azóta nem követem nyomon, lehet ám, neked van igazad :)
2012. aug. 25. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:
73%
2012. aug. 25. 13:56
 14/18 anonim ***** válasza:
156. szakasz.
2012. aug. 25. 13:59
 15/18 anonim ***** válasza:

1. Ilyen törvény létezik, a felnött gyerekek kötelesek eltartani azt a szülöt, aki máshogy nem tud megélni.

2. AZt senki sem kérdezi, hogy miböl, ugyanúgy, ahogy a gyerektartásnál sem érdekel senkit, hogy honnan veszed rá a pénzt.

3. A férjedet senki nem kérdezi, akár tetszik neki, akár sem, ez van.

4. Érdemtelenséget nehéz bizonyítani, mert ha hazudott, az NEM büntény, ha lopott, az is csak akkor érvényes, ha bizonyítani tudod, márpedig ez valószinütlen.

2012. aug. 25. 14:06
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A bemásolt törvény biztos, hogy a magyar viszonyokra vonatkozik? A lapok alján "Újvidék" szerepel.
2012. aug. 25. 14:07
 17/18 anonim ***** válasza:

[link]

VII. pont

2012. aug. 25. 14:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Szülőtartás létezik.

Abban az esetben ítélik meg, ha a szülő bizonyítottan rászorul, azonban ez nem veszélyeztetheti a gyermeke megélhetését.

Érdemtelenséget elég nehéz bizonyítani.

2012. aug. 25. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!