Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az elmélet...

Mit gondoltok erről az elméletemről? (szingliség)

Figyelt kérdés
Sokáig én is annak tartottam magam. Ugyan,kinek kell egy olyan kapcsolat,ami csak lemondással jár? Kinek kell gyerek,ami nem más,mint nyűg az ember nyakán? 25 éves koromra a munkám terén sok mindent elértem (bevallom,volt protekcióm), kiskosztüm,műköröm,nyaralás évente kétszer. Úgy gondoltam,tökéletes az életem,ugyan miért cserélném el filléres gondokra,szülőire? Komolyan azt hittem,ez az igaz boldogság a család az én szememben egyenlő volt a kínlódással. Aztán megismerkedtem valakivel. Már a legelső találkozás után az jutott eszembe,hogy milyen hangulatos karácsony estéket lehetne vele eltölteni. Nem ragozom tovább,most házasok vagyunk és az idei karácsonyt már hármasban ünnepeljük. A munkám oda,ahogy az addigi életem is,de soha ilyen boldog nem voltam. Így utólag visszatekintve úgy gondolom,hogy a "szingli vagyok,jó így nekem" csak egy fedő duma volt. Soha nem vonzottam az olyan férfiakat,akik bejöttek volna nekem,soha senki nem akar komoly kapcsolatot velem. Talán ezzel a szingliséggel elhitettem magammal azt,hogy én akarom,hogy magányos legyek. Közben pedig az volt a helyzet,hogy nem akartam szembenézni azzal,hogy én senkinek nem kellek hosszú távra. Ti hogy látjátok ezt?
2012. aug. 21. 11:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Társ nélkül lenni, és magányosnak lenni két külön dolog. De egyébként én úgy látom, hogy az ember életének megvannak a maga szakaszai. Nekem pl. volt olyan periódusom, amikor úgy voltam vele, hogy jobb most nekem egyedül, partner nélkül, mert nincs most türelmem máshoz alkalmazkodni. Akkor úgy volt jó. És csupán azért, mert ennek a szakasznak vége lett, még nem állítom azt, hogy gyakorlatilag hazugságban éltem, és nem is volt úgy jó nekem, hiszen akkor arra volt szükségem.

A leírásod alapján úgy látom, hogy te abban a korszakodban jól érezted magad, csak éppen most, hogy már másként élsz, nem szeretnél ebbe a helyzetbe visszakerülni, mert most meg már így érzed jól magad. Nincs ezzel semmi gond.

2012. aug. 21. 11:55
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

kérdező... tényleg nincs benned empátia.

ez szép meg jó hogy rájöttél mi kell neked de nem húzhatod rá a kis elméleted a bolygón élő összes emberre.

nem érted hogy nem mindenki egyforma pedig ez kézenfekvő kellene hogy legyen.

tudod, vannak olyan szinglik akiknek ez nem csak fedőduma. akiknek valóban herótjuk van attól hogy valaki ragaszkodik hozzájuk olyan szinten hogy egy nap 30-szor felhívja őket meg beköltözik a házukba és mindenhol széthagyja a büdös zokniját, elvárja hogy orálisan kényeztessék de ő nem tesz cserébe semmit, ellenőrízgeti a telefonom meg engedély nélkül belépked az e-mail -fiókjaimba (ahol néhány reklámlevélen és munkahelyi levélen kívűl nincsen más -.-) hőzöng ha találkoznék egyszer-egyszer nélküle a barátaimmal, képes utánam jönni és csinálni a feszkót, nem nézhetek rá más emberekre mert ő akkor már féltékeny. de ha ő irogat félreérthetőt másik csajnak akkor és vagyok "hisztis" meg nekem vannak "kényszerképzeteim".

kell ez nekem? mikor szexet megkaphatok ilyen nyűgök nélkül is, nem fekszik valaki folyton keresztbe a keskeny ágyon hogy én már csak a fotelbe tudok aludni és úgy elfekszem a nyakam hogy 3 hétig nem tudom oldalra fordítani a fejem...

nem mindenki vágyik társra, valaki boldog egyedül még ha neked ez olyan elképzelhetetlen is. arra meg pláne nem mindenki vágyik hogy éjjel-nappal rohangásszon egy gyerek után aki naná hogy az úttest közepén akar játszani meg a forró tűzhelyre rányomni a kezét és hasonlók.

