Van itt olyan akinek a szülei nagy balhét csináltak azért, mert vett magának valami drága dolgot pl laptopot?
Apám a laptopomon morgott, pedig hát megkerestem az árát. 2 tesóm van, soha nem kerültem munka után a géphez, mert bátyám reggeltől-estig ott trónolt, szar is az a gép, nekem kellett egy saját. Az utolsó pillanatig meg akarta akadályozni apám, de végül is megvettem, letojtam a véleményét.
Mondjuk nem azért dilizett, mert neki kellett volna a pénz, mert sosem kért egy fillért sem a fizetésemből, csak szerinte félre kellett volna raknom hasznosabb dolgokra, mint házra gyűjtés. Pedig én másra nem költöttem soha, még ruhára sem, egyedül a laptop volt nagy kiadásom, az is azért, mert jót akartam, nem gagyit.
Függ attól, hogy mit veszek. Apróságokba már nem szólnak bele, de nagyobb kiadásokban még próbálnak irányítani. Volt hogy egy táblagép volt minden vágyam, de sajnáltam rá a pénzt, vártam a megfelelő alkalmat, közben folyamatosan tukmálták rám, hogy tök fölösleges az. Beláttam, hogy igazuk van, a telefonom is tud majdnem mindent, amit egy ilyen vacak.
Volt időszakom, amikor egy kisautót akartam magamnak venni. Erről is lebeszéltek, mondván itthon van a családi autó, ha kell és más nem használja elvihetem, annyi kérés van, hogy ha hosszabb távra megyek én tankoljam. Ha sajátom van, arra nekem kell fizetnem mindent, nekem kell fenntartani, tankolni, amire rövidtávon az összes spórolt pénzem elmenne, ők ezen költségeket az ÉN autómra nem vállalják át. Végül is azt is beláttam, hogy ebben is igazuk van. Olcsóbb egy 10 km-s diák bérlet, mint autóval járni.
Legutóbb egy új laptopot kellett vennem. Műszaki szakra járok, szükségem van egy megbízható, jól működő gépre. A régi folyamatosan beadta a kulcsot, egy 5 éves darab volt, már 2 havonta kellett rá költeni 10-től 40 ezerig terjedő összegeket, így amikor utoljára meghalt felszívtam magam és úgy döntöttem inkább veszek egy újat. A keretem megvolt rá, a szüleim támogattak, sőt apuval együtt néztük ki milyet lenne érdemes venni és végül sikerült rábeszélnie a kinézett helyett strapabíróbb, nagyobb, jobb darabra, ami mellesleg 20 ezerrel drágább volt.
Tehát nagyon függ attól, hogy mire költöm, feltétlenül szükségem van-e rá stb. Ha nincs, akkor lebeszélnek róla, ha van, akkor viszont arra próbálnak rábeszélni, hogy ha már ennyi pénzt áldozok rá, akkor ne sajnáljak egy kicsivel többet egy eseteges jobb minőségért.
Nagyobb kiadásokon felül szerencsére itthon még mindent megkapok, a teljes ösztöndíjamat félretehetem, a szüleim azt mondják amíg megtehetik, hogy eltartsanak inkább gyűjtögessem a pénzem, jól jön az még később, mert most még nem okoz gondot eltartani, később viszont nem fognak tudni hatalmas összegekkel, lakással, autóval támogatni. 22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!