Nem akarok beállni a férjszapulók táborába, de úgy van minden jól a házasságomban ahogy van? Vagy vágjak mindig mindenhez jóképet, hogy ne legyen gond? Meddig lehet ezt így csinálni?
Egyszerűen semmibe vesz a férjem. Amíg minden jól van, nincs gond, addig szépen eléldegél ő mellettem, de ha baj van, akkor minden, csak nem támasz. Megbeszélni vele bármit is? Lehetetlen. Ha szépen, ha csúnyán próbálkozom: öt percen belül üvölt, csapkod, kirohan cigarettázni. Nekem nincs élő rokonom, neki van kiterjedt rokonsága. Amíg az övéi jönnek, nekem helyt kell állnom, tartani a kapcsolatot olyanokkal is, akik egyébként nem közeliek (pl édesanyja unokatestvérének a lányával és családjával. Miért is?)
Én annyit mondtam, oldjuk már meg, a héten ki szeretnék menni a temetőbe a testvérem sírját rendbe tenni. Ráokézott, hoz virágot munkából jövet (peremkerületen lakunk, messze van a virágüzlet, az autót - ami jelzem az enyém volt házasságunk előtt - elviszi, mikor munkába megy. Mire hazajön már nem érek vissza az üzlet zárása előtt.)Na eszében sincs az egész. (amúgy is mindig egyedül megyek ki, ami rosszul esik, mert tényleg nincs senkim, egy családtagomra sem kell időt fordítania, ennyi lenne, hogy egyszer-egyszer elkísér. De mindig úgy intézi,hogy ne kelljen jönnie.)
Tegnap reggel egyszál gatyában ülve -láthatóan türelmetlenül -várta, hogy az egyébként vasaltan eltett ruháját "igazítsam" meg a vasalóval. majd nem elég gyorsan kaptam magamra az otthoni tréningruhámat, ezért a tiszta, frissen vasalt ingében-nadrágjában tette ki a kukát...
Egész délelőtt takarítottam, de délutánra sem jutottam más feladathoz...sírva fakadtam mert elromlott a másfél éves mosógépünk, erre leidegbetegezett és szó szerint (már bocs a kifejezésért) de lefikázta a délelőtti munkámat. (amúgy meg autójav. ebben a hóban kb.100e Ft, elromlott a hűtő, újat vettünk 120e Ft. Meg sem kérdi, miből-hogyan tettem ki az árát.Kell és kész. Nem érdekli, hogy mindössze 20e Ft van hó végéig, kihívta a város legdrágább szerelőjét.)
Este jöttek az anyjáék: és úgy tettünk, mintha mi sem történt volna. Oké, nem tartozik rájuk. DE Ő UTÁNA IS IGY AKART TENNI! Láthatóan úgy akarta folytatni, mintha nem is taposott volna le egész nap: bájcsevegés, gyerekről beszélgetés, vacsora...
Nahát nem beszélgettem vele. Meg vacsorát sem tálaltam.
Meg ma reggel vasalgatni sem vagyok hajlandó.
Kitettem a maradék pénzt is. Innentől ossza be ő! Akkor majd nem fakadok sírva én sem, ha még valami elromlik.
Sőt! Ha ma nem jut eszébe a hétre tett ígérete, akkor én meg azt felejtem el, hogy a szüleihez vagyunk hivatalosak vasárnapi ebédre. Hátha észreveszi már magát.
Nem értem, miért kezel le ennyire?
Egyforma iskolai végzettségünk van, még a beosztásunk is hasonló. Kicsi gyerek mellett dolgozom is két helyen, úgyhogy a keresetem sem kevesebb, mint az övé.
nem jöttem csupasz fenékkel a házasságba...
Fodrászon és olcsó tisztálkodószereken kívül nem költök magamra egy forintot sem (ő cigizik, kávézik, lottózik, sörözik. Kb. 30e Ft egy hónapra)
Egyszerűen nem tudom, mit tegyek.
