Mit tehetnék szerintetek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 15 éves lány vagyok. Az a gondom, hogy nőgyógyaszhoz kellene mennem. Ez még nem is lenne nagy probléma, DE! Kb. 5 éves koromtól 13 éves koromig a vér szerinti apám molesztált. Ha valaki hozzáér a hátamhoz, már összerezzenek! Nagyon félek, hogy mi lesz a dokinál! (Igaz, hogy nő, de akkor is!!!) És anyám meg semmit sem tud az egészről, mert ő gyenge idegzetű, nem akarom ezzel terhelni. Szóval hogy győzzem le azt a reakciómat, hogy összerándul a testem? Félek, hogy akár még el is sírom magam, mert képes vagyok rá!!! Kérlek segítsetek! Mit tegyek?2012. aug. 21. 22:46
1/8 anonim válasza:
Hidd el a nőgyógyász meg fogja érteni,ha mégis így lenne.Ha nem mész el csak rosszabb lesz.Bátornak kell lenni:)
2/8 anonim válasza:
szegénykém..az orvos tuti meg fogja érteni, nem lesz baj,viszont nem gondoltál rá, hogy egy iskolapszichológussal elbeszélgess a történtekről?ebből adódóan később lehetnek még problémád:/ akár fiú téren is.
3/8 anonim válasza:
mondd el a nőgyógyásznak, biztosan meg fogja érteni
4/8 anonim válasza:
Mondd el az orvosnak. Nem te leszel az első ilyen esete :( És én is javaslom a pszichológust, segít feldolgozni ezt a fóbiát az érintéstől.
5/8 anonim válasza:
Szerintem menj el nőgyógyászhoz, ha bemész nem kell egyből levetkőzni, úgyis meg fogja kérdezni először,hogy miért jöttél. Ekkor elmondhatod neki, hogy mi a problémád, viszont félsz bármilyen vizsgálattól az adott okok miatt. Biztos nem te leszel az első ilyen esete, meg fogja mondani hogy lehet megoldani, illetve mások mit tesznek ilyenkor. Lehet tud ajánlani majd szakpszichológust, akinek ez a szakterülete, vagy olyan megoldást ami nekünk mint laikusnak eszünkbe se jut. Szerintem nyugodtan menj el megbeszélni, nem kell majd levetkőznöd, ha nem érzed magad felkészültnek rá. Nem tudom milyen jellegű a problémád, de lehet az is, hogy egy hasi ultrahang elég lesz hozzá. Olyankor csak a hasadat kell szabaddá tenni, amire rátesz egy műszert, tehát ő hozzád sem ér. Esetleg ezen is gondolkozz el előre, hogy belefér-e, kezdetnek talán megtenné.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) A gondom csak annyi, hogy pár hónapja nem jött meg rendesen a menstruációm. (Terhes biztosan nem vagyok szerencsére.)
2012. aug. 22. 14:35
7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, most jöttem rá, hogy ez így nem teljesen érthető. Szóval pár hónap óra nem menstruálok, vagy csak alig.
2012. aug. 22. 17:46
8/8 anonim válasza:
Ehhez lehet, hogy elég lesz az ultrahang is. Nekem 15 évesen pont ennek az ellenkezője volt, nem akart abbamaradni a vérzésem, és akkor csak ultrahangos vizsgálat volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!