mehet a lepontozás :D

2012. aug. 21. 11:58
 13/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom,nagyon félre értetettetek. Én nem azt írtam,hogy a világon mindenki olyan ,mint én csupán azt,hogy erre jöttem rá a saját példámon. Hogy ez a fogalom -mint azt valaki írta- csupán egy élet szakasz,de nem életmód. Utolsó: akkor én is kérdezhetném: honnan veszed,hogy a földön minden pasi ilyen? Az én férjem biztos nem. Ahogy látom,Te is inkább kiábrándult vagy,és még soha nem találkoztál normális pasival. Nem állt szándékomban senkit megbántani vagy leszólni,ha így lenne akkor elnézést.
2012. aug. 21. 12:04
 14/20 anonim ***** válasza:
Én utáltam szingli lenni.Ugyanez volt a problémám,hogy komoly kapcsolatra nem kellettem senkinek.De hát túl kell esni a 99 pofonon.Mindenesetre én soha nem tagadtam,hogy utáltam ezt az állapotot,csak legfeljebb nem beszéltem róla,nehogy az okosok,akiknek van kapcsolatuk,elkezdjenek hencegni,mert fájt,hogy magányos voltam és még az orrom alá is dörgölik.De még mindig azt mondom,hogy jobb egyedül lenni,mint egy rossz kapcsolatban,ezért jól megválogattam,hogy kivel kezdek.Ezért voltam olyan sokáig egyedül.De ez nem azt jelenti,hogy jól éreztem magam így.Viszont nekem van olyan barátnőm,aki soha nem akart se családot,se férjet,mindig is magának való volt és utálta a férfiakat.Ő most is úgy tervezi az életét,hogy majd egyedül lesz.Az ő esetében elhiszem,hogy jól érzi magát,de az emberek többsége nem ilyen magának való.
2012. aug. 21. 12:06
 15/20 anonim ***** válasza:

Lassan két éve vagyok szingli. Az elején a saját döntésem volt, mert rá akartam jönni, hogy ki is vagyok én. Valahogy úgy voltam vele, mint Julia Roberts az Oltári nőben, hogy nem tudtam, hogy szeretem a tojást, mert mindig hagytam, h a pasijaim döntsenek helyettem. Aztán már akartam volna kapcsolatot, de ugyanúgy ahogy te is írod, nem kellettem senkinek. Most már félek. Nem akarom megint ezt érezni, h egy darab sz*r vagyok, nem akarok több visszautasítást, úgyhogy most megint döntöttem. Nem is próbálkozom. Nem mondom, hogy jó így, mert nem az. De így legalább nem kapok több pofont.

24N

2012. aug. 21. 12:16
 16/20 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem mi a kérdés. Van aki társfüggő és 2 napig nem tud meglenni egyedül. Van aki egész életében megvan egyedül és még boldog is így. És vannak közte fokozatok, millió szám. Te az egyik vagy, így érzed. Ez van. Mi a kérdés?!
2012. aug. 21. 13:08
 17/20 anonim ***** válasza:

45 éves vagyok, jó ideje egyedülálló. Remekül érzem magam így, élvezem a függetlenséget, miközben a körülöttem lévő házasságok sorban mennek tönkre. A maradék egyetlen kivételről épp a múlt héten derült ki, hogy ők is közelednek a váláshoz.

Egyre többen irigylik hogy én egyedül élek, úgyhogy köszönöm, nekem így nagyon jó.

2012. aug. 21. 13:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Azt, hogy ez az elmélet sokaknál megállná a helyét, de távolról sem mindenkinél. Én nagyon jól éreztem magam egyedülállóként is. Nem voltam magányos, mert mindig voltak barátok, család (pl. a testvéreim), sose kellett egyedül ünnepelnem például a karácsonyt, de ha magányra vágytam kicsit, az is megoldható volt.

Most párkapcsolatban élek, amiben szintén nagyon jól érzem magam. Egyrészt azért, mert - lévén sosem éreztem magamat magányosnak szingliként - nem tepertem körömszakadtáig, hogy párkapcsolatban élhessek. Így semmi sem sürgetett bele egy rossz választásba. Nem mondom, előfordult, hogy rosszul választottam, tévedés és a tapasztalat hiányából adódóan. Mégis: nagyobb körültekintéssel jobb esély van egy jó párkapcsolatra.

Annak idején nekem is volt egy korszakom, amikor azok, akik tetszettek, csak szórakozni akartak velem, akik meg komolyan gondolták volna, nekem nem tetszettek. De utólag sem látom úgy, hogy jobb híján voltam egyedül akkor. Jó időszak volt, nem bánom, hogy megtörtént. Mindkét életformát el lehet tartalmasan, élvezetesen tölteni, csak a társaság legyen jó.

2012. aug. 21. 14:21
 19/20 anonim ***** válasza:
Mindkettőnek megvannak az előnyei: az egyedüllété a szabadság, nem kérdezik, hová mész, mikor jössz; a társkapcsolaté meg, hogy mindent van kivel megosztani :) Én úgy vagyok vele, hogy senki ne görcsöljön, élvezze mindenki azt az életszakaszt, amiben épp van.
2012. aug. 22. 02:58
 20/20 anonim ***** válasza:

"De a szingli definíciója az, hogy egyedül akar lenni. Nem az, hogy nem talál senkit."

Ez eredetileg tényleg így volt, aztán mostanra elkezdték kb. vénlány értelemben használni...

2012. aug. 22. 02:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!