Ha azt írjátok, "beszéld meg vele", kérlek, írjátok le a módját is, hogyan tudom emberi hangú beszélgetésre rábírni.
Ez nem kuncsorgás. Ez a hatékony módja a kommunikációnak. a férfi nem nő, másképp kommunikál. Szeret ő, csak elbeszéltek egymás mellett. Mivel ez neked okoz gondot, neked kellene megtalálni a kulcsot. Nem olyan fényes ám az élet egyedülállóként. a kapcsolatért tenni kell, neki is, de te a magad részévek tudsz törődni. Látom, meg vagy bántva, de kár! Kérlek, lapozz bele a könyveimbe, mielőtt megsértődnél! nekem bevált, megér neked egy próbát! Ha tanácsot vársz. Ha panaszkodni akarsz, az is jogos igény, de jobb a barátnőknek. És sokszor meg nem jó, mert úgy maradsz. Én segíteni szeretnék, egy próbát megtehetnél, nem ? Mit veszíthetsz? Az önérzet fontos, de nem minden esetben célravezető módszer. Néha egy kis praktika többet ér, hogy hosszú távon megmaradhasson az önérzetünk is.
Nemaz a célod, hogy eltávolodjatok, hanem hogy egymásra találjatok, igaz?
Szereted? Ez a lényeg.
Ha igen, akkor úgyis kitalálsz valamit a megoldásra. Szintén tapasztalat: valóban mi, nők gondoljuk csak azt, hogy olyan bonyolultak a férfiak (akárhány diplomával is a zsebükben). Érzelmek, intuíció nem az ő világuk. Rövid, tömör, lényegretörő megfogalmazás, mindenféle emocionális felhang nékül, azt már értik! (Kicsit próbáld a problémáidat úgy kezelni, mintha a munkahelyen kellene megoldanod valamit.)
Ha nem szereted, akkor ne kínlódj tovább, válj el.
Hát, akit érdekel, annak ideírom:
Két napja állandóan állt a bál nálunk. Ma aztán már odacsapta nekem, hogy igenis, ő szerette volna a nagycsaládi találkozókat nálunk is (pedig az elején, még mielőtt összeköltöztünk, én mondtam, hogy nem vagyok híve, akkor eltagadta, hogy náluk ilyenek vannak), aztán itt volt a mosógépszerelő és én azért nem jöttem ki a szobából mert biztos vele is lefektüdtem, a gyerek sem tőle van. Korábban már szóvá tettem neki, hogy anyósom elvitte a 11 hós kisfiunkat magához, a gyerek aznap este, meg másnap reggel sem akart enni, tele van etetve csokival meg gyümilével ha ott van. Ráadásul odacsődítette az unokatesóját a két lányával és 3 unokával+még egy rokon gyerek+anyós testvére. A gyereket azóta nem tudom több ember közé bevinni (zárt helyen) mert egybőlo üvölt és nyújtózik az ajtó felé. Az volt a válasz, hogy ezek szeretik, legalább emberek közt van, mert én a barátnőmmel strihelni járok az ifjúsági parkba a gyerekkel (játszótérre hordom, ott vannak neki megfelelő korú gyerekek). Aztán közölte, hogy elveteti tőlem a gyereket a bírósággal, mert bizonyítani tudja, hogy anyám is idegorvosi kezelés alatt állt (naná, hisz meghalt a hugom 21 évesen. Ki nem állt volna?)
Aztán megúsztam annyival, hogy megszorította a karomat, gondolom ütni akart, de meggondolta...
most nem tudom hová ment, azt mondta, hétfőn elköltözik.
ennyi.
én is ezt szeretném
Az elet nem mindig tokeletes...!Nehez lesz most neked,de egy ido utan rajossz,hogy helyesen dontottel!!!
Hagydd menni,vegre kibukott a szog a zsakbol,mi is a baja veled,stb...!Fiatal vagy meg elotted az egesz elet,es hidd el a Jo Isten mindig megsegiti azokat akik hisznek benne!A gyereket senki nem tudja elvenni toled,soha!Sok sikert az eletben!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!