A minőségi drága tápok nem tehetnek rosszat egy kutyának ugye?
Szomszédom fel van háborodva, mikor meglátja a tápoknak az árait, hogy 15-20 ezer forintos 10 kilós, stb.
Ő mindig is mondja, hogy Ő maradékkal eteti a kutyáját, és egészséges, jó kutya.
Én mondtam neki, hogy olvassa el, hogy milyen dolgok vannak a tápban. Azt mondta erre, hogy az még semmit sem jelent!
De, csak nem árulnának ilyen drágán valami vacakot nem?
Le fognak szavazni, de csak nyugodtan... szóval általában ami drágább, az jobb is, de nem mindig! Állítólag a termék árának legalább a fele a reklámköltség. Szóval egy kevésbé agyonreklámozott és olcsóbb táp is lehet ugyanolyan jó.
Szerintem maradékkal eteni nem bűn, feltéve ha a maradék nem azt jelenti, hogy a kutya elkapja a csontot és a rájuk öregedett kenyeret. A mi kutyánk k.b. egyharmad részt kap maradékot, de az zöldségféltét, húst és tésztát is tartalmaz. És mindig kap egy kis hidegen sajtolt tökmagolajat is.
Most jön a lepontozandó rész: Darlinggal etetjük. Ennek ellenére kutyánk szép nagyra nőtt (34 kilós) németjuhász szuka, egészséges, és gyönyörű.
Na igen és vannak a "túl jó" tápok mint pl az Acan amiben olyan magas a fehérje tartalom, hogy túl gyorsan nőhet a kutya és csonthártya gyulladást kaphat...
Nem a táp árát kell nézni hanem az összetételét.
Pl vannak ezek a vackok Chappi, Darling, Pedigree stb...na azt ne...
Tenyésztő ismerősöm azon az alapon etetett ilyet a kölykökkel, hogy ugyanaz az cég gyártja mint Pl a Pro Plant...az egész alom véres hasmenésben pusztult el...a doki és a boncolás eredménye után mint kiderül a színezék felgyűlt a vesékben...
16:37 vagyok. igazad van utolsó, nem fogják betiltani a nem jó kajákat.
de én még mindig kiállok amellett hogy nem rossz kaja, legalábbis a mi kutyánk azt eszi 13 éve és soha nem volt semmi baja. nem kell hetente orvoshoz vinni meg ilyenek. na mindegy. nem meggyőzni akarok senkit, de szerintem a drágábban is vannak olyan anyagok amik nem tesznek jót mint az olcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!