A 18 éves lányom egyre "hisztisebb"?
Sziasztok. A lányom 18 éves. Kicsi korában nagyon aranyos, szófogadó leányka volt. Most kb. 1 éve egyre nyugosebb, feldúlt, hisztis, duzzog, sír...nem megérto az emberekkel, elvárja, hogy mindenki korulotte forogjon, ha valami nem az o terve szerint alakul, egybol hisztis lesz és ideges...s másokon tolti ki duhét.
Velem, az anyukájával, nemsokmindent beszél meg, az apjával pedig folyton egymásba kotnek...a férjem is ilyen tipusu, rá hasonlit a lányom.
Nemtudom mit kezdjek vele...nemakarom, hogy romoljon a kapcsolatunk.
Vissza akarom kapni az aranyos, kedves, segitokesz lányomat!
Tinikorában is ilyen volt? Mennyit vártatok el tőle tinikorában? Vagy mennyire neveltétek meg és hogyan? Ezek is belejátszhatnak a hisztizésbe. Én magamról tudom, pl., hogy nekem ez a korszakom a szüleimmel 20-21 éves koromra jött el, mert tinikoromban csak és kizérólag arra hajtottam, hogy nekik megfeleljek (főleg tanulásban), mert soha semmi nem volt elég jó, aztán egyszerűen meguntam, és ... hát mindenkinek kell az életében egy lázadó tinikor, nekem elkésett, mert későb eszméltem rá, hogy mennyire nem volt egészséges tinikorom miattuk...
de az is lehet, hogy nem neveltétek meg elég erélyesen. Vagy éppen a többi ismeréstől látott magatartást veszi fel, hogy ne lógjon ki a sorból.
Nagyon jó tanuló, sosem volt rá panasz.
Az apjától nagyon tart...ne értsétek félre, nembántotta soha fizikailag, de a szavaival mindig megmondta neki, hogy tobbszor is sirvafakadt.
Néha ha engem megbánt a férjem s látja rajtam hogy "fáj" szokta mondogatni, hogy ne turjem, hagyjam el...
Hagyd szépen békén a lányodat, hadd járja a maga útján és hadd keresse önmagát. Azért lázad - és VÉGRE lázad-, mert kamaszkodik! Örülj neki. Akkor volna nagy baj, ha nem volna "hisztis", lázadó, hanem örökké bólogató, aranyos, kenéyrre kenhető jókislány.
Visszakapni nem fogsz már semmit, ami a múlté. Fogadd el - egy jó anya elfogadó! -, hogy a lányod más, mint te és más, mint az apja. Így lesz belőle önálló ember, egyéniség, nem pedig a te klónod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!