Ugye nem tehetnek csak így ki? Mit tegyek?
Nekünk is volt ilyen, 30 nap a "kiköltözési idő". Bár nekünk volt egy külön kitétel, hogyha előbb "kitesz" minket, akkor ő fizet nekünk 1 havi lakbért.
Szerintem üljetek le, beszéljétek meg, hogy milyen kompromisszumos megoldást tudnátok találni, melette kezdjetek el sos albit nézni. A fenyegetéssel nem biztos, hogy célba érsz.
Gondoljatok már bele a helyzetébe!
Szerintem igazad van,mondd meg a tulajnak hogy 30 nap áll a szerzödésbe akkor meg tartsátok magatokat ahoz,ti is ö is!3 nap alatt nem lehet találni másik lakást.Söt még a 30 nap is necces de meg lehet oldani!Ezt nem teheti,ha mégis mondd el neki amit itt leirtál akkor már nem fog ágaskodni!Bár remélem volt annyi eszed hogy az elbérletet nem kézbe adtad.
3-as vagyok megint: ha határozott időre szól a szerződésetek:
Ha eladják a bérlő feje fölött a lakást: mi a jogszerű megoldás?
A határozott időtartamra szóló bérleti szerződést a bérbeadó rendkívüli felmondási ok felmerülése esetén mondhatja fel, és az eladás nem minősül ilyen oknak. Jelen esetben a vevő tulajdonképpen az Ön bérleti szerződésével „terhelten” vásárolta meg a lakást, azaz a bérleti szerződést neki is és az eladónak is tiszteletben kell tartania annak teljes időtartama alatt. A fentiek értelmében a bérleti szerződés tehát jogszerűen nem mondható fel, Önöket a lakás elhagyására felszólítani – vagy azt kikényszeríteni – nem lehet. Ezt az álláspontot Ön akár bírósági úton is tudja védelmezni. A probléma megoldásának van egy „üzleti” része, azaz ha valamilyen kártérítést fizet Önnek – ami Önnek elfogadható – akkor megszüntethetik a szerződést, vagy felmondás esetén Ön bírósághoz fordulhat és a jogellenes felmondás okán elszenvedett kárait érvényesíteni tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!