Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok beállni a férjszapu...

Nem akarok beállni a férjszapulók táborába, de úgy van minden jól a házasságomban ahogy van? Vagy vágjak mindig mindenhez jóképet, hogy ne legyen gond? Meddig lehet ezt így csinálni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen semmibe vesz a férjem. Amíg minden jól van, nincs gond, addig szépen eléldegél ő mellettem, de ha baj van, akkor minden, csak nem támasz. Megbeszélni vele bármit is? Lehetetlen. Ha szépen, ha csúnyán próbálkozom: öt percen belül üvölt, csapkod, kirohan cigarettázni. Nekem nincs élő rokonom, neki van kiterjedt rokonsága. Amíg az övéi jönnek, nekem helyt kell állnom, tartani a kapcsolatot olyanokkal is, akik egyébként nem közeliek (pl édesanyja unokatestvérének a lányával és családjával. Miért is?)

Én annyit mondtam, oldjuk már meg, a héten ki szeretnék menni a temetőbe a testvérem sírját rendbe tenni. Ráokézott, hoz virágot munkából jövet (peremkerületen lakunk, messze van a virágüzlet, az autót - ami jelzem az enyém volt házasságunk előtt - elviszi, mikor munkába megy. Mire hazajön már nem érek vissza az üzlet zárása előtt.)Na eszében sincs az egész. (amúgy is mindig egyedül megyek ki, ami rosszul esik, mert tényleg nincs senkim, egy családtagomra sem kell időt fordítania, ennyi lenne, hogy egyszer-egyszer elkísér. De mindig úgy intézi,hogy ne kelljen jönnie.)

Tegnap reggel egyszál gatyában ülve -láthatóan türelmetlenül -várta, hogy az egyébként vasaltan eltett ruháját "igazítsam" meg a vasalóval. majd nem elég gyorsan kaptam magamra az otthoni tréningruhámat, ezért a tiszta, frissen vasalt ingében-nadrágjában tette ki a kukát...

Egész délelőtt takarítottam, de délutánra sem jutottam más feladathoz...sírva fakadtam mert elromlott a másfél éves mosógépünk, erre leidegbetegezett és szó szerint (már bocs a kifejezésért) de lefikázta a délelőtti munkámat. (amúgy meg autójav. ebben a hóban kb.100e Ft, elromlott a hűtő, újat vettünk 120e Ft. Meg sem kérdi, miből-hogyan tettem ki az árát.Kell és kész. Nem érdekli, hogy mindössze 20e Ft van hó végéig, kihívta a város legdrágább szerelőjét.)

Este jöttek az anyjáék: és úgy tettünk, mintha mi sem történt volna. Oké, nem tartozik rájuk. DE Ő UTÁNA IS IGY AKART TENNI! Láthatóan úgy akarta folytatni, mintha nem is taposott volna le egész nap: bájcsevegés, gyerekről beszélgetés, vacsora...

Nahát nem beszélgettem vele. Meg vacsorát sem tálaltam.

Meg ma reggel vasalgatni sem vagyok hajlandó.

Kitettem a maradék pénzt is. Innentől ossza be ő! Akkor majd nem fakadok sírva én sem, ha még valami elromlik.

Sőt! Ha ma nem jut eszébe a hétre tett ígérete, akkor én meg azt felejtem el, hogy a szüleihez vagyunk hivatalosak vasárnapi ebédre. Hátha észreveszi már magát.

Nem értem, miért kezel le ennyire?

Egyforma iskolai végzettségünk van, még a beosztásunk is hasonló. Kicsi gyerek mellett dolgozom is két helyen, úgyhogy a keresetem sem kevesebb, mint az övé.

nem jöttem csupasz fenékkel a házasságba...

Fodrászon és olcsó tisztálkodószereken kívül nem költök magamra egy forintot sem (ő cigizik, kávézik, lottózik, sörözik. Kb. 30e Ft egy hónapra)

Egyszerűen nem tudom, mit tegyek.

Ha azt írjátok, "beszéld meg vele", kérlek, írjátok le a módját is, hogyan tudom emberi hangú beszélgetésre rábírni.

2009. júl. 24. 05:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

08:34-es: közben látom, mit írtál, és részben igazad van. Mint írtam, korábban - míg dolgoztam - nem volt ennyire elkényelmesedve.

nem sokat éltem házasság előtt vele, pár hónapot. Ismerni ismertem, de ugye lakva ismerszik meg...

Az igaz, hogy sokáig a szüleivel lakott, nem is voltak pénzügyi gondjai, mint az anyja elmondta, egy fillért haza nem adott, de meg sem takarított.

Most nem herdálja, de ha hazaad 1000 Ft-ot, akkor rögtön felsorol nekem kb. 8e Forintra való költséget, hogy mire kell...

próbálom szoktatni,mindig mondom,mi mennyibe kerül, mikor,mire kell esetleg takarékoskodni, költségben számítani. Rábólint és utána villámgyorsan elfelejti...

