Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem beszélgetünk, a kapcsol...

Ha nem beszélgetünk, a kapcsolatunk halálra van ítélve?

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 09:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Eddig mindig meghallgattam amit a munkájáról akart mondani. Amint 1-1,5 órán keresztül ecsetelte a napi gondokat a munkahelyén, megvacsiztunk és lefeküdt aludni. A gondokat azért nem beszéljük meg, mert szerinte nincsenek gondok. Ezért gondoltam, ha nem hagyom a munkájáról beszélni, tudunk kettőnkről is. tegnap délelőtt elvitt magával dolgozni (el kellett menni 100 km-rel arrébb adatokat egyeztetni). Beszéltem hozzá, de úgy éreztem mintha magamhoz beszélnék, ezért abba hagytam. 10-15 perc kínos csend után elkezdtünk arról beszélni (amin naponta átrágjuk magunkat) hogy majd én leszek a felesége, és szülök neki pici babát stb.
2009. júl. 24. 10:28
 12/20 anonim ***** válasza:
Akkor tervezgessetek! Mi is szoktunk ilyet a párommal. Már kismillió gyereket "nevelünk" így, próbálunk kialakítani közös szabályokat, amikhez majd tartani akarjuk magunkat, hogy ne legyen a gyerek számára "jó szülő - amelyik fél sok mindent enged, meg rossz szülő - aki tilt". És ilyen témával kapcsolatban már fel lehet hozni az olyan prózai dolgokat, mint pl. a mosogatás, takarítás, rendrakás stb., amiket majd akkor együtt kell csinálni, tehát ideje elkezdeni gyakorolni, hogy ki mit szeret inkább csinálni, azt csinálja. Én pl. fejlődök, mert nem vagyok már annyira rendetlen, mert az én dolgom lett pl. a rendrakás. Tök jókat tudunk ilyen alapból kiindulva beszélgetni!
2009. júl. 24. 10:45
 13/20 A kérdező kommentje:

De én nem arról szeretnék beszélni ami 4-5 esetleg 8 év múlva lesz.. Hanem a jelenről. Pl. milyen közös programot csináljunk a hétvégén, mihez lenne kedve.

holnap a párom főz nekem + szüleimnek, talán lesz alkalmunk beszélgetni.

2009. júl. 24. 10:46
 14/20 anonim ***** válasza:
10:45-ös vagyok. Valahol azért el kell kezdeni megtanulni a beszélgetést. Ha először akár csak távolabbi dolgokról beszélgettek, akkor is sok minden apróságot megtudhatsz a párodról, ami a következő beszélgetésnél már egy fix alapnak jó lesz. Később is rá lehet kérdezni, hogy "Akkor ezt így mondtad, kifejtenéd-e részletesebben" vagy "Mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy..." Mi sem idén vagy jövőre tervezzük a babát, de az ilyen előretervezgetésnél előkerül sok gyerekkori sztori, esetleg elfelejtett bánat, apró öröm. Régi olvasmányok, kirándulások, osztálytársak, barátok/barátnők, nyár a nagyszülőknél, csínytevések stb. Mind-mind közelebb hozza egymáshoz a két felet. Minél több mindent tudtok egymásról, annál nagyobb az esélyed, hogy a mindennapi apróságokat is megbeszélitek. És nem kell minden nap csak magatokról beszélni, kérd ki a véleményét ebben-abban, ismerd meg a kedvenc témáit, régi hobbijait. Mert lehet, hogy már jó ideje együtt vagytok, és hiába gondolod, hogy ismered a párod. Engem az ilyenre egy kollégám hívta fel a figyelmemet. Elkezdett kérdezgetni, és kiderült, hogy csak rövid tőmondatokat tudok válaszolni, ha már volt egy kapcsolódó kérdés is, alig tudtam mit mondani. Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt a válaszom, jó tanácsnak szánom ezeket, nem kioktatásnak. :D
2009. júl. 24. 11:11
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Még egyszer megpróbálok vele beszélgetni, hátha tényleg sikerül. Majd kérdezgetek, ha válaszol, és azzal kapcsolatban eszembe jut valami akkor elmesélem én. Szeretem, de hiányzik a kapcsolatból a beszélgetés. Nem akarom annyival feladni az egész, hogy jól van rendben nem illünk össze, vége van felejts el stb. Harcolni akarok érte!!

