Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyünk? Költözés vagy...

Gingike20 kérdése:

Mit tegyünk? Költözés vagy sem? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Először leszögezem, hogy a hülyeségekkel kíméljen mindenki, köszönöm!

Ez az egész huzavona már legalább 3 éve kezdődött, nagyon régóta élünk ebben a házban.

A probléma az, hogy apukám állítása szerint mérgező gázokat fúj felénk a szomszéd, anyukám félig van meggyőződve erről én pedig egyáltalán nem vettem észre ebből semmit. Tehát mindhárman más véleményen vagyunk. Apukám elment már emiatt többször is a rendőrségre, ki is jöttek, de beleszartak az egészbe, maradjunk ennyiben. Különböző mintákat is elvittünk kivizsgáltatni, és ott sem találtak semmit és persze a szomszéddal is elbeszélgettünk erről többször is, pedig nem állunk jó viszonyban már 15 éve, folyamatos feljelentgetett minket a semmiért.

A családon belüli nézeteltérések miatt, hogy most mondhatni naponta veszekszünk emiatt. Apukám meg van győződve arról, hogy ha itt maradunk meghalunk és az ország másik végébe akar költözni én pedig mondom, hogy ez nincs így, nem csinál a szomszéd semmit. Apukám az én meglátásom szerint paranoijássá vált emiatt és a sok idegeskedés miatt tegnap rosszul is lett. Viszont én és anyukám sem szeretnénk innen elköltözni, hisz szeretünk itt élni, és a munkánk is ideköt. A szüleim már nem fiatalok, nem is biztos, hogy találnának munkát, és apukámat ismerve a minél olcsóbban eladná a lakást, csak vigyék és költözhessünk. Szeretem őket és szeretek velük élni, nem akarom, hogy emiatt elhidegüljön egymástól mindenki és legfőképp nem akarom, hogy idegileg és szervezetileg is rámenjen apukám, de ott van az hogy eladni a házat és mindent előlről kezdeni, költözni, én és anyukám sem szeretnénk. Szar embernek érzem magam ettől, de anyukám és én is úgy érezzük ha eladjuk a házat csak rosszabbul jövünk ki. Legalább 1 éve próbálok valamit kitalálni hogy mi is lenne a jó, de egyszerűen tanácstalan vagyok, nem tudjuk mi legyen.

ma 07:37
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Nos, eleve te max arról donthetsz, hogy velük költözöl e vagy sem. A ház az övék, ők döntik el, hogy eladjak e, hogy költöznek e.

Apád amúgy rendesen paranoiás és anyádat is "megfertozte" a hulyeseggel. "Mérgező gázokat fúj felénk a szomszéd..." Ja.

ma 07:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Régen a szomszédunkban lakó demens néninek is az volt a mániája, hogy a másik szomszédja gázokat fúj át hozzá a falon keresztül.
ma 08:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Apád költözzön, ha akar, a paranoiájával együtt. Én nem hiszem el, hogy ez a zavar nála máshol nem jelentkezik a vele való kapcsolatban.
ma 08:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés inkább az, hogy apuka háziorvosa miért nincs még bevonva apuka paranoiájába
ma 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nevelőapám volt ez pepitában. Gyerekkorom óta gyűlölte a szomszédot, mert a szomszéd lehallgat minket.... Ezt egyre durvábban csinálta. Eleinte évi 1x ha eszebe jutott, aztán eljutott oda, hogy feljelentgették egymást minden szarért. Élmény volt így élni. Anyámat hülyítette, ő hitt is neki.

Én ahogy betöltöttem a 18at költöztem is. Nekem ez nem fért bele a normális élet kereteibe.

Végül addig addig pereskedtek, megunták. Anyámmal eladatta a házat. Elköltöztek. Lementek nevelőapám szülői házába.

Anya örült, mert így majd vége lesz a szomszéddal való huzavonának.

Leköltöztek 4 éve, 2éve az ottani szomszéddal pereskedik....

Most épp az ok, hogy a szomszéd komposztálója a kertben ahogy erjed, azok a gázok betegítik meg őt....

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy itt nem a hellyel, nem a szomszéddal van feltétlen a hiba. Ha költöztök, akkor sem viztos, hogy jobb lesz.

ma 09:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Apukád beteg. Ezt komolyan kellene venni. Biztos másban is megnyilvánul ez.

A rendőrök azért nem foglalkoznak vele. Illetve mondod hogy a szomszéd is jelentget titeket. Gondolom ti és ő is.

Ha elköltöztök ott lesz valaki más aki valahogy megakar ölni titeket.

ma 09:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Erről beszeljetek (elso korben) a haziorvossal. Ez betegseg tunet, ami szerencses esetben megszuntetheto. Apuddal ne vitatkozz arrol, hogy fujkal e a szomszed gazokat vagy sem, mert nem fogod tudni meggyozni az ellenkezojerol semmilyen eszervvel sem, csak a konfliktus lesz egyre melyebb.
ma 10:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdés: honnan veszi ezt, hogy mérgező gázokat fúj felétek?!

Hogy, hol, mikor? Odamegy a nyitott ablakotokhoz és befúj valamint?! Esetleg a hátsó kert végéből fújja a cuccot? Csak mert az szétterjed és saját magát is mérgezné, szóval semmi logika nincs benne.

Apukád sajnos beteg.

Ha nagyon nem tudtok vele mit kezdeni és ha szakemberhez sem akar fordulni, akkor szerezzetek be egy kamerát, amely rálát a telketekre.

Mondjuk ebben az lesz a rossz, hogy Apukád megszállottan a nap 24 órájában ellenőrizni fogja, hogy vajon közelít -e a szomszéd.

Lehet inkább mégis a szakember bevonása lenne a legjobb megoldás, mert a szomszéd már a rögeszméjévé vált .

ma 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!