2009. júl. 24. 08:39
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

8:34 vagyok

Saját tapasztalatból írtam, amit írtam :)

A pénzes dolog nálunk úgy oldódott meg, hogy (akármilyen hülyeségnek is néz ki), felírtuk, hogy ki mire mennyi pénzt vesz és ad ki. Így előző hónapra visszamenőleg nyomon tudtuk követni, hogy ki mire költött. Volt nem kis rádöbbenés a párom részéről, hogy jé, ennyi a gázszámla meg a villany? (Nekem ott durrant el az agyam, amikor hazaállított egy 80 ezres alufelniszettel, ami ráadásul nem is jó az autónkra...) :) Ja és a magam oldalára állítottam azt a tényt, hogy korábban az anyja adta a pénzt és ő kezelte a családi kasszát: anya szava még mindig sokat ér, tehát ha végképp minden kötél szakad, és az én "nem".em sem számít, akkor duplázunk az anyja "nem"-ével. Ez hatni szokott :)

Az otthon nem csinál semmit egy nagyon egyszerű trükkel kezeltem. Egy könyvben olvastam és nem is gondoltam, hogy működhet. Egyszerűen meg kell mondani neki, hogy mit csináljon. Tehát pl ahelyett, hogy "ha van kedved vidd ki a kukát" --> "amíg kivasalom az ingedet te légy szíves vidd ki a kukát". Állítólag ezért működik az előzővel szemben, mert egyrézt "kedve" kukakivitelre nem sok mindenkinek van tehát nem fogja megcswinálni. Plusz időkeretet is adsz neki, hogy meddig csinálja :) Valahogy a pasiknak ezt egyszerűbb dekódolniuk és így szívesebben is segítenek :)

Remélem tudtam hasznos tippet adni :)

2009. júl. 24. 08:46
 13/26 A kérdező kommentje:

A felíróst én is játszottam, mutattam is neki: nézd, ennyi megy rezsire, ennyi ment kajára, benzinre...

az volt a válasza, hogy de nagyon ráérek, ezeket irkálni.

"mondogatós"

Jó ötlet, főleg egy tizenéves kamaszhoz. De ez egy diplomás ember. Én ha látom, hogy tele a kuka, hát kiviszem. Ha látom, hogy pottyantott a kutya az udvarra, hát felseprem..még a munkahelyemen sem hagyom a mosogatóban a kávéspoharat, másét is elmosom (bocs mostam), ez meg bekészítgeti nekem mértani pontossággal a mosogatnivalót (nem viccelek, bepászítja, hogy jól elférjen!!!)

Anyu: egyszer volt tudomása a fia dolgairól én voltam a bűnös. Egyből a nyakamba zúdította a mama , hogy én nem vagyok rokonszerető, hogy gondolkodjak el magamon, mert legyek hálás, hogy velük lett egy családom.

úgyhogy nem is akarok erről az anyóssal beszélni, mert valószínűleg a fejére borítanám a kakás bilit mérgemben, pedig igyekszem jóban lenni velük.

(ja ő is ilyen, amig minden ok. addig mosoly, ha baj van, meg lapít)

2009. júl. 24. 08:55
 14/26 anonim ***** válasza:
25%

Neharagudj, nem olvastam végig, de én úgy látom, a férjeddel nincs különösebb baj, de te ki vagy borulva, el vagy fáradva. Talán túl sokat vagy otthon, és keveset emberek között. El kéne menned egyedül pihenni egy kicsit, és tedd le ezeket a gondokat, nem kell mindent neked megoldanod! Hidd el, nem várja el a férjed, ha nem teszed meg, majd megoldódik. A férfiak ilyenek, akkor mozdul, ha muszáj. Amíg te mindent magadra vállalsz, azt hiszi, jól van. Pihenj, kimerültél! Töltődj fel! Most ez a legfontosabb. A többi ne érdekeljen! Nem ő veszekszik, hanem te! Tedd amit szeretnél, el fogja fogadni. Lazíts! Azt is kell néha!

Olvasd el ezt a könyvet, ezt neked írták: John Gray Mars és Vénusz mindörökké együtt - Gyakorlati tanácsok a tartós kapcsolat megőrzéséhez.Trivium Kiadó

[link]

2009. júl. 24. 10:01
 15/26 anonim ***** válasza:
32%

...folyt. mégis végigolvastam.

Örülj, hogy van családod, gondok mindenütt vannak. Hidd el, egyedül nagyon szomorú lennél. Talán túl sokáig voltál egyedül.És megszoktad. A férjed szerintem egy aranyos ember(mint te) csak férfi. Más a kódrendszerük.Ehhez ajánlom a fenti könyvet, nagyon egyszerű érthető és gyakorlatias. Te meg túlságosan is lelkiismeretes vagy, nem kell ennyire. Össze kell csiszolódni, majd meglátod, milyen jó lesz! Mindenki elfárad néha! Emlékezz, hogy vágytál családra, emlékezz az egyedül töltött estékre. Hát nem vidámabb most? El kéne mennetek egy kicsit romantikázni, felébreszteni a szerelmet.