2009. júl. 24. 12:57
 16/20 anonim ***** válasza:
10.45/11.11 vagyok. Helyes, ne add fel! Szurkolok neked/nektek nagyon!
2009. júl. 24. 13:14
 17/20 A kérdező kommentje:
ncs ötletetek hova mehetnénk hétvégén hogy kettesbe legyünk? Tó part? Erdő? Maradjunk itthon? Pécs környékiek vagyunk.
2009. júl. 24. 13:31
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is Pécs környéki vagyok és nekem is problémám volt a kommunikációval. Úgy meg még rosszabb volt, mikor itthon lettem a babával, aki még nem tudott beszélni és egész nap viszonylagos csendben teltek a napjaim. Beszélgetni kell!!!!! Nem kitalálni kell más gondolatait, a legjobb az, ha elmondja ő saját maga. Főként a nők hajlamosak szerintem rá, hogy a másik helyett próbálnak gondolkodni. Én azt tudom javasolni neked, hogy amit el akarsz mondani, azt mond, ne maradjon benned. Én erről azt gondolom, hogy ha véletlenül elválnak útjaink az urammal -bármilyen gond kapcsán- akkor egyetlen szónak is lehet ereje, amit tőlem halott. Hátha éppen majd akkor fog eszébe jutni. A lényeg a beszélgetés és a közös élmények. Ennél fontosabb nincs egy kapcsolatban a biztos alapokat tekintve!

Egy percig ne aggódj, hogy untatod. A lényeg, hogy kérdezz!!! Pl.: Szerinted hogy van ez? , Te is éltél már ilyet át?, Mi a véleményed erről?....stb..stb. Tényleg csak annyi az egész, hogy ő egy magába zárkózó típus, de ki lehet ám bontani megfelelő melóval!:D És magamból kiindulva én pl. nem tudtam soha olyan beszélgetésbe belekapcsolódni, ami az időjárásról szól, vagy a mindennapi evidens dolgokról. Biztos van kedvenc témája a párodnak, gyakorolj azon keresztül közelebb jutni hozzá vagy filmek nézése kapcsán esetleg, de ne görcsölj rá. Ezt a menjünk valahova dolgot sem kell így erőltetni! Esti fürdőzés, strandolás, mozi, séta, a közös bevásárlásból a boltban is tuti dolgot lehet kihozni. Mindennek amit csak teszel adj egy kis hangulatot, tuti lesz!:) Alapokra gondolok: vasalás közben hallgass zenét és táncolj vagy énekelj, főzzetek együtt te persze valamilyen kis rafinált ruhában legyél, hogy a szeme mindig rajtad lógjon...stb..stb...ezer módja van! Csábíts! Ne legyetek zombik, abból van elég!

2009. júl. 24. 15:02
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem lakunk együtt, így a közös dolgok nagy részét kihúzhatjuk..:S Esti fürdőzni nem akar, moziba menni nem akar, tehát minden épkézláb ötletemre van kifogása. Ma is mikor telefonon beszéltünk, felvetettem neki hogy menjünk valahova. Felsoroltam egy csomó dolgot. Sikonda, Orfű stb. (azaz séta a vízparton!). Mindegyikre nem volt a válasza. Mondtam, nekem az is jó, ha a házunk előtt leparkol az autóval, és csak a házak körül sétálunk. De ha még ez se tetszik neki, abba is belemegyek, hogy a házunk előtti padra (ami az ablakom alatt van) üljünk le és beszélgessünk. És ha úgy érzi hogy fáradt, nem kell sokat sétálni hogy hazaérjünk. Az ilyeneket, hogy színház, túrázás stb. fel sem merem vetni ötletnek, mert lehurrogna.

2009. júl. 24. 15:35
 20/20 anonim ***** válasza:
IGEN
2009. júl. 25. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!