Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El szeretnék itthonról költözn...

El szeretnék itthonról költözni. Korai lenne?

Figyelt kérdés

Azt tervezem, hogy amint betöltöm a 18 -at elköltözök a szüleimtől.. Most 17 leszek februárban, van 500ezer spórolt pénzem (ami így önmagában tudom, hogy nem sok) de jövőre valószínű, hogy Lomdonba ki tudok menni nyárimunkára 1-2 hónapra (ott semmire sem kéne költenem)

Még az sincs kizárva, hogy Londonba költöznék (bár azt, hogy ez, hogy megy azt nem tudom) De ha csak itt Budapesten momdjuk láttam lakásokat eladó kb 2 millióért, egy szobás az nekem tökéletes lenne, DE anyuék mit szólnának az ötlethez? Jó a viszonyom velük, csak nem tudom, hogy mit gondolnának erről. Ti mikor költöztetek el otthonról? Szüleitek mit szóltak? Na meg mondjuk.. 18 évessen nem fogom befejezni a sulit l, amellett meg dolgozni lehetetlenség lenne, szval valószínűbb, hogy 20 évessen fogok költözni.. De már úgy érzem, hogy a saját lábamon akarok megállni, nem pedig a szüleimen lógni.

2012. aug. 24. 12:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs probléma közted és a szüleiddel, akkor maradj addig, míg tanulsz. Aztán keresel egy állást, és akkor megveszed a lakást. Hiszen fizetés nélkül nem lehet rezsit fizetni, meg enni. A lakható állapotú, ámbár felújítandó lakások 4 milliótól kezdődnek Budapesten. Sok sikert a terveid megvalósításához!
2012. aug. 24. 13:14
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen, csak úgy költöznék el ha valahonnan jönne pénz.. (nem anyuméktól)pl ösztöndíj stabil munkahe stb.. Meg elvileg amit.most tanulok.abból jól meg lehetne élni.. Igazából ez még csak nagyon terv.. Köszönöm.
2012. aug. 24. 13:27
 13/20 anonim ***** válasza:
hmmm. Elméletileg abból is jól meg lehet élni amit én tanultam csak hát nem olyan egyszerű ám a világ mint ahogy anyuéknál annak tűnik. Nehéz ám munkát találni. Nagyon. De majd rájössz te is h ott leszel h munkát keress. Szép meg jó h te ezt így eltervezed, de ha olyan egyszerű volna akkor én lennék a legboldogabb
2012. aug. 24. 13:30
 14/20 anonim ***** válasza:

Felénk (Székesfehérvár) diákként sokkal könnyebb egyébként munkát vállalni, itt minden ki van adva diákoknak. Tesóm fősulin tanul (nappalin) Dunaújvárosban, bejárós, minden nap utazik, mégis a moziban dolgozik mellette és persze otthon tanul, mindig van pénze.

Most hogy nyári szünet van, most 6 hét gyakszin van napközben, pár órára hazaszalad, utána megy a moziba dolgozni.

2012. aug. 24. 13:53
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen, tudom nem lesz 1xű..

Székesfehérvár.. Ott születtem, meg nagyszüleim is ott laknak. :) gondolkoztam már azon is, hogy oda, de nekem az túl kihalt város..

2012. aug. 24. 14:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy fiatal vagy :)

Ennyi idősen nekem is az volt, most meg már ez is túl sok. Szívem szerint mennék a környező falvakba :)

2012. aug. 24. 14:13
 17/20 anonim ***** válasza:
Rakd be a pénzt bankba! :-)
2012. aug. 25. 02:54
 18/20 A kérdező kommentje:
Ott van :D
2012. aug. 25. 03:12
 19/20 hekibaby válasza:
54%
Szia! :) Én májusban töltöttem a 19-et és júniusban összeköltöztem a párommal! Én is még tanulok, jelenleg egy fsz. képzésben, és szeptembertől levelezőn kell folytatnom, mert mellette már rendes állásom is van! Erre pedig azért volt szükségem, mert a párom fizetéséből, kicsit szűkösebben élnénk meg, így pedig nem kell tartanunk estleges váratlan kiadási nehézségektől! Én csak tanácsolni tudom! Nekem is jó a kapcsolatom a szüleimmel, hetente többször még így is haza járok hozzájuk, és telefonon is beszélünk ha akad valami fontosabb. Sokra becsülöm az ilyen hozzám hasonló fiatalokat, akik nem úgy gondolkoznak, hogy majd anyám eltart stb.. :) Sok sikert kívánok az önállóságodhoz és az így tervezett jövődhöz :)
2012. aug. 28. 09:03
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Csak valahogy bűntudatom van..

2012. aug. 28. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!