Folyamatos szövegelésre egy férfi(legtöbb) képtelen figyelni. az a jó , ha olyan szerelmes, hogy magátó hord a tenyerén. O.K. örökké nem lehet,de ha kezdetek elfásulni, akkor a szerelem felélesztése acél. A többi menni fog magától. És mondd meg konkrétan, higgadtan, amit szeretnél. Hagyg rá időt, majd ha megtette, bájosan(szexisen) dícsérd meg! Ez csodákat tesz, a férfi örül, hogy milyen csodálatos férj is ő, és máskor is megpróbál sikerélményt szerezni. Ezek ilyen sikerorientáltak, a pasik. Szapulással csak letöröd.

Valamint, ha kell avirág, hazaindulása előtt fel kell hívni: "puszillakszeretlekhiányzol, ugyea virág, teédes mikorérszhaza." Ez az eggyetlen hatékony módja, hogy a csokor időre meglegyen. Ha azt akarod, menjen ki veled, előre szólni kell: "Mindenképpen kettesben akarok menni veled, mert nekem más rokonom nincs, és ez nekem fontos."

Ezt megérti.

Tényleg, mielőtt elkeserednél, tanuld meg a fenti könyvből a nyelvüket. Pár nap alatt elolvasod, és sok félreértést elkerülsz. Szeret, és szereted, csak hapsi.

Ha már így összegyerekesedtetek, legyen már jó, az ásó kapa nagyharangig az a kis idő!

2009. júl. 24. 10:14
 16/26 anonim ***** válasza:
37%

Ajánlok neked még egy könyvet, mert szerintem a panaszod inkább abból fakad hogy a te személyiségtípusod más, mint a férjedé, és vannak dolgok, amit másképp éltek meg.

Szerintem te nagyon meg akarsz felelni, ő talán egy nyugodtabb típus lehet.

Ez a könyv hosszabb, talán fél évre is szükséged lesz hozzá, de nagyon érdekes, és sok mindent másképp fogsz látni általa. Világosabban:

Don Richard és Russ Hudson

Az enneagram bölcsessége Park kiadó

[link] ebből egy korábbi, zöld is, de ne azzal kezd, mert attól előbb mindenki depresszióba esik.

2009. júl. 24. 10:26
 17/26 anonim ***** válasza:
46%

nem birom már abbahagyni...ez a "Ha ma nem jut eszébe a hétre tett ígérete, akkor én meg azt felejtem el, hogy a szüleihez vagyunk hivatalosak vasárnapi ebédre. Hátha észreveszi már magát. " teljesen reménytelen ötlet. Soha nem fogja megérteni, mit akarsz, csak azt látja, hogy szülés után egy hisztis tyúk lettél(bocs, hát nem, de azt hiszi) Meg kell mondani, amit akarsz, akkor, amikor akarod. Egyszerűen, tényszerűen, kedvesen, kommentár nélkül. A hapsik nem olyan bonyolultak, hogy mindig azon agyalnának, minek mi van a hátterében.

És költs magadra!

44/nő válás után, boldog kapcsolatban.

2009. júl. 24. 10:31
 18/26 A kérdező kommentje:

Na kedves utolsó tanácsadó, ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

Én kinyalom a fenekét az anyukájának, a nagynénikéinek, a keresztanyukájának, végighallgatom az após okosságait, vendégül látom az összes unokatestvért, meg az unokatestvér feleségének a rokonságát!!! egyszer fel nem hív, hogy na te hülye, sikerült-e megsütni azt a sütit (mert a bolti süti az blama ám náluk), vagy hogy haladsz? tudsz-e a gyerektől?

én meg kuncsorogjak neki, hogy egyetlen fontos dolog lenne a héten: a testvérem sírjára két szál kardvirág, ugyan már édesdrágaaranyosmegafenesemtudjahogymi hozzál már, ha már 15422-szer elmondtam és mégis elfelejtetted, drága édes apucikám!

Igazad van, a férjem az egy arany én meg egy adag kaka vagyok.

2009. júl. 24. 10:35
 19/26 A kérdező kommentje:
bocs, nem az utolsónak, hanem az azelőttinek.
2009. júl. 24. 10:36
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod vele normálisan megbeszélni a dolgaitokat úgy,hogy érdemi változást láss,akkor csak egy megoldás marad.Amire Ő hazaér addigra pakold össze a cuccait és tedd ki az ajtóba.Mint írod a Te lakásodban éltek,megteheted.Aki ennyire egoista,és ilyen módon viselkedik a feleségével az ezt érdemli.Küldd el a fenébe(legalább is egy időre)aztán majd meglátod mennyire hajlandó változni.Ha semennyire akkor nem kár érte.Viszont a Te és a gyereketek életéért az lenne,nem kellene egy ilyen ember miatt tönkre tenni aki semmibe vesz téged.Ne pazarold rá a fiatalságodat,ne tedd tönkre az idegeidet egy ilyen pasas miatt.Ha nem rendbe hozható az életetek úgy,hogy normálisnak mondhasd elégedett boldog lehess,akkor válj el tőle.Meglátod amíg fiatal vagy találsz magad mellé olyan társat aki méltó hozzád megbecsül téged.Ne élj így semmiképpen.
2009. júl. 24. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!