Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban barátkoznom kellene...

Valóban barátkoznom kellene ezek után az exfeleséggel?

Figyelt kérdés

Az előzmények: 7 éve ismerkedtem meg a férjemmel, a válása után (a válás oka annyi volt, hogy nem tudták már egymást elviselni).Van egy közös gyerekük, már nagykorú.

Éveken keresztül támadott az exfelesége. Zaklatott, személyes találkozásnál rám támadt és egyéb válogatott nyalánkságok. Mindezt primitív, harsány stílusban.

A béke kedvéért befogtam, nem támadtam vissza, nem reagáltam a provokációira. Néha átkattant, akkor ajándékokat küldött, másnap megint mindenféle büdös ribanc voltam. Szerintem valamilyen személyiségzavara lehet, de ez nem orvosi szakvélemény, csak nekem tűnik annak a logikátlan "jajj de jó barik vagyunk" éles váltás" megdöglesz te büdös qrva", mindez sormintában - miatt.

Egy idő után hál' Istennek leszállt rólam, gondolom így már nem voltam érdekes, nem volt rajtam fogás.

Ezek miatt finoman szólva nem kedvelem, évek óta kínosan kerülöm vele a találkozást, egy légtérben sem szeretnék lenni vele.

Az utóbbi években sikerült teljesen mellőznöm az életemből, hallani is csak néha a férjemtől vagy a lányától hallok róla. A lánnyal szerencsére kezdetektől fogva jó a kapcsolatom, jól kijövünk.

Most született közös gyerekünk. Az exnej küldött ajándékot, amit a múltbeli dolgok miatt én visszakültem - nekem egy életre elegem van belőle.

Amikor a lány jött látogatni a testvérét, vele üzent, hogy ő is szeretné majd megnézni. A férjemnek kerek perec megmondtam, hogy se az én közelembe, se a gyerekébe nem jöhet. A lányát bármikor szívesen látom, de az exfeleséget nem.

A férjem azzal próbál érvelni, hogy évek óta nem piszkált, hadd lássa a lánya testvérét, ne legyek ilyen elutasító.

Mivel van okom nem kedvelni és neki tulajdonképpen nem rokona a baba, se most, se a távoli jövőben nem szeretnék vele találkozni.

Valóban engednem kellene, neadjisten barátkozni vele? Tényleg tikkrohamot kapok, ha csak a nevét meghallom, nemhogy beszélgessek is vele.

2012. aug. 23. 16:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
De honnan lehet olvasni, hogy elszerette más urát? Elváltak, és azután megismerkedett más nővel a volt férj. Már ez is baj? Kihal az emberiség, ha senki nem kap esélyt egy új kapcsolatra.
2012. aug. 23. 17:03
 12/15 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy a válás után (jogi lezárása után) ismerkedtünk meg. Akkor már hivatalosan is elvált ember volt, így nem tudom, hogy mi rosszat is tettem.

A válásnál se volt tudtommal 3. személy, egyszerűen már annyit veszekedtek, hogy nem bírták tovább együtt.

2012. aug. 23. 17:09
 13/15 A kérdező kommentje:

Egyébként azzal önmagában semmi gondom, hogy exnej. Ha normális lenne, akár barátkoznék is vele.

A személyisége taszít rettentően, no meg a korábban felsorolt logikátlanul agresszív, robbanékony természete. Az ilyen típusú embereket nagy ívben elkerülöm, nem szeretek a közelükben lenni, mert kiszámíthatatlanok.

Kötélből vannak az idegeim, de a néhány évig tartó szóbeli zaklatás (elektronikus úton, személyesen, telefonon, stb) után az tette be a kaput, amikor egyszer rám támadt és felém ütött. A reflexemen múlt, hogy ki tudtam térni az ütés elől. Hirtelen szívem szerint visszaütöttem volna, de a lányuk is a közelben volt, ezért visszafogtam magam és beugrottam a kocsiba és elhajtottam.

Akkor mondtam a férjemnek, hgoy még egy ilyen, én hagyom magam megütni és utána rögtön megyek a rendőrségre. Azóta nem találkoztam a hölgyeménnyel - mert már a saját türelmemben sem bíztam.

2012. aug. 23. 17:13
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan normális a hozzáállásod. Abszolút megértelek. Be ne engedd a lakásodba a nőt! Én sem tenném. Semmi közötök egymáshoz. És miért kellene látnia a lánya testvérét? Hogy esetleg kibeszéljen? Elvégre rosszindulatú. Az utcán ha találkoztok az más, az gyorsan lezajlik. Beszélgess el a férjeddel a múltról. Úgy látom sokat felejtett. Magyarázd el neki, hogy te mit éltél át, és miért nem szeretnéd ezt a "barátságot" feleleveníteni. E 39/N
2012. aug. 23. 17:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell barátkoznod ilyen emberrel.

Az én párom is elvált,és ha lesz közös gyerekünk,nem hinném,hogy örülnék az ex látogatásának.Nem tudom miért,nekem ez olyan...

2012. aug. 23. 